Piloot neer, passagier neemt het over met 'geen idee hoe te vliegen'

0
101

De verkeersleider zei heel kalm en zei hem “de vleugels horizontaal te houden en te proberen de kust te volgen, in noordelijke of zuidelijke richting.” (Representatieve afbeelding)

Een passagier in een klein vliegtuig voor de Atlantische kust van Florida gebruikte de cockpitradio om een ​​dringend verzoek om hulp te doen nadat hij zich realiseerde dat de piloot te ziek was om de besturing aan te kunnen.

“Ik heb hier een ernstige situatie”, zei de man dinsdag. “Mijn piloot is onsamenhangend geworden. Ik heb geen idee hoe ik het vliegtuig moet besturen.” Een luchtverkeersleider in Fort Pierce reageerde en vroeg of hij de positie van de eenmotorige Cessna 280 kende.

“Ik heb geen idee. Ik zie de kust van Florida voor me en ik heb geen idee”, zei hij.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Dankzij dubbele bedieningselementen kan een Cessna 280 vanaf de passagiersstoel worden bestuurd. Heel kalm sprak de controleur hem uit om “de vleugels horizontaal te houden en te proberen de kust te volgen, in noordelijke of zuidelijke richting.” Minuten gingen voorbij voordat de verkeersleiders het vliegtuig konden lokaliseren, dat tegen die tijd noordwaarts over Boca Raton vloog. Toen leek de stem van de man te verzwakken, dus vroeg de controleur in Fort Pierce om zijn mobiele telefoonnummer zodat de controleurs op Palm Beach International Airport duidelijker met hem konden communiceren.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 13 mei 2022 : Wat u vandaag moet lezenPremium

De meeste congresleiders zijn vrijgesteld van 'één familie, één ticket…

Premium

Uitgelegd: de oorzaak en effect van stijgende inflatiePremium

PM Modi's persoonlijke vergelijking met Xi heeft veel opgelost crises: Ajit DovalMeer Premium Stories >>

Luchtverkeersleider Robert Morgan, een 20-jarige veteraan, nam het op dat moment over en vertelde de passagier om een ​​veilige landing te maken.

“Een pluim voor de nieuwe piloot”, vertelde een verkeersleider hem na afloop. het vliegtuig rolde soepel over het asfalt.

Morgan vertelde WPBF dat hij het gevoel had dat hij op het juiste moment op de juiste plaats was.

“Ik wist dat het vliegtuig vloog zoals elk ander vliegtuig vliegtuig. Ik moest hem gewoon rustig houden, hem naar de landingsbaan wijzen en hem vertellen hoe hij het vermogen moest verminderen, zodat hij naar het land kon afdalen. Het voelde heel goed om iemand te helpen', zei Morgan.
Woordvoerder Rick Breitenfeldt van de Federal Aviation Administration bevestigde dat de piloot en de passagier de enige twee mensen aan boord waren. Het bureau onderzoekt, zei hij in een e-mail. Er was niet direct iets bekend over de toestand van de piloot en de autoriteiten gaven hun identiteit niet vrij.