Nord-Korea rapporterer det første Covid-19-utbruddet med Omicron-saken, beordrer låsing

0
32

På dette bildet levert av den nordkoreanske regjeringen deltar den nordkoreanske lederen Kim Jong Un i midten på et møte i sentralkomiteen til de regjerende arbeiderne' Fest i Pyongyang, Nord-Korea torsdag 12. mai 2022. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

Nord-Korea bekreftet offisielt sitt første Covid-19-utbrudd torsdag og beordret en nasjonal låsing, med statlige medier rapporterte at en undervariant av det svært overførbare Omicron-viruset hadde blitt oppdaget i byen Pyongyang.

“Det har vært den største nødhendelsen i landet, med et hull i vår nødkarantenefront , som har blitt oppbevart trygt de siste to årene og tre månedene siden februar 2020,” sa det offisielle nyhetsbyrået KCNA.

Rapporten sa at folk i Pyongyang hadde fått Omicron-varianten, uten å gi detaljer om saksnummer eller mulige smittekilder. Prøvene av de infiserte personene ble samlet inn 8. mai, heter det.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Rapporten ble publisert som den nordkoreanske lederen Kim Jong Un ledet en Workers’ Partimøte for å diskutere svar på det første utbruddet av koronaviruset.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 13. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

De fleste kongressledere er unntatt fra ‘én familie, én billett…Premium

Forklart: Årsaken og effekten av økende inflasjon

Premium

PM Modis personlige ligning med Xi løste mange kriser: Ajit DovalFlere Premium Stories >>

Kim beordret alle byer og fylker i landet å “stengt låse ned” deres regioner for å forhindre spredning av koronaviruset og sa at nødreserve medisinske forsyninger ville bli mobilisert, ifølge KCNA.

Selv om nord aldri har bekreftet en eneste koronavirusinfeksjon i landet, har tjenestemenn i Sør-Korea og USA sådd tvil, spesielt ettersom tilfeller av Omicron-varianten ble mye rapportert i nabolandene Sør-Korea og Kina.

Nord-Korea har avslått forsendelser av vaksiner fra COVAX globale Covid-19-vaksinedelingsprogram og Sinovac Biotech-vaksinen fra Kina.

Kim fortalte Workers’ Part som møter det siste nødkarantenesystemets formål er å stabilt kontrollere og håndtere spredningen av koronaviruset og raskt helbrede infiserte mennesker for å eliminere kilden til overføring på kortest mulig tid, sa KCNA.

A Sør-Korea-basert nettsted som overvåker aktiviteter i Pyongyang sa denne uken at innbyggerne har blitt bedt om å reise hjem og forbli innendørs på grunn av et “nasjonalt problem” uten å oppgi detaljer.

Tidligere torsdag rapporterte kinesisk statlig fjernsyn at Nord-Korea har krevd at folket skal holde seg hjemme siden 11. mai, siden mange av dem har “mistanke om influensasymptomer” uten å referere til Covid-19.