Minister van Buitenlandse Zaken Vinay Mohan Kwatra spreekt met de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Wendy Sherman

0
64

Vinay Mohan Kwatra (Foto: Twitter@AmbVMKwatra)

Buitenlandse secretaris Vinay Mohan Kwatra sprak woensdag met de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Wendy Sherman over manieren om het strategische partnerschap tussen de twee landen verder te versterken , ook in de Indo-Pacific.

Het telefonische gesprek kwam een ​​dag voor de tweede wereldwijde virtuele top over Covid-19 die wordt georganiseerd door de Amerikaanse president Joe Biden, die zal plaatsvinden bijgewoond door premier Narendra Modi.

“Aangenaam om contact te hebben met de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Wendy Sherman @DeputySecState. We kwamen overeen om onze inzet voor het versterken van het strategisch partnerschap tussen India en de VS voort te zetten,” Kwatra tweette.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Van haar kant zei Sherman dat de kracht van het partnerschap tussen de VS en India opnieuw werd bevestigd en noemde zij de gedeelde inzet voor een welvarend, vrij en open Indo. -Pacific.

“Geweldig gesproken met de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van India, Vinay Kwatra, om hem het beste te wensen in zijn nieuwe rol. We bevestigden opnieuw de kracht van het #USIndia-partnerschap en onze gedeelde inzet voor een welvarend, vrij en open Indo-Pacific,” zei ze in een tweet.

Best of Explained

Klik hier voor meer

Kwatra nam de leiding als India's nieuwe minister van Buitenlandse Zaken op 1 mei. Een officier van de Indiase buitenlandse dienst (IFS) uit 1988 , volgde hij Harsh Vardhan Shringla op die met pensioen ging.

Kwatra diende als India's gezant naar Nepal voordat hij de leiding van de minister van Buitenlandse Zaken op zich nam. Hij staat bekend om zijn uitgebreide expertise in het omgaan met de buurt van India, evenals de VS, China en Europa. Voordat hij in 2020 diplomatiek naar Nepal ging, was hij van augustus 2017 tot februari 2020 de ambassadeur van India in Frankrijk.

Hij nam de leiding als minister van Buitenlandse Zaken op een moment dat India te maken heeft met verschillende geopolitieke ontwikkelingen, waaronder het conflict in Oekraïne, de ernstige economische crisis in Sri Lanka en de situatie in Afghanistan en de ontwikkelingen in de Indo-Pacific.