MBBS-afgestudeerden, artsenverenigingen zetten protesten voor uitstel NEET-PG 2022 voort

0
52

Het NEET PG 2022-examen staat gepland voor 21 mei 2022. (Representatieve afbeelding)

Met nog maar negen dagen te gaan voor het onderzoek blijven studenten samen met enkele van de artsen die hadden geprotesteerd tegen de vertragingen in eerdere NEET-PG-counseling de eis verhogen om NEET-PG 2022 met zes tot tien weken uit te stellen. De vraag werd gewekt door aspiranten van post-graduatie nadat herhaalde vertragingen in de begeleiding van het voorgaande jaar ertoe hadden geleid dat het proces doorging tot mei van dit jaar.

Het onderzoek is al een keer uitgesteld vanaf 12 maart 2022, omdat de datum voor het onderzoek in strijd was met hun lopende begeleidingsproces. De National Board of Education, die NEET-PG uitvoert, heeft dinsdag een circulaire gepubliceerd waarin wordt bevestigd dat de test inderdaad zal plaatsvinden zoals gepland op 21 mei en dat de toelatingskaarten binnenkort zullen worden uitgedeeld.

Lees |Uitgelegd: waarom sommige artsen wil NEET-PG voor 2022 uitgesteld

Het NEET-PG-examen, dat normaal gesproken elk jaar in januari plaatsvindt, werd vorig jaar in september afgenomen vanwege de pandemie. Het begeleidingsproces liep verdere vertraging op vanwege een reeks zaken bij de Hoge Raad die voornamelijk betrekking hadden op het nieuw ingevoerde EWS-quotum. Toen het eenmaal in januari 2022 van start ging, werd het counselingproces verder vertraagd als gevolg van een reeks rechtszaken en procedurele fouten, zoals het offline toewijzen van enkele stoelen, die nog steeds als vacant werden beschouwd voor de volgende online counselingronde en bijgevolg werden toegewezen aan twee personen .

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Aangezien bijna driekwart van de aanvragers van het examen het meestal meer dan eens probeert, met slechts ongeveer 42.000 PG-medicijnstoelen in India, heeft de vertraging in de NEET-PG 2021-counseling geresulteerd in geen hiaat om te studeren voor NEET-PG 2022 de MBBS afgestudeerden zeiden.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 13 mei 2022: Wat u vandaag moet lezen

Premium

De meeste congresleiders worden vrijgesteld van 'één familie', één ticket…Premium

Uitgelegd: oorzaak en gevolg van stijgende inflatie

Premium

PM Modi's persoonlijke vergelijking met Xi loste veel crises op: Ajit DovalMore Premium Stories >>

“Er zijn al veel vertragingen geweest en nog een paar weken zou niemand meer pijn doen”, zegt dr. Rohan Krishnan, voorzitter van de Federation of All India Medical Associations (FAIMA), die ook een van de organisaties was die deelnamen aan de staking in november-december vorig jaar waarin wordt geëist dat de begeleiding van NEET-PG 2021 wordt bespoedigd. In een tweet zei hij: “Verzoek @NMC_IND @MoHFW_INDIA om te begrijpen dat slechts 1 batch de normale routine post covid niet kan terugbrengen. Doe NEET PG 22 in juli & NEET 23 in 23 maart @ brengt langzaam normaliteit. Eén partij kan niet worden gemaakt om de toorn van Pandemie te ondergaan.”

Lees ook |NEET PG 2022: SC stemt ermee in om op 13 mei uitstelverzoek te horen

Hij zei dat de gezondheid ministerie kan het NBE nog overrulen en hij hoopt dat het gebeurt. Verscheidene anderen die hebben deelgenomen aan de decemberstaking zijn echter geen voorstander van uitstel, aangezien het hen opnieuw zal achterlaten zonder één lichting postdoctorale studenten om in medische hogescholen te werken. De PG-studenten werken, als onderdeel van hun opleiding, als junior residenten in deze ziekenhuizen.