Man uit Florida pleit schuldig voor rol in rellen Capitool

0
48

Volgens gerechtelijke documenten maakte Fairchild samen met anderen bezwaar tegen de verkiezingsoverwinning van de Democratische president Joe Biden in 2020 op de voormalige Republikeinse president Donald Trump. (Reuters)

Een man uit centraal Florida pleitte woensdag schuldig aan een misdrijf in verband met de bestorming van het Capitool van de VS tijdens de opstand van januari 2021.

Robert Flynt Fairchild Jr., 40, uit Orlando, Florida, pleitte volgens de rechtbankverslagen schuldig aan een aanklacht wegens burgerlijke wanorde in de federale rechtbank van het District of Columbia. Hij riskeert tot vijf jaar gevangenisstraf tijdens een hoorzitting van 22 augustus.

Fairchild werd in augustus 2021 in Orlando gearresteerd.

Lees |Donald Trump Jr gaat akkoord met een ontmoeting met het House-panel dat 6 januari onderzoekt. Capitool aanval

Volgens gerechtelijke documenten sloot Fairchild zich aan bij anderen die bezwaar maakten tegen de verkiezingsoverwinning van de Democratische president Joe Biden in 2020 op de voormalige Republikeinse president Donald Trump. Een menigte viel het Capitool aan op 6 januari 2021, in een poging het Congres ervan te weerhouden de verkiezingsresultaten te certificeren, aldus de autoriteiten. Vijf mensen stierven in het geweld.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium

< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

UPSC CSE-sleutel – 13 mei 2022: wat u vandaag moet lezenPremium

De meeste congresleiders worden vrijgesteld van 'één familie, één ticket…

Premium

Uitgelegd: de oorzaak en het gevolg van stijgende inflatie

Premium

De persoonlijke vergelijking van PM Modi met Xi loste veel crises op: Ajit DovalMore Premium Stories >> Lees |Abortuswetsvoorstel faalt in de Amerikaanse Senaat terwijl het Hooggerechtshof weegt om Roe v. Wade te vernietigen

Volgens de aanklacht maakte Fairchild deel uit van een menigte in het toen nog beperkte West Plaza van het Capitool. Fairchild stond vooraan in de menigte en liep langs de slagbomen. Aanklagers zeiden dat hij meerdere pogingen deed om de barrières van politieagenten te ontnemen. Nadat de menigte minstens twee barrières had verplaatst, ging Fairchild illegaal het Capitool binnen via de vleugeldeur van de Senaat.

Sinds 6 januari 2021 zijn in bijna alle 50 staten meer dan 800 mensen gearresteerd voor misdaden die verband houden met de schending van het Capitool van de VS, zeiden ambtenaren. Meer dan 250 mensen zijn aangeklaagd voor het aanvallen of belemmeren van wetshandhaving.