India for å utvide genomsekvenseringsnettverket til nabolaget: statsminister Modi på globalt toppmøte

0
28

Statsminister Narendra Modi taler til det andre globale Covid Virtual Summit, i New Delhi. (PTI)

Med genomisk overvåking som spiller en avgjørende rolle i å spore nye varianter av bekymringer rundt det nye koronaviruset, kunngjorde statsminister Narendra Modi torsdag at Indias genomiske sekvenseringsnettverk vil bli utvidet til nabolandene.

Modi leverte sine bemerkninger i åpningssesjonen til det andre globale Covid virtuelle toppmøtet, og kunngjorde at det indiske SARS-CoV-2 Genomics Consortium (Insacog), et nasjonalt multi-byrå konsortium av genom sekvenseringslaboratorier etablert i desember 2020, vil snart bli utvidet til nabolandene.

Insacog ble etablert for å utvide sekvenseringen av hele genomet av SARS-CoV-2-virus over hele India med sikte på å forstå hvordan viruset sprer seg og utvikler seg. Eventuelle endringer i den genetiske koden, eller mutasjoner i viruset, kan observeres basert på analysen og sekvenseringen av prøver utført i laboratoriene under Insacog.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“India har utviklet rimelige reduksjonsteknologier for testing, behandling og dataadministrasjon. Vi har tilbudt disse mulighetene til andre land. Indias genomiske konsortium har bidratt betydelig til den globale databasen om viruset. Jeg er glad for å dele at vi vil utvide dette nettverket til land i nabolaget vårt,» sa Modi.

Best of Express Premium

Premium

Forklart: Hvorfor Luna-krasj har reist spørsmål om stabiliteten til krypto …

Premium

Aviation Secy, kone får rabatterte Air India-billetter til USA, oppgrader til Busi…

Premium

Horoskop i dag, 14. mai 2022: Tvillinger, Væren, Fiskene og andre tegn — ch…

Premium

Jern i Tamil Nadu for 4200 år siden: en ny dating og dens betydningFlere premiumhistorier >>

Under toppmøtet sa Modi at en koordinert global respons var nødvendig for å bekjempe fremtidige helsekrise og at Verdens helseorganisasjon må reformeres. “Det er klart at en koordinert global respons er nødvendig for å bekjempe fremtidige helsekriser. Vi må bygge en robust global forsyningskjede og muliggjøre tilgang til vaksiner og medisiner. WTO (World Trade Organization) regler, spesielt TRIPS (Avtalen om handelsrelaterte aspekter ved immaterielle rettigheter), må være mer fleksible. WHO må reformeres og styrkes for å bygge en mer robust global helsesikkerhetsarkitektur,» sa han.

Modi sa at India driver verdens største vaksinasjonskampanje, og sa at det var behov for å strømlinjeforme WHOs godkjenningsprosess for vaksiner og terapeutika. “Vi ber også om å strømlinjeforme WHOs godkjenningsprosess for vaksiner og terapeutika for å holde forsyningskjeden stabil og forutsigbar. Som et ansvarlig medlem av det globale samfunnet er India klar til å spille en nøkkelrolle i denne innsatsen,” sa han.

«Vårt vaksinasjonsprogram er det største i verden. Vi har fullvaksinert nesten 90 prosent av den voksne befolkningen og mer enn 50 millioner barn. India produserer fire WHO-godkjente vaksiner og har kapasitet til å produsere 5 milliarder doser i år. Vi leverte over 200 millioner doser til 98 land bilateralt og gjennom (FN’) Covax,” sa Modi.

Modi fremhevet også bruken av tradisjonell medisin i landet for å øke immuniteten. “I India bruker vi i stor grad vår tradisjonelle medisin for å supplere kampen mot Covid og for å øke immuniteten, og redde utallige liv. I forrige måned la vi grunnlaget for WHO-senteret for tradisjonell medisin i India med mål om å gjøre denne kunnskapen tilgjengelig for verden,” sa han.

“Covid-pandemien fortsetter å forstyrre liv og forsyningskjeder og teste motstandskraften til åpne samfunn. I India vedtok vi en menneskesentrisk strategi mot pandemien. Vi har gitt den høyeste bevilgningen noensinne til det årlige helsebudsjettet, sa statsministeren.

Modi deltok i det andre globale Covid-toppmøtet etter invitasjon fra USAs president Joe Biden. Toppmøtet har til hensikt å stimulere til nye handlinger for å møte de fortsatte utfordringene med pandemien og bygge en sterkere global helsesikkerhetsarkitektur.