Hur man streamar varje “Fredag ​​den 13:e” film 2022

0
35
Willrow Hood/Shutterstock.com< /figure>

Med sin hockeymask och sin machete är Jason Voorhees på fredagen den 13:e en av de mest kända skräckskurkarna, även om hans meritlista på skärmen i bästa fall är ojämn. Så här streamar du varje fredag ​​den 13:e filmen.

Innehållsförteckning

Fredag ​​den 13:e
Fredag ​​den 13:e del 2
Fredag ​​den 13:e del III
Fredag ​​den 13:e: The Final Chapter
Fredagen den 13:e: En ny början
Fredag ​​den 13:e Del VI: Jason Lives
Fredag ​​den 13:e Del VII: The New Blood
Fredag ​​den 13:e Del VIII: Jason Takes Manhattan
Jason Goes to Hell: The Final Friday
Jason X
Freddy vs. Jason
Fredag ​​den 13:e (2009)

RELATERAT: De 10 bästa skräckfilmerna att streama gratis 2022

Fredagen den 13:e

Spela upp video

En av grundfilmerna inom slasher-subgenren, den ursprungliga fredagen den 13:e ser inte ut som något som skulle skapa en decennier lång franchise. Det är en smutsig exploateringfilm om tonårsrådgivare som blir utplockade en efter en på ett avlägset sommarläger, med en del häpnadsväckande våld. Även om den maskerade mördaren Jason Voorhees är franchisens ikoniska figur, är det här faktiskt Jasons mamma som är ansvarig för morden.

Fredagen den 13:e strömmar på AMC+ ($8,99 per månad efter en sju dagars gratis provperiod) via Amazon Prime Video Channels.

Titta på Amazon

Fredagen den 13:e Del 2

Spela upp video

Efter den överraskande enorma framgången den första fredagen den 13:e, producerade producenterna en uppföljare mindre än ett år senare och återvände till Camp Crystal Lake för ytterligare en uppsättning engångsrådgivare att dödas. Jason gör sin debut som mördaren och reser upp från de döda för att hämnas sin mor. Även om Jason fortfarande inte har sitt signaturutseende, sätter den här filmen mallen för resten av serien att följa, med den stumme, kaotiska Jason på framfart.

Fredag ​​den 13:e del 2 är streaming på AMC+ ($8,99 per månad efter en sju dagars gratis provperiod) via Amazon Prime Video Channels.

Titta på Amazon

RELATERAT: Hur man streamar varje “Predator” Film 2022

Fredagen den 13:e del III

Spela upp video

Den tredje fredagen den 13:e etablerar hela serien’ nyckelelement, inklusive Jason’s hockeymask och machete. Den presenteras också i klumpig 3D från 1980-talet, som inte är tillgänglig att streama, så att moderna tittare bara ser hur många föremål trycks obekvämt mot kameran. Del III utspelar sig omedelbart efter den andra filmen, när en ny grupp engångsoffer beger sig till sin död vid Camp Crystal Lake.

Annons

Fredagen den 13:e del III strömmar på AMC+ ($8,99 per månad efter en sju dagars gratis provperiod) via Amazon Prime Video Channels.

Titta på Amazon

fredag den 13:e: Det sista kapitlet

Spela upp video

Naturligtvis är detta faktiskt inte det sista kapitlet, även om det vid ett tillfälle var tänkt att avsluta franchisen. Istället introducerar den karaktären Tommy Jarvis (här spelad av Corey Feldman), som skulle bli det närmaste Jason kommer en fiende. Tommy’s familj semestrar dåraktigt nära Camp Crystal Lake, där Jason återigen slaktar sig igenom en rad olyckliga offer, inklusive de nödvändiga omedvetna tonåringarna.

Fredag ​​den 13:e: The Final Chapter strömmar på AMC+ ($8,99 per månad efter en sju dagars gratis provperiod) via Amazon Prime Video Channels.

Se på Amazon

RELATERAT: De bästa skräckfilmerna på Netflix 2021< /strong>

Fredagen den 13:e: En ny början

Spela upp video

Släppt mindre än ett år efter The Final Chapter, infriar A New Beginning sitt löfte om titeln genom att försöka ta franchisen i en lite ny riktning. Tommy Jarvis återvänder, nu spelad av John Shepherd, som bor på en mentalvårdsanstalt efter sitt traumatiska möte med Jason. Filmen är ett slags mordmysterium som utspelar sig i detta grupphem för tonåringar, snarare än på Camp Crystal Lake, med en mördare som härmar Jasons stil men är någon helt annan.

Annons

Fredag ​​den 13:e: A New Beginning strömmar på AMC+ (8,99 USD per månad efter en sju dagars gratis provperiod) via Amazon Prime Video Channels och Roku Channel.

Titta på Amazon Titta på Roku

Fredag ​​den 13:e del VI: Jason Lives

Spela upp video

Som titeln antyder, återvänder Jason själv för den sjätte filmen, efter att publiken var besvikna över avgångarna i den föregående delen. Tommy Jarvis återvänder också, spelad här av en tredje skådespelare (Thom Matthews). Jason Lives är en franchisehöjdpunkt tack vare den öppet komiska tonen som antagits av manusförfattaren och regissören Tom McLoughlin. Han ger filmen en tillbakablickande monsterfilmkänsla, med otäcka skämt och betoning på kusliga vibbar framför grafiskt våld och nakenhet.

Fredag ​​den 13:e del VI: Jason Lives streamas på AMC+ ($8,99 per månad efter en sju dagars gratis provperiod) via Amazon Prime Video Channels.

Titta på Amazon

RELATERAT: De 10 bästa Stephen King-filmerna att streama 2022< /p>

Fredagen den 13:e Del VII: The New Blood

Spela upp video

Producenterna skapade en ny motståndare till Jason i The New Blood, och introducerade Lar Park Lincoln som den telekinetiska tonåringen Tina Shepard. Tina’s familjehem är bekvämt beläget vid Crystal Lake, och efter att av misstag använt sina förmågor för att återuppliva Jason, ägnar hon sig sedan åt att stoppa honom. Tina är tänkt att balansera ut Jasons allt starkare närvaro, även om hon oftast bara gör meningslösa ansträngningar för att hindra honom från att döda den senaste gruppen av förbrukningsbara tonåringsoffer.

Fredag ​​den 13:e del VII: The New Blood streamas på AMC+ ($8,99 per månad efter en sju dagars gratis provperiod) via Amazon Prime Video Channels.

Se på Amazon

Fredagen den 13:e del VIII : Jason tar Manhattan

Spela upp video

Jason tar inte så mycket på Manhattan eftersom han tar en båttur som anländer till Manhattan i slutet av filmen. Budgetbegränsningar gjorde det nödvändigt att spela in det mesta av den här filmen utanför New York City, så fokus är istället på Jason som dödar olika tonåringar när de tar en gymnasiekryssning från Crystal Lake till NYC. Så småningom får han hugga sig igenom några Big Apple-landmärken, men det är inte alls den triumferande invasionen titeln antyder.

Fredag ​​den 13:e del VIII: Jason Takes Manhattan streamas på AMC+ ( 8,99 USD per månad efter en sju dagars gratis provperiod) via Amazon Prime Video Channels.

Titta på Amazon

RELATED: De bästa skräckfilmerna på Amazon Prime Video 2021

Jason Goes to Hell: The Final Friday

Spela upp video

Liksom The Final Chapter är The Final Friday faktiskt inte den sista fredagen den 13:e filmen, även om dess försök att avsluta serien stannade kvar längre. Här blir Jason helt övernaturlig, existerar bara som en ande då han besitter olika människor, och söker efter en av sina egna släktingar så att han kan återuppstå helt. Samtidigt dödar han fortfarande tonåringar vid Camp Crystal Lake, och det enda sättet att stoppa honom är med en mystisk dolk som äntligen kommer att göra slut på hans existens.

Annons

Jason Goes to Hell: Final Friday streamas på HBO Max ($9,99+ per månad).

Se på HBO Max

Jason X

Spela upp video < /p>

Som skräckikonerna Pinhead och Leprechaun före honom, reser Jason ut i rymden för denna osannolika franchise-revival, nio år efter att han förmodligen gick till helvetet. En kryogent frusen Jason återupplivas hundratals år i framtiden ombord på ett forskningsfartyg som reser genom rymden. Naturligtvis fortsätter han med att mörda nästan alla ombord, efter att ha förbättrats med naniter för att bli en cybernetisk mördarmaskin.

Jason X är tillgänglig för digitalt köp ($9,99+) och uthyrning ($2,99+) från Amazon , iTunes, Google Play, Vudu och andra digitala butiker.

Titta på iTunes Titta på Google Play Titta på Vudu

RELATED: De bästa skräckfilmerna på Hulu 2021

Freddy vs. Jason

Spela upp video

Efter årtionden av spekulationer möter de legendariska skräckskurkarna Freddy Krueger och Jason Voorhees äntligen varandra i denna crossover. Robert Englund gör sitt sista framträdande på skärmen som Freddy från Nightmare on Elm Street-filmerna, och det är mer en Freddy-film med lite Jason inkastad. Freddy manipulerar Jason från livet efter detta, som ett sätt för Freddy att återvända och återigen slakta människor i sina drömmar, vilket så småningom leder till en uppgörelse mellan de två mördarna.

Freddy vs. Jason streamar på HBO Max ($9,99+ per månad) och Netflix ($9,99+ per månad) .

Se på HBO Max Se på Netflix

Fredag ​​den 13:e (2009)

Spela upp video

Den senaste fredagen den 13:e filmen är en omstart av serien, även om det inte riktigt är en remake av originalet från 1980. Den berättar en förkortad version av Jasons ursprungshistoria, innan den släppte honom lös på den erforderliga gruppen attraktiva ungdomar som står i kö för att bli dödad. En del av en trend med klassiska slasher-filmer på ’00-talet, den här filmen tar Jason tillbaka till grunderna samtidigt som den skapar en potentiell ny serie som ännu inte har kommit till.

Annons

Fredagen den 13:e (2009) streamas på HBO Max ($9,99+ per månad) och Netflix ($9,99+ per månad).

Watch on HBO Max Watch on Netflix The Best Streaming Devices of 2022 Best Streaming Device Overall Roku Streaming Stick 4K (2021) Amazon

$47.27
$49.99 Save 5%

Best Budget Streaming Device Fire TV Stick Lite (2020) Amazon

$29.99
 

Bästa Roku Streaming Device Roku Ultra (2020) Amazon

$89.99
 

Bästa Fire TV-enhet Fire TV Stick 4K (2021) Amazon

$49.99
 

Bästa Google TV-enhet Chromecast med Google TV (2020) Handla nu Bästa Android TV-enhet NVIDIA SHIELD Pro (2019) Amazon

192,00 USD
 

Bästa Apple TV-enhet Apple TV 4K (2021) Amazon

$149.99
$179.00 Save 16%

READ NEXT

  • › Vad är en bra intern PC-temperatur?
  • › Recension av Nomad Base One Max: MagSafe-laddaren som Apple borde ha gjort
  • › Använder du Wi-Fi för allt? Här är varför du inte borde
  • › 5 irriterande funktioner du kan inaktivera på Samsung-telefoner
  • › MSI Clutch GM41 Lightweight Wireless Mouse Review: Mångsidig fjädervikt
  • › Googles Pixel 6a och Pixel 7 ser ut som de bästa telefonerna hittills