Hur man skapar en Pinterest-idépin

0
15

Om du vill använda Pinterest för att få en efterföljare som ny skapare eller vill leda användare till din webbplats eller produkt, kan idénålar vara ett bra verktyg på plattformen för att göra det. Idénålar tenderar att ha mest engagemang med pinners, så de kan vara optimala för Pinterest-marknadsföring för att utöka din publik på den sociala medietjänsten.

Så vad är idénålar och hur skapar man dem? De skiljer sig från vilken gammal pin som helst på Pinterest, och att skapa dem skiljer sig från en vanlig pin. Men de är inte så svåra att få grepp om. Om du följer den här guiden kan du enkelt börja skapa professionella och fängslande idénålar som en Pinterest-skapare för att få användare att titta på ditt konto och få mer trafik till din webbplats eller ditt varumärke.

Innehållsförteckning

  Vad är en idénål på Pinterest?

  Idéstift skiljer sig från standardstift på några sätt. För det första kan du ha flera sidor med innehåll i en idénål, liknande Instagram-berättelser-funktionen, så att du kan lägga mer innehåll i ett inlägg. Idénålar är också videor istället för bilder, men du kan lägga till en stillbild till dina idénålar om du vill. Det är inriktat på influencers, bloggare och varumärken att använda för marknadsföring på sociala medier. Så du behöver ett företagskonto för att använda den nya funktionen.

  En annan skillnad med detta pin-format är att du kan skapa din idé-pin helt i Pinterest-appen. Den här funktionen fungerar faktiskt liknande Tik-Toks videoskapande, där du kan ta video, lägga till effekter, text och mer. Du kan spela in eller lägga till upp till 60 sekunders filmmaterial på en sida i en idénål och upp till 20 sidor totalt. 

  När du har skapat en idénål kan du lägga till en titel och mer information så att andra kan hitta den i sökningar. Idénålsfunktionen har massor av verktyg för att göra bra innehåll enkelt, så låt oss gå igenom en steg-för-steg-handledning för att faktiskt göra en idénål. 

  Hur man skapar en idénål.

  Innan du börjar måste du använda ett Pinterest-företagskonto för att göra idénålar. Du kan göra detta genom att gå till inställningarna på din profil, sedan kontoinställningarna och trycka på Konvertera till företagskonto.

  När du har ditt företagskonto kan du följa dessa steg för att skapa en idénål. 

  1. På Pinterests startsida trycker du på plus ikon längst ned i mitten av skärmen. 
  1. Knacka på Idépin

  1. Du kommer att bli förs till skärmen för att skapa idénålar. Härifrån kan du spela in video direkt genom att trycka på den röda inspelningsknappen, eller så kan du lägga till videor/foton som redan finns på din enhet genom att trycka på fyrkanten i det nedre vänstra hörnet. 
  1. Om du spelar in video trycker du på Nästa högst upp till höger när du är klar med inspelningen. På nästa skärm kan du redigera eller lägga till klipp och lägga till text, musik eller ljud, filter och klistermärken. När du är klar med att redigera din inspelning trycker du på Klar uppe till höger. 
  1. Detta lägger till din första sida och du kan nu se alla dina nuvarande sidor på den här skärmen. För att lägga till en sida, tryck på Lägg till sida längst ned till höger. Du kan också duplicera, dela eller ta bort sidor. Om du vill kan du trycka på Förhandsgranska för att se hela idénålen. 

  1. Om du väljer att lägga till video eller foton från din kamerarulle kan du använda skjutreglaget längst ner på skärmen ovanför valda media för att välja om du vill skapa nya sidor för var och en av dem, eller kombinera dem till en sida. Du kan välja 20 klipp per sida, men de behöver vara mindre än en minut långa tillsammans. 
  1. När du har lagt till alla sidor du vill trycka på Nästa i det övre högra hörnet. 
  1. På nästa skärm kan du lägga till din titel. Du kan också lägga till en lista med produkter om din idénål är något som ett recept eller gör-det-själv-projekt så att folk vet vad de behöver för att återskapa det själva. Sedan kan du valfritt välja en tavla att fästa detta på, och göra ämnestaggning relaterad till din idénål. 
  1. När du är klar med ditt inlägg kan du trycka på Publicera

  För att hitta din postade idénål måste du trycka på din profil och titta under fliken Skapad. Din nya idénål visas högst upp där. 

  Tips för att skapa en idénål

  Det är ganska enkelt att göra en idénål på Pinterest , det finns några mindre verktyg och funktioner du kan använda för att göra dina idénålar ännu bättre. 

  Använd spökläge

  Detta är ett enkelt sätt att rada upp nya tagningar när du spelar in video. Om du försöker göra någon form av övergång eller vill se till att du har bra kontinuitet, tryck på spökikonen i det nedre högra hörnet efter att ha spelat in ett klipp.

  Det här läget låter dig se en vy av slutbilden i ditt senaste klipp ovanpå din kamera. Därifrån kan du rada upp ämnena i din video så att den ser professionell ut.

  Använd timern

  Ett annat bra verktyg att använda är timern för hands-off videoinspelning. För att använda den, tryck på timerikonen till höger på inspelningsskärmen och välj hur länge du vill att den ska räknas ned. Sedan, när du trycker på inspelningsknappen, startar timern så att du kan ta av dig händerna och komma på plats för inspelning. 

  Spara utkast

  Vill du spara redigeringen av din idénål till senare? Du kan göra detta genom att spara det i dina utkast. På sidskärmen trycker du på X i det övre vänstra hörnet. Pinterest kommer att uppmana dig att spara din idénål som ett utkast genom att trycka på Butik. Du kan komma åt dessa nästa gång du går för att skapa en idénål och tryck på filikonen längst ner till höger. 

  Ett annat sätt du kan spara till utkast är i postningsstadiet när du skapar din titel och taggar. Tryck på filikonen längst ner till vänster här för att spara din idénål i utkast. 

  Använda klistermärken

  Med klistermärken kan du nämna andra konton, göra specifik produkttaggning och mer. För att hitta dessa klistermärken, gå till sidans redigeringsskärm och tryck på Klistermärken längst ner till höger. Därifrån kan du bläddra bland klistermärken efter kategori eller söka efter specifika de du vill använda. 

  Skapa Voice-Overs

  Voiceovers kan hjälpa till att förklara vad som händer i din idénål. För att skapa en, gå till redigeringsskärmen för sidan du vill rösta över och tryck på Ljudikonen i bottenmenyn som ser ut som en mikrofon.

  Därifrån kan du flytta i tidslinjen till där du vill rösta över för att börja, och tryck sedan på inspelningsknappen i mitten nedre för att börja. Tryck sedan på den igen för att stoppa den. Ett annat användbart tips att veta är att du kan ändra volymen för olika typer av ljud som läggs till på sidan genom att trycka på skjutreglagens ikon längst ner till höger på voice-over-skärmen.

  Utöka ditt konto med idénålar

  Att använda idénålar kan hjälpa till att locka Pinterest-användare till din sida, öka antalet följare och få mer engagemang på din sida profil. Det finns massor av verktyg i Pinterests funktion för att skapa idénålar för att få dem att se riktigt professionella ut, så att veta hur man använder det kan hjälpa oerhört med att växa ett Pinterest-konto.

  Gillar du idénålsfunktionen på Pinterest? Berätta för oss varför eller varför inte i kommentarerna!