Hoe “Netwerkblokkering gecodeerd DNS-verkeer” op iPhone te repareren

0
45
chainarong06/Shutterstock.com

Je iPhone kan DNS-verkeer versleutelen, zodat de namen van websites en servers waartoe je toegang hebt niet kunnen worden gezien door derden. Af en toe kan uw iPhone een waarschuwing weergeven dat versleuteld DNS-verkeer wordt geblokkeerd. Lees wat het betekent en hoe u het kunt oplossen.

Wat doet “Versleuteld DNS-verkeer blokkeren” Mean?

Apple ondersteunt sinds iOS 14 versleuteld DNS-verkeer, wat een extra beschermingslaag toevoegt tussen jou en iedereen die meekijkt met je browse-activiteit. DNS staat voor “domeinnaamsysteem” en het functioneert als een adresboek voor internet.

Een DNS-server koppelt domeinnamen (zoals howtogeek.com) aan de bijbehorende IP-adressen waarop gegevens worden gehost. Standaard gebruik je de DNS-server van je internetprovider, maar je kunt overschakelen naar een derde partij zoals Google of Cloudflare voor een mogelijke snelheidsverhoging.

Soms geeft uw iPhone een waarschuwing weer onder Instellingen > Wi-Fi die beweert dat "Dit netwerk blokkeert versleuteld DNS-verkeer" en stelt dat de sites die u bezoekt mogelijk niet volledig privé zijn. Dit komt omdat je iPhone terugvalt op niet-versleuteld DNS-verkeer, dat kan worden gecontroleerd door andere apparaten op hetzelfde netwerk.

GERELATEERDWaarom u de standaard DNS-server van uw ISP niet zou moeten gebruiken

Het is belangrijk om te begrijpen dat alleen de servers en domeinnamen die u bekijkt mogelijk zichtbaar zijn. Potentiële snuffelaars kunnen zien dat u “howtogeek.com” maar ze kunnen niet zien welke pagina's zijn geopend of welke gegevens zijn overgedragen tussen u en de server.

Advertentie

Om dit te laten gebeuren, zou een snooper een “man in moeten voeren het midden” aanval waarbij verkeer wordt onderschept tussen uw apparaat en het toegangspunt. Dankzij de prevalentie van het versleutelde HTTPS-protocol zijn zelfs deze aanvallen minder zorgwekkend dan ze ooit waren.

Hoe deze privacywaarschuwing op te lossen

h2>

Anekdotisch gesproken lijkt deze fout van tijd tot tijd te verschijnen, zelfs als u niet van draadloze netwerken verandert. We hebben gemerkt dat het op onze eigen apparaten verschijnt, om later weer te verdwijnen. Zoals vaak het geval is met verbijsterende fouten, zorgt het opnieuw opstarten van uw apparaat of netwerkhardware er vaak voor dat het probleem verdwijnt.

GERELATEERDHoe u uw gadgets aan en uit kunt zetten om vastlopen en andere problemen op te lossen

Sommige gebruikers hebben succes gemeld door hun iPhones het wifi-netwerk te laten vergeten. Kies “Vergeet dit netwerk” onder Wi-Fi > Instellingenmenu (tik op de “i” naast een netwerknaam om deze optie te openen). Je kunt dan opnieuw verbinding maken, maar houd er rekening mee dat je je moet authenticeren met een netwerkwachtwoord (en eventuele fysieke beveiligingsmaatregelen, zoals een druk op de knop) om weer online te gaan.

Als de fout vaak verschijnt (of elke keer dat u een bepaald netwerk gebruikt), is het netwerk mogelijk niet ingesteld om versleuteld DNS-verkeer te verwerken. Als u beheerdersrechten heeft voor het betreffende netwerk, kunt u de aanbevolen instellingen van Apple volgen om deze fout te voorkomen.

Bezorgd over privacy? Gebruik een VPN

Apple's Private Relay kan u helpen uw browse-activiteit te verbergen tijdens het gebruik van Safari, maar voor volledige gemoedsrust zou u een VPN moeten gebruiken om al uw netwerkverkeer te versleutelen.

Onthoud dat VPN's niet onfeilbaar zijn, zelfs als u een van de beste providers kiest.

The Best VPN Services of 2022 Best Overall VPN ExpressVPN Shop Now Beste goedkope VPN SurfShark Nu winkelen Beste gratis VPN Windscribe Nu winkelen Beste VPN voor iPhone ProtonVPN Nu winkelen Beste VPN voor Android Verbergen. me Nu winkelen Beste VPN voor streaming ExpressVPN Nu winkelen Beste VPN voor gaming Privé-internettoegang Koop nu Beste VPN voor torrenting NordVPN Koop nu Beste VPN voor Windows CyberGhost Nu winkelen Beste VPN voor China VyprVPN Nu winkelen Beste VPN voor privacy Mullvad VPN Nu winkelen LEES VOLGENDE

  • › Wat is een goede interne pc-temperatuur?
  • › Review MSI Clutch GM41 lichtgewicht draadloze muis: veelzijdig vedergewicht
  • › Wi-Fi voor alles gebruiken? Dit is waarom je niet
  • › 5 vervelende functies die u kunt uitschakelen op Samsung-telefoons
  • › Google's Pixel 6a en Pixel 7 zien eruit als de beste telefoons tot nu toe
  • › Nomad Base One Max Review: de MagSafe-oplader die Apple had moeten maken