Håndhevingsdirektoratet beslaglegger eiendeler til en verdi av over 133 crore Rs fra tidligere Odisha MLA

0
29

Under søkene hevdet ED å ha beslaglagt Rs 70 lakh i kontanter og 124 faste innskudd på Rs 133,17 crore bortsett fra “forskjellige belastende dokumenter og digitale bevis”.

Enforcement Directorate (ED) sa torsdag at de har beslaglagt over Rs 133 crore tilhørende tidligere Odisha MLA Jitendra Nath Patnaik, populært kjent som Jitu Patnaik, i forbindelse med en sak om hvitvasking av penger. Mellom 2000 og 2014 representerte Patnaik Champua-valgkretsen i Odisha som en uavhengig MLA.

I en uttalelse, sa byrået, “ED har utført søkeoperasjoner på forskjellige kontorer og boliger i Jitendra Nath Patnaik og relaterte enheter i Joda, distriktet – Keonjhar og Bhubaneswar – under Prevention of Money Laundering Act (PMLA), 2002. Patnaik har angivelig oppnådd unødig økonomisk fordel ved ulovlig gruvedrift uten nødvendige lovpålagte godkjenninger.”

Les |CM Patnaik har mistet troverdigheten…BJP-BJD bonhomie i Delhi en falsk fortelling: Odisha BJP-sjef Samir Mohanty

Under søkene hevdet ED å ha beslaglagt Rs 70 lakh i kontanter og 124 faste innskudd på Rs 133,17 crore bortsett fra “forskjellige belastende dokumenter og digitale bevis”. Det sentrale byrået satte også i gang en etterforskning av hvitvasking av penger på grunnlag av en FIR og siktelse innlevert av Odishas statlige årvåkenhetscelle mot Patnaik og andre.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“I henhold til siktelsesarket inngitt av State Vigilance, henga den tiltalte seg til ulovlig gruvedrift i en lang periode og forårsaket enorme tap for statskassen som utgjør beløp til over 130 millioner kroner. Dermed har ED vært i stand til å gjenvinne nesten hele beløpet av utbytte av kriminalitet,” uttalelsen sa.

Best of Express Premium

Premium

Forklart: Hvorfor Luna-krasj har reist spørsmål om stabiliteten til krypto .. .

Premium

Aviation Secy, kone får rabatterte Air India-billetter til USA, oppgraderer til Busi…

Premium

Horoskop i dag, 14. mai 2022: Tvillinger, Væren, Fiskene og andre tegn — ch…

Premium

Jern i Tamil Nadu for 4200 år siden: en ny dating og dens betydningMer Prem ium-historier >>