Handhavingsdirectoraat neemt activa in beslag ter waarde van Rs 133 crore van voormalige Odisha MLA

0
29

Tijdens de huiszoekingen beweerde de ED dat hij Rs 70 lakh in contanten en 124 vaste deposito's voor een bedrag van Rs 133,17 crore in beslag had genomen, afgezien van “verschillende belastende documenten en digitale bewijzen”.

Het handhavingsdirectoraat (ED) zei donderdag dat het beslag heeft gelegd op Rs 133 crore van de voormalige Odisha MLA Jitendra Nath Patnaik, in de volksmond bekend als Jitu Patnaik, in verband met een geval van witwassen. Tussen 2000 en 2014 vertegenwoordigde Patnaik het Champua-kiesdistrict in Odisha als een onafhankelijke MLA.

In een verklaring zei het bureau dat “ED huiszoekingen heeft uitgevoerd in verschillende kantoren en woongebouwen van Jitendra Nath Patnaik en verwante entiteiten in Joda, District — Keonjhar en Bhubaneswar — onder de Prevention of Money Laundering Act (PMLA), 2002. Patnaik zou onrechtmatig geldelijk voordeel hebben verkregen door middel van illegale mijnbouw zonder de noodzakelijke wettelijke goedkeuringen.”

Lees |CM Patnaik heeft geloofwaardigheid verloren…BJP-BJD bonhomie in Delhi een vals verhaal: Odisha BJP-chef Samir Mohanty

Tijdens de huiszoekingen beweerde de ED dat hij Rs 70 lakh in contanten en 124 vaste deposito's ten bedrage van Rs in beslag had genomen 133,17 crore afgezien van “verschillende belastende documenten en digitale bewijzen”. Het centrale agentschap startte ook een witwasonderzoek op basis van een FIR en een aanklacht ingediend door de Staatsbewakingscel van Odisha tegen Patnaik en anderen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Volgens de aanklacht ingediend door de State Vigilance, hebben de beschuldigden zich gedurende een lange periode overgegeven aan illegale mijnbouw, wat enorme verliezen heeft veroorzaakt voor de schatkist van tot meer dan Rs 130 crore. Zo heeft ED bijna het gehele bedrag aan opbrengsten van misdrijven kunnen recupereren,” aldus de verklaring.

Best of Express Premium

Premium

Uitgelegd: waarom de crash van Luna vragen heeft opgeroepen over de stabiliteit van crypto .. .Premium

Aviation Secy, vrouw krijgt goedkope Air India-tickets naar de VS, upgrade naar Busi…

Premium

Horoscoop Vandaag, 14 mei 2022: Tweelingen, Ram, Vissen en andere tekens — ch…

Premium

IJzer in Tamil Nadu 4.200 jaar geleden: een nieuwe datering en de betekenis ervanMore Prem ium Verhalen >>