Glöm Audible, skaffa ett bibliotekskort

0
59
Danny Chadwick

< p>Om du betalar för en månatlig ljudboksprenumeration på en tjänst som Audible eller Kobo Books kanske du inte behöver det. Folkbibliotek är fortfarande en sak, och de har kommit in i den digitala tidsåldern med appar som kan göra det möjligt för dig att spara pengar genom att leverera tusentals ljudböcker och andra medier gratis.

Innehållsförteckning

Libby: The Best Library App
Kanopy: Netflix for Learning
Hoopla: The Best of Both Worlds
Bottom Line

Det första du behöver göra att använda någon av följande appar är att skaffa ett lånekort. Oavsett var du bor i USA, betjänar ett offentligt bibliotekssystem ditt område. Allt du behöver göra är att dyka upp och fråga en bibliotekarie hur man anmäler sig. Bibliotekskort ger dig tillgång till bibliotekets alla mediatillgångar. Och de är vanligtvis gratis eller har en nominell avgift.

När du har ditt kort i handen kan du låna massor av fysiska böcker, musikalbum, filmer och mycket mer. Dessutom blir fler och fler bibliotekssystem digitala. Beroende på ditt bibliotek kan du nu låna ljudböcker, e-böcker och till och med streama filmer och TV-program med någon av följande appar.

Libby: The Best Library App

Libby

Libby är en fantastisk app som låter dig låna e-böcker, tidskrifter och ljudböcker från ditt lokala bibliotekssystem. Men det låter dig hoppa över resan till stan för att hämta dem. När du har lagt till ditt bibliotekskort i appen kan du ta del av allt tillgängligt innehåll från din smartphone, surfplatta eller webbläsare.

Valet beror mycket på vilket bibliotekssystem du använder. Men min erfarenhet av Webers länsbibliotekssystem förvånade mig med hur mycket som fanns tillgängligt. När detta skrivs har min Libby-app mer än 145 000 media tillgängliga att låna, och mer än 100 000 har ingen väntetid.

När jag eldade på Libby för första gången letade jag efter böcker som jag hade sparat på min Audible-önskelista, som var ganska lång. Jag blev chockad över att nästan alla böcker jag väntade på att spendera mina månatliga poäng på fanns att lyssna på gratis på Libby. Dessutom var många av de titlar jag redan hade köpt med mitt Audible Premium Plus-medlemskap tillgängliga att låna gratis. Sedan jag har använt Libby har min Audible-önskelista krympt från flera dussin böcker till mindre än tio.

Naturligtvis var inte alla titlar jag ville läsa tillgängliga direkt. Precis som fysiska böcker och DVD-skivor har biblioteket bara så många digitala exemplar av varje ljudbok att låna ut. Men om du stöter på en titel som inte är tillgänglig omedelbart kan du lägga en stopp på den, vilket innebär att du står i kö tills den blir tillgänglig. Hur länge du väntar beror på hur många exemplar ditt bibliotek äger och hur många spärrar som finns på den titeln. Jag har fått böcker levererade på bara ett par dagar, andra om en vecka eller två, och det finns några populära titlar som jag förmodligen inte kommer att få läsa på flera månader. Men det är värt att vänta på att spara en Audible-kredit som jag kan spendera på en titel som inte är tillgänglig på Libby.

Libby låter dig låna upp till 15 stycken media åt gången. Du får också 15 hållplatser för media som du väntar på att bli tillgängliga. Lånevillkoren är i allmänhet 14 dagar från det att de dyker upp på din lånehylla. Om du avslutar en bok tidigt och folk väntar på den, uppmanar Libby dig att lämna tillbaka den tidigt. Men om du bestämmer dig för att hålla fast vid den, returnerar Libby den automatiskt på förfallodagen. Så det finns ingen möjlighet till förseningsavgifter på appen.

Kanopy: Netflix for Learning

< p>

Kanopy är en gratis streamingtjänst som du kommer åt med ditt lånekort. Innehållet på Kanopy fokuserar på dokumentärer, konstfilmer och barnprogram. De är stolta över vad de kallar “omtänksam underhållning.” Så du kan vara säker på att det alltid finns något intellektuellt tillfredsställande att titta på.

Du kan titta på Kanopy på din dator, mobilapp, smartTV eller webbläsare. Varje månad får du tio poäng för att se vad du vill på tjänsten. Allt är tillgängligt på begäran: inga stopp eller väntetider som med Libby. Varje gång du använder en kredit har du tre dagar på dig att se filmen eller tv-programmet. Så du kommer förmodligen inte att kunna ersätta din Netflix-binging-vana med Kanopy. Det är dock fortfarande ett bra alternativ för gratis innehåll som du förmodligen inte hittar på många andra ställen.

Men den mest imponerande aspekten av Kanopy är Kanopy Kids. Den innehåller massor av barncentrerat innehåll utan begränsningar för visning. Så om du har barn och inte vill behöva övervaka vad de tittar på online och vara säker på att de kommer att lära sig något, är Kanopy ett måste.

Hoopla: The Best of Both Worlds

Hoopla

< p>Hoopla är lite av en blandning mellan Libby och Kanopy. Precis som Libby erbjuder Hoopla e-böcker och ljudböcker, med den extra förmånen att låna serietidningar. Och precis som Kanopy finns det ett anständigt urval av filmer och TV-program att titta på, tillsammans med en modul bara för barn. Dessutom har Hoopla något som varken Libby eller Kanopy erbjuder: musik.

Återigen kommer urvalet att variera beroende på ditt bibliotekssystem. För mig finns det för närvarande över 100 000 mediaobjekt att låna från Hoopla. Och även om jag hittade en del bra grejer när jag bläddrade igenom deras urval, hittade jag inte alls lika många titlar från min Audible-önskelista eller bibliotek som jag gjorde med Libby. Ändå kommer jag alltid att kontrollera den här appen efter en ljudbok innan jag spenderar en Audible-kredit på en titel.

Du kan använda Hoopla på din smart-tv, mobilapp eller webbläsare och synkronisera din mediekonsumtion mellan enheter. För varje media som du lånar från Hoopla har du 21 dagar på dig att läsa/titta på/lyssna på det. Det är en hel vecka längre än Libbys lånetid. Dessutom har Hoopla inga spärrar eller väntetider. Och det är bra eftersom jag hittade en titel (Akillesången) som jag skulle ha väntat i månader på is med Libby. Avvägningen är att du bara får sex lån i månaden med Hoopla.

Bottom Line

Om du konsumerar mycket media , särskilt ljudböcker, det finns ingen anledning att inte använda ditt lokala bibliotek för att spara pengar. När du har fått ditt lånekort är det första du bör göra att kontrollera ditt bibliotekssystems webbplats för media du letar efter, och det kan leda dig till vilken app du ska använda.

Då kan du bläddra i appar som Libby och Hoopla har omfattande bibliotek som sannolikt har mycket av innehållet du letar efter, plus några du inte ens visste att du ville ha. Och om du vill lära dig så mycket du kan eller vill underhålla dina barn utan att oroa dig för vad de tittar på, är Hoopla och Kanopy för barn utmärkta alternativ. Och det är helt gratis.