Gen Pande gaat naar voorwaartse gebieden tijdens zijn eerste bezoek aan Ladakh als legerchef

0
114

Legerchef generaal Manoj Pande in Ladakh op donderdag. ANI

NA DIE eerder deze maand als legerchef had gediend, ging generaal Manoj Pande op donderdag voor zijn eerste bezoek aan Ladakh. Het bezoek komt zelfs terwijl de meer dan twee jaar durende impasse tussen India en China in het oosten van Ladakh onopgelost blijft. Pande zal ook de voorste gebieden in het oosten van Ladakh bezoeken.

Het leger zei in een verklaring dat Pande donderdag Leh bereikte en “werd geïnformeerd over de veiligheidssituatie langs de grenzen met speciale aandacht voor Oost-Ladakh.” Het zei dat het “hoge niveau van operationele paraatheid dat wordt gehandhaafd door de strijdkrachten met behoud van een hoog tempo van vermogensontwikkeling werd benadrukt.”

Samen met Pande waren luitenant-generaal Upendra Dwivedi, die in februari de commandant van het noordelijke leger werd, en luitenant-generaal A Sengupta, die in januari de leiding had over het XIV-korps tegenover China, ook aanwezig.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Lees ook |Ladakh impasse laat zien dat China van plan is de grenskwestie levend te houden, zegt legerchef generaal Pande

De verklaring vermeldde dat de drie militaire leiders Lt. Gouverneur van Ladakh RK Mathur “gevolgd door een gedetailleerde discussie over kwesties die verband houden met civiel-militaire samenwerking en de rol van het Indiase leger in ontwikkelingsactiviteiten” in het Union Territory.

Best of Express Premium

Premium

Luchtvaart Secy, vrouw krijgt korting A-I-tickets naar de VS, upgrade naar Business

Premium

Horoscoop Vandaag, 14 mei 2022: Tweelingen, Ram, Vissen en andere tekens — ch…

Premium

Iron in Tamil Nadu 4.200 jaar geleden: een nieuwe datering en de betekenis ervan

Premium

Uitgelegd: de kunstmestuitdagingMeer Premium Stories >>

Het leger zei tijdens zijn driedaagse bezoek dat Pande “voorwaartse gebieden in Oost-Ladakh zal bezoeken en interactie zal hebben met troepen die zijn ingezet langs de Line of Actual Control op het moeilijkste en onherbergzame terrein ter wereld.”< /p>

Nieuwsbrief | Klik om de beste uitleg van de dag in je inbox te krijgen

India en China hebben 15 ronden van korpscommandant-niveau gesprekken gehouden, maar de impasse moet nog plaatsvinden opgelost. Er zijn drie opmerkelijke wrijvingspunten: Patrouillepunt 15 in Hot Springs, waar een eenheid Chinese troepen ter grootte van een peloton is gestationeerd aan de Indiase kant van de LAC; de Chinese troepen blokkeren Indiase soldaten de toegang tot hun traditionele patrouillelimieten op PP10, PP11, PP11A, PP12 en PP13 in de Depsang-vlaktes; en in Demchok waar enkele Chinezen hun tenten hebben opgeslagen aan de Indiase kant van de LAC.