Framtida Rivian EV-förbeställningar kommer inte längre att garantera ett pris

0
62
Rivian

Tillbaka i mars tillkännagav Rivian stora prishöjningar för sin populära R1T och R1S elektriska lastbil och SUV, vilket påverkar alla beställningar. Det återställde dock snabbt beslutet efter motreaktioner och respekterade det ursprungliga förbeställningspriset för tidiga köpare. Och medan det fortfarande står sig, kommer kommande beställningar att förlora prisgarantin.

Rivian släppte sin resultatrapport för första kvartalet 2022 denna vecka, vilket bekräftar att företaget har skickat ungefär 2 148 fordon under 2022 och 1 227 under de senaste tre månaderna.

Tyvärr, i samma tillkännagivande, beskrev Rivian en ny beställningsprocess som kommer att leda till. 8217;t skyddar nya reservationer eller förbeställningar från potentiella prishöjningar i framtiden. I grund och botten ser det ut som att företaget kommer att skilja R1T-lastbilsbeställningar från konfigurations- och genomförandeprocessen.

RELATERAT8 Fantastiska Rivian R1T elektriska lastbilsfunktioner

Även om vi inte har för många detaljer om den nya processen ännu, ser det ut som att potentiella köpare kan reservera ett fordon och välja en trimnivå, men det är allt. Sedan, när Rivian så småningom kommer igång med att tillverka elbilen och kunden är näst på tur, kommer de att kunna konfigurera och betala för lastbilen eller SUV:n.

Rivian förklarar att detta kommer att göra det möjligt för kunderna att välj “från de senaste funktionerna, paketen och priser.” Det låter bra vid första anblicken, vilket låter kunderna lägga till nya funktioner eller uppgraderingar till fordonet de ursprungligen beställde för flera månader sedan, men det betyder också att de kommer att bli föremål för prishöjningar. Oj.

Rivian är inte den enda som ökar priserna. Tesla har lagt till $2 000 eller så till varje fordon med några månaders mellanrum, och dess mest prisvärda Model 3 är inte längre i närheten av det ursprungliga rekommenderade detaljpriset. Utbudsbrist, materialprissättning och övergripande efterfrågan drabbar alla, inte bara Rivian.

Enligt Rivian kommer denna nya beställningsprocess snart att gå live och låta företaget “navigera bättre och hantera en stor efterfrågan eftersläpning med inflationsosäkerhet, planerade innehållsförändringar och förbättringar för att säkerställa att kunderna erbjuds de senaste produkterbjudandena.”

I grund och botten, om du beställer en snygg Rivian R1T elektrisk lastbil snart, kommer du’ inte betala de 73 000 dollar som det kostar. Istället reserverar du en plats i kö. När företaget väl har klarat sina enorma 90 000 förbeställningar och är redo att bygga din lastbil någon gång i slutet av 2023, kan priset bli annorlunda om situationen och marknaden har förändrats.

Om du har’ Om du inte har beställt en ännu, bör du skynda dig och komma igång från länken nedan.

Rivian R1T

Boka och konfigurera din Rivian R1T elektrisk lastbil idag, från 67 500 USD.

Handla nu

via DriveTeslaCanada