Een Pinterest-ideeënpin maken

0
49

Als je Pinterest wilt gebruiken om als nieuwe maker volgers te krijgen of als je gebruikers naar je website of product wilt leiden, kunnen ideepinnen een geweldig hulpmiddel op het platform zijn om dit te doen. Idee-pinnen hebben de meeste betrokkenheid bij pinners, dus ze kunnen optimaal zijn voor Pinterest-marketing om uw publiek op de sociale-mediaservice te laten groeien.

Dus wat zijn ideepins en hoe maak je ze? Ze zijn anders dan elke oude pin op Pinterest, en het maken ervan is anders dan een gewone pin. Ze zijn echter niet zo moeilijk om onder de knie te krijgen. Als je deze handleiding volgt, kun je als Pinterest-maker gemakkelijk beginnen met het maken van professionele en boeiende ideeënpins om gebruikers naar je account te laten kijken en meer verkeer naar je website of merk te leiden.

Inhoudsopgave

  Wat is een ideepin op Pinterest?

  Idee-pinnen verschillen op een aantal manieren van standaard pinnen. Ten eerste kun je meerdere pagina's met inhoud in één ideepin hebben, vergelijkbaar met de Instagram-verhalenfunctie, zodat je meer inhoud in één bericht kunt plaatsen. Idee-pinnen zijn ook video's in plaats van afbeeldingen, maar je kunt desgewenst een stilstaand beeld aan je idee-pinnen toevoegen. Het is gericht op influencers, bloggers en merken om te gebruiken voor social media marketing. Je hebt dus een zakelijk account nodig om de nieuwe functie te gebruiken.

  Een ander verschil met dit pin-formaat is dat je je idee-pin volledig in de Pinterest-app kunt maken. Deze functie werkt eigenlijk hetzelfde als Tik-Tok's videocreatie, waar je video kunt maken, effecten, tekst en meer kunt toevoegen. Je kunt maximaal 60 seconden aan beeldmateriaal opnemen of toevoegen op één pagina van een ideepin, en tot 20 pagina's in totaal. 

  Nadat je een ideepin hebt gemaakt, kun je een titel en meer informatie zodat anderen het kunnen vinden in zoekopdrachten. De ideepin-functie heeft talloze tools om gemakkelijk geweldige inhoud te maken, dus laten we een stapsgewijze zelfstudie doornemen om daadwerkelijk een ideepin te maken. 

  Hoe maak je een ideeënpin?

  Voordat je begint, moet je een zakelijk Pinterest-account gebruiken om ideepins te maken. U kunt dit doen door naar de instellingen in uw profiel te gaan, vervolgens naar uw accountinstellingen en op Converteren naar zakelijk account te tikken.

  Zodra je je zakelijke account hebt, kun je deze stappen volgen om een ​​ideepin te maken. 

  1. Tik op de startpagina van Pinterest op de plus pictogram in het midden onderaan het scherm. 
  1. Tik op Ideepin
   < li>Je wordt naar het scherm voor het maken van een ideepin gebracht. Vanaf hier kun je direct video opnemen door op de rode opnameknop te tikken, of je kunt video's/foto's toevoegen die al op je apparaat staan ​​door op het vierkantje in de linkerbenedenhoek te tikken. 

  < ol start="4">

 • Als je video opneemt, tik je rechtsboven op Volgende nadat je klaar bent met opnemen. Op het volgende scherm kun je clips bewerken of toevoegen, en tekst, muziek of audio, filters en stickers toevoegen. Als je klaar bent met het bewerken van je opname, tik je rechtsboven op Gereed
  1. Hiermee wordt uw eerste pagina toegevoegd en u kunt nu al uw huidige pagina's op dit scherm zien. Tik rechtsonder op Pagina toevoegen om een ​​pagina toe te voegen. U kunt ook pagina's dupliceren, splitsen of verwijderen. Als je wilt, kun je op Voorbeeld tikken om de hele idee-pin te zien. 
  1. Als u ervoor kiest om video's of foto's van uw filmrol toe te voegen, kunt u de schuifregelaar onder aan het scherm boven de geselecteerde media gebruiken om te kiezen of u voor elke pagina nieuwe pagina's wilt maken of ze op één pagina wilt combineren. Je kunt 20 clips per pagina selecteren, maar ze moeten samen minder dan een minuut lang zijn. 
  1. Zodra je alle pagina's hebt toegevoegd je wilt, tik je opVolgende in de rechterbovenhoek. 
  1. Op dit volgende scherm kun je je titel toevoegen. Je kunt ook een lijst met producten toevoegen als je idee-pin zoiets is als een recept of doe-het-zelf-project, zodat mensen weten wat ze nodig hebben om het zelf opnieuw te maken. Dan kun je optioneel een bord kiezen om dit op vast te pinnen, en onderwerp taggen met betrekking tot je idee-pin. 
  1. Als je klaar bent met je bericht kun je op Publiceren tikken. 

  Om je geposte idee-pin te vinden, moet je op je profiel tikken en onder het tabblad Gemaakt kijken. Je nieuwe idee-pin zal daar bovenaan verschijnen. 

  Tips voor het maken van een idee-pin

  Terwijl het maken van een idee-pin op Pinterest vrij eenvoudig is , er zijn enkele kleine hulpmiddelen en functies die u kunt gebruiken om uw ideepins nog beter te maken. 

  Gebruik de Ghost-modus

  Dit is een gemakkelijke manier om nieuwe opnames op een rij te zetten bij het opnemen van video. Als je een soort overgang probeert te maken of zeker wilt weten dat je een goede continuïteit hebt, tik je op het spookpictogram in de rechterbenedenhoek na het opnemen van een clip.

  Met deze modus kunt u om een ​​weergave te zien van de eindopname in uw laatste clip die over uw camera is geplaatst. Van daaruit kun je de onderwerpen van je video op een rij zetten om het er professioneel uit te laten zien.

  Gebruik de timer

  Een ander geweldig hulpmiddel om te gebruiken is de timer voor hands-off video-opnames. Om het te gebruiken, tik je op het timerpictogram rechts in het opnamescherm en selecteer je hoe lang je wilt dat het aftelt. Wanneer u vervolgens op de opnameknop tikt, begint de timer, zodat u uw handen eraf kunt halen en op uw plaats kunt gaan opnemen. 

  Concepten opslaan

  Wilt u het bewerken van uw ideepin bewaren voor later? U kunt dit doen door het op te slaan in uw concepten. Tik op het pagina'sscherm op de X in de linkerbovenhoek. Pinterest zal je vragen om je idee-pin als concept op te slaan door op Store te tikken. U kunt deze de volgende keer dat u een ideespeld maakt, openen en op het bestandspictogram rechtsonder tikken. 

  Een andere manier waarop u kunt opslaan in concepten is in de postfase wanneer u maakt uw titel en tags. Tik hier linksonder op het bestandspictogram om je ideepin op te slaan in concepten. 

  Stickers gebruiken

  Met stickers kunt u andere accounts vermelden, specifieke producttags aanbrengen en meer. Om deze stickers te vinden, ga je naar het bewerkingsscherm van een pagina en tik je op Stickers rechtsonder. Van daaruit kun je door stickers per categorie bladeren of zoeken naar specifieke stickers die je wilt gebruiken. 

  Voice-overs maken

  Voice-overs kunnen helpen om uit te leggen wat er in je ideepin staat. Om er een te maken, ga je naar het bewerkingsscherm voor de pagina die je wilt inspreken en tik je op het audiopictogram in het onderste menu dat eruitziet als een microfoon.

  Vanaf daar kun je in de tijdlijn gaan naar waar je wilt beginnen met inspreken, en dan op de opnameknop in het midden onderaan tikken om te beginnen. Tik er vervolgens nogmaals op om het te stoppen. Een andere handige tip om te weten is dat je het volume van verschillende soorten audio die aan de pagina zijn toegevoegd, kunt wijzigen door op het schuifregelaarpictogram rechtsonder op het voice-overscherm te tikken.

  Laat je account groeien met ideepins

  Het gebruik van ideepinnen kan helpen Pinterest-gebruikers naar je pagina te trekken, je aantal volgers te vergroten en meer betrokkenheid te krijgen bij je profiel. Er zijn talloze tools in de functie voor het maken van ideeënpins van Pinterest om ze er echt professioneel uit te laten zien, dus weten hoe je het moet gebruiken, kan enorm helpen bij het laten groeien van een Pinterest-account.

  Vind je de idee-pin-functie op Pinterest leuk? Vertel ons waarom wel of waarom niet in de reacties!