Delhi vertrouwelijk: in Delhi zijn diplomaten blij met het eerlijke gesprek van Karnataka CM

0
97

Karnataka Chief Minister Basavaraj Bommai

Afgezien van zijn politieke discussies over de uitbreiding van zijn kabinet, had de hoofdminister van Karnataka, Basavaraj Bommai, een aantal belangrijke programma's tijdens zijn reis naar Delhi. Hij ontmoette ambassadeurs en handelsvertegenwoordigers van 24 landen om investeringsmogelijkheden in de staat te bespreken. Maar Bommai, die transparantie in de administratie had beloofd toen hij de functie van Chief Minister overnam, was nogal bot tegen de diplomaten. Hij vertelde hen dat de staat hen kwalitatief hoogstaand personeel, een betere zakelijke sfeer en een hoogwaardige infrastructuur zou bieden, maar dat ze geen sops van de deelstaatregering moesten verwachten om zaken te doen in Karnataka. Bronnen dicht bij de Chief Minister zeiden dat de diplomaten blij waren met het openhartige gesprek en dat dit zal worden weerspiegeld in de aanstaande bijeenkomst van investeerders in de staat.

Kunst aan de muren:De gangen van Shastri Bhavan in het centrum van Delhi, waar verschillende ministeries van de Unie zijn gehuisvest, hebben in de loop der jaren veel renovatiewerkzaamheden ondergaan. Maar de vleugel van het Ministerie van Cultuur krijgt een complete facelift. Kunstenaars uit vele staten, waaronder Rajasthan, Uttarakhand, Assam, Odisha en Bihar, zijn geëngageerd om de witgekalkte muren tot leven te brengen door middel van traditionele schilderijen zoals Madhubani, Pattachitra, Phad, Aipan en Kshatriya. Het ministerie heeft voor de kunstenaars, die de hele week aan het werk zijn geweest, onderdak geregeld in een overheidsvoorziening. Het ministerie heeft ook de zithoek voor de gasten opgeknapt met nieuwe banken en led-televisies.

Poll klaar: Wanneer de BJP wordt geconfronteerd met verkiezingen in de staten, is partijvoorzitter JP Nadda meestal de drukste leider, die frequente bezoeken aflegt en een maximum aantal bijeenkomsten bijwoont. Nu zijn thuisstaat Himachal Pradesh later dit jaar naar de stembus gaat, is de inzet van Nadda hoger, aangezien dit de eerste keer is dat zijn staat zal stemmen nadat hij de nationale president van de regerende partij is geworden. Hiervoor lijkt hij geen middel onbeproefd te laten om te zien dat de organisatie in goede vorm en een opgewekt humeur is. Vorige maand bracht Nadda twee bezoeken aan de staat en hij begint aan nog een tweedaags bezoek waarin hij de voorbereidingen van de partij in Dharamshala en Kullu zal bekijken. Hij zal ook openbare vergaderingen en discussies houden met gekozen leiders van de lokale instanties.

Best of Express Premium

Premium

Ik heb HealthifyMe Pro uitgeprobeerd en ik weet niet zeker of iedereen continue gl. ..Premium

Uitgelegd: de hardnekkige theorie dat de Taj Mahal een hindoetempel was genaamd…

Premium

Uitgelegd: waarom de crash van Luna vragen oproept over de stabiliteit van crypto …

Premium
Aviation Secy, vrouw krijgt goedkope Air India-tickets naar de VS, upgrade naar Busi… Meer Premium Stories >>