De persoonlijke vergelijking van premier Modi met Xi loste veel crises op: Ajit Doval

0
89

Nationaal veiligheidsadviseur van India Ajit Doval (Bestand)

Tijdens de impasse in 2020 met de Chinese PLA in Oost-Ladakh, werd het gebruik van geweld door Indiase troepen met enthousiasme goedgekeurd door premier Narendra Modi, en dergelijke acties om de nationale belangen te beschermen zouden ook in de toekomst worden genomen, heeft nationale veiligheidsadviseur Ajit Doval gezegd in een boek over de premier.

“In strijd met alle bestaande grensbeheerovereenkomsten probeerden vijandige troepen in de schaduw van een pandemie enkele van onze belangrijkste belangen uit te dagen, wat een evenredig gebruik van geweld vereiste. Dat gebruik van geweld werd op het hoogste niveau met enthousiasme goedgekeurd. Het autoriseerde vrijheid van handelen op het laagste tactische niveau. De leiding en troepen toonden de wil om unilaterale acties te weerstaan. Dus hoewel we tijdens deze crisis op een bepaalde manier hebben gereageerd, waren er andere opties. Sommige werden uitgeoefend en andere zullen worden uitgeoefend, als vitale en grote belangen van het land op het spel staan”, zegt Doval in het boek over Modi's 20 jaar aan de macht.

Het boek, Modi @ 20: Dreams Meet Delivery, die woensdag werd uitgebracht, is een bloemlezing van artikelen geschreven door verschillende vooraanstaande mensen, waaronder ministers van het kabinet zoals Amit Shah en S Jaishankar over het leiderschap en de prestaties van Modi.

https://images.indianexpress.com /2020/08/1×1.png

De impasse tussen India en China in Oost-Ladakh, die begon in april 2020 en tussenin het leven kostte van 20 Indiase soldaten in een confrontatie, duurt tot op de dag van vandaag voort en veel wrijvingspunten in Galwan Valley, Charding Nala en Depsang Plains zijn nog steeds onopgelost.< /p>

Best of Express Premium

Premium

Uitgelegd: waarom de crash van Luna vragen oproept over de stabiliteit van crypto …

Premium

Luchtvaart Secy, vrouw wordt geknipt -beoordeel Air India-tickets naar de VS, upgrade naar Busi…

Premium

Horoscoop vandaag, 14 mei 2022: Tweelingen, Ram, Vissen en andere tekens — ch…Premium

IJzer in Tamil Nadu 4.200 jaar geleden: een nieuwe datering en de betekenis ervanMeer Premium Stories >> Lees |De betrekkingen tussen India en China zullen 'gespannen blijven', zegt de Amerikaanse inlichtingendienst

Volgens Doval hebben de inspanningen van de premier om persoonlijke vergelijkingen te ontwikkelen met wereldleiders, waaronder de Chinese president Xi Jinping, een grote rol gespeeld bij het oplossen van veel crises.

Tijdens de Doklam-stand-off van 2017, zei Doval, toonde India vastberadenheid, zowel tijdens de patstelling als tijdens de onderhandelingen na een conflict. Hij vertelde ook een incident waarbij Modi naar Xi liep om over de kwestie te praten aan de zijlijn van de G-20-top.

“Nadat alle andere opties waren uitgeput, nam premier Modi het persoonlijk op met president Xi. Premier Modi toonde staatsmanschap toen hij naar president Xi liep aan de zijlijn van de G-20-bijeenkomst in Duitsland voor een informele bijeenkomst. Ik was een ooggetuige van deze meest dramatische interactie tussen de twee leiders, toen ze ermee instemden om een ​​onmiddellijke oplossing te vinden. Uiteindelijk, na een reeks onderhandelingen, werd de impasse opgelost. Het zou niet mogelijk zijn geweest zonder de directe actie van de premier', zei Doval.

Lees ook |Special to Express: 'Twee jaar na Chinese agressie in Oost-Ladakh, tijd om het verhaal te veranderen'

In 2017 werden Indiase en Chinese troepen opgesloten in een confrontatie die duurde tot 73 dagen nadat India bezwaar had gemaakt tegen China om een weg op het Doklam-plateau dichtbij de driesprong India-Bhutan-China naast Sikkim.

Zelfs tijdens de impasse in Chumar in Ladakh in september 2014, zei Doval, maakte Modi opnieuw gebruik van de gelegenheid van Xi's bezoek aan India om het probleem op te lossen. “Tijdens de impasse greep de premier de gelegenheid aan van het bezoek van president Xi Jinping aan India die maand. Tijdens een informele babbel met president Xi in Ahmedabad wist hij hem te overtuigen van de noodzaak om de onvoorwaardelijke en onmiddellijke terugtrekking van de Chinese troepen te verzekeren. Hij rekende niet alleen op conventionele diplomatieke of militair-militaire betrokkenheid. De Indiase reactie op een moment dat de Chinese president in India was, benadrukte de politieke vastberadenheid van de premier om standvastig te blijven in kwesties van nationaal belang.”

Over Pakistan heeft Doval geschreven over de besluitvorming tijdens de 2016 Pathankot-aanval, Uri-aanval en de Pulwama-aanval van 2019.

Lees ook |Ladakh impasse laat zien dat China van plan is de grenskwestie levend te houden, zegt legerchef generaal Pande

Tijdens de Pathankot-aanval prees Doval de besluitvorming van de premier bij de voorbereiding om de aanval te verijdelen met voorafgaande informatie, over de Uri-aanval dat jaar, die werd beantwoord met een chirurgische aanval binnen PoK door Indiase troepen, zei hij: “In de reactie op Uri 2016 vallen een paar aspecten op.”

“Ten eerste, het was een gelijktijdige operatie door meerdere aanvalsteams op vier verschillende locaties en strekte zich uit over een enorme geografische grens. Ten tweede was het een politieke oproep van de premier, wat betekende dat hij de verantwoordelijkheid op zich nam, niet alleen voor succes, maar ook voor mislukking. Dit vertoonde het nemen van risico's op het hoogste niveau – een kwaliteit die door slechts weinigen wordt getoond. Ten derde was het een nieuwe planning, in die zin dat het chaos, paniek en verwarring veroorzaakte door het 'vijand is overal-syndroom' te creëren. De toenmalige leiding van het Pakistaanse leger hekelde zijn grondformaties omdat ze er niet in slaagden om zelfs maar één aanvalsteam over een enorme voorgevel te blokkeren, ondanks het feit dat er een groot aantal voorwaarts gestationeerde troepen waren.”

Opinie |Een gemiste kans voor de betrekkingen tussen India en China

Op Pulwama, waarop werd gereageerd met de Balakot-aanval, zei Doval: “We hebben gereageerd op terreuraanvallen in het gronddomein. Het was voor het eerst dat een luchtaanval met finesse werd bedacht en uitgevoerd, waarmee ook de mythe van de Pakistaanse nucleaire chantage werd weggevaagd. … de stakingen na Uri waren anders, en Balakot was anders dan de stakingen na Uri. Morgen kan het anders zijn dan beide. Dit blijft de kern van de manier van denken en sturen van de premier.”

Doval prees ook Modi's omgang met West-Aziatische landen, die volgens hem in de afgelopen zeven jaar 150 terroristen naar India hadden gedeporteerd vanwege goede relaties. met hen ontwikkeld.