Covid-19 eist 1 miljoen Amerikaanse levens en laat een spoor van verlies achter

0
43

De CDC schat dat er sinds 1 februari 2020 1,1 miljoen extra doden zijn gevallen, voornamelijk als gevolg van COVID. Oversterfte is de toename van het totale aantal sterfgevallen, door welke oorzaak dan ook, in vergelijking met voorgaande jaren. (AP Photo)

De Verenigde Staten hebben nu meer dan 1 miljoen COVID-19-sterfgevallen geregistreerd, volgens een telling van Reuters, een mijlpaal die ooit ondenkbaar was, ongeveer twee jaar nadat de eerste gevallen het dagelijks leven op zijn kop zetten en snel transformeerden.< /p>

Het cijfer van 1 miljoen is een grimmige herinnering aan het duizelingwekkende verdriet en verlies veroorzaakt door de pandemie, ook al neemt de dreiging van het virus in de hoofden van veel mensen af. Het vertegenwoordigt ongeveer één dode op elke 327 Amerikanen, of meer dan de hele bevolking van San Francisco of Seattle.

Tegen de tijd dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) COVID-19 op 11 maart tot een wereldwijde pandemie verklaarde, 2020 had het virus 36 levens geëist in de Verenigde Staten. In de maanden die volgden verspreidde het dodelijke virus zich als een lopend vuurtje, vond vruchtbare grond in dichtbevolkte stedelijke gebieden zoals New York City en bereikte vervolgens alle uithoeken van het land.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

In juni 2020 had het dodental van de VS het totaal van de militaire doden in de Eerste Wereldoorlog overtroffen en het zou de Amerikaanse militaire verliezen van de Tweede Wereldoorlog in januari 2021 overschrijden, toen er meer dan 405.000 doden werden geregistreerd.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 13 mei 2022: Wat u vandaag moet lezen

Premium

De meeste congresleiders worden vrijgesteld van 'één familie', één ticket…Premium

Uitgelegd: de oorzaak en het gevolg van stijgende inflatie

Premium

PM Modi's persoonlijke vergelijking met Xi heeft veel opgelost crises: Ajit DovalMeer Premium Stories >>

De ziekte heeft maar weinig plaatsen op aarde onaangeroerd gelaten, met 6,7 miljoen bevestigde sterfgevallen wereldwijd. De werkelijke tol, inclusief degenen die stierven aan COVID-19 en degenen die omkwamen als indirect gevolg van de uitbraak, was waarschijnlijk dichter bij 15 miljoen, zei de WHO.

Sommige van de afbeeldingen die verband houden met De dood van COVID wordt voor altijd gebrand in de collectieve geest van Amerikanen: gekoelde vrachtwagens gestationeerd buiten ziekenhuizen vol met doden; geïntubeerde patiënten op afgesloten intensive care-afdelingen; uitgeputte artsen en verpleegsters die zich door elke golf van het virus hebben gevochten.

Miljoenen Amerikanen stropen gretig hun mouwen op om COVID-vaccins te ontvangen nadat de distributie eind 2020 begon. Begin 2021 had het virus al een duizelingwekkende 500.000 levens geëist.

Op een bepaald moment in januari van dat jaar kwamen er meer bij. mensen stierven gemiddeld elke dag aan COVID-19 dan er bij de aanslagen van 11 september 2001 in 2001 omkwamen.

COVID-19 was een prooi voor ouderen en mensen met een aangetaste gezondheid, maar het spaarde ook de gezonde jeugd niet , het doden van meer dan 1.000 kinderen. Onderzoekers schatten 213.000 Amerikaanse kinderen

Amerika verloor tijdens de pandemie minstens één ouder of primaire verzorger, wat een onmetelijke emotionele tol eist.

Hoewel het zich in grote steden nestelt, heeft het coronavirus ook plattelandsgemeenschappen geteisterd met beperkte toegang tot medische zorg.

p>De pandemie had een onevenredige impact op inheemse gemeenschappen en gekleurde gemeenschappen. Het trof harder waar mensen woonden in gecongregeerde omgevingen, zoals gevangenissen, en hele gezinnen gedecimeerd. Het legde ongelijkheid bloot die diep geworteld was in de Amerikaanse samenleving en veroorzaakte een golf van verandering die de meeste aspecten van het leven in de Verenigde Staten treft.

Nu de COVID-19-dreiging afneemt na de Omicron-golf van afgelopen winter, hebben veel Amerikanen hun verlies geleden maskers en keerde terug naar kantoren in de afgelopen weken. Restaurants en bars wemelen opnieuw van klanten, en de aandacht van het publiek is verschoven naar inflatie en economische zorgen.

Maar onderzoekers werken al aan een nieuwe booster terwijl het virus blijft muteren.

“Het is nog lang niet voorbij,” zei de Amerikaanse topexpert op het gebied van infectieziekten, Dr. Anthony Fauci, tijdens een recent evenement. “We hebben nog steeds te maken met een wereldwijde pandemie.”

DE PANDEMIE VOLGEN

Het volgen van de COVID-19-pandemie is geen exacte wetenschap. Reuters en de andere organisaties die cijfers bijhouden, bereiken op verschillende tijdstippen 1 miljoen Amerikaanse doden. De variatie is te wijten aan hoe elke organisatie COVID-sterfgevallen telt. Reuters vermeldt bijvoorbeeld zowel bevestigde als waarschijnlijke sterfgevallen wanneer die gegevens beschikbaar zijn.

De precieze tol van de pandemie zal misschien nooit echt bekend zijn. Sommige mensen die stierven terwijl ze besmet waren, werden nooit getest en komen niet voor in de gegevens. Anderen, die COVID-19 hadden, zijn misschien om een ​​andere reden overleden, zoals kanker, maar werden toch geteld.

De CDC schat dat er sinds 1 februari 2020 1,1 miljoen extra sterfgevallen hebben plaatsgevonden. voornamelijk van COVID. Oversterfte is de toename van het totale aantal sterfgevallen, door welke oorzaak dan ook, vergeleken met voorgaande jaren.