Congres wordt 'centrale pijler' van anti-BJP-formatie voor peilingen in 2024: Sachin Pilot

0
48

Congresleider Sachin Pilot. (Bestand)

Het congres is en blijft het “spil” waarrond een anti-BJP-coalitie wordt gevormd en een "UPA plus plus" formatie zou de “beste” om het op te nemen tegen de door de BJP geleide NDA bij de algemene verkiezingen van 2024, zei senior congresleider Sachin Pilot donderdag.

In een interview met PTI voorafgaand aan de partij ‘Chintan Shivir’ vanaf hier op vrijdag beweerde Pilot dat het formuleren van een succesvolle verkiezingsstrategie een belangrijk agendapunt zou zijn tijdens de driedaagse brainstormsessie.

De regerende BJP ervan beschuldigen de aandacht van de mensen af ​​te leiden van de echte problemen , zei hij “enkele randelementen” proberen de naam van sommige monumenten en wegen te veranderen. Hij vroeg zich af of de eisen van het hernoemen van de Qutub Minar of de Taj Mahal belangrijker zijn dan het verminderen van de “torenhoge” prijzen van benzine, diesel, kookgas en etenswaren.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Dit zijn problemen die in volledige wanhoop naar voren zijn gebracht om het verhaal te manipuleren en om de ogen van mensen te trekken in een tijd waarin citroen Rs 300 per kg is, cilinder is Rs 1.000 en benzine rond Rs 125 Er is chaos in het fiscaal beheer, en het economisch beleid van de regering is een enorme mislukking geweest en er is geen verantwoordelijkheid in de regering,” Piloot zei.

Best of Express Premium

Premium

Uitgelegd: waarom de crash van Luna vragen oproept over de stabiliteit van crypto …

Premium

Aviation Secy, vrouw krijgt goedkope Air India-tickets naar de VS, upgrade naar Busi…

Premium

Horoscoop Vandaag, 14 mei 2022: Tweelingen, Ram, Vissen en andere tekens — ch…

Premium

IJzer in Tamil Nadu 4.200 jaar geleden: een nieuwe datering en de betekenis ervanMeer Premium Stories >>

Gevraagd naar zijn verwachtingen van de ‘Chintan Shivir’, zei de voormalige vice-premier van Rajasthan dat het idee is om te brainstormen, een nieuwe blauwdruk te ontwikkelen, de berichtgeving van de partij opnieuw op te starten en die veranderingen in beweging te brengen vooruit, zodat de organisatie kan worden vernieuwd en voorbereid is om toekomstige politieke uitdagingen aan te gaan.

“Naar mijn mening zal de shivir buitengewoon nuttig en resultaatgericht zijn. Zoals mensen ook in Delhi hebben gezegd, is het idee niet om een ​​agenda voor een manifest of voor een AICC-sessie op te stellen, dit gaat over hoe de balans op te maken, ideeën en veranderingen in te prenten en dan verder te gaan zodat in de komende weken en maanden, welke uitdagingen er ook voor ons liggen, we kunnen ze met succes overwinnen,” zei piloot. Hij straalde het vertrouwen uit dat de partij na de ‘Chintan Shivir’ een routekaart en een duidelijke agenda zal hebben.

Mensen zullen hun mening uiten en er zal gedurende drie dagen een open discussie zijn, omdat het niet alleen gaat om de uitwisseling van ideeën, maar om het bedenken van bruikbare punten die haalbaar zijn, zei Pilot, die lid is van het panel over economie dat is gevormd door de hoofdcommissaris van het Congres. Sonia Gandhi zal de discussie over dat onderwerp leiden op de ‘Chintan Shivir’.

Op de vraag of het congres ondanks de recente electorale tegenslagen nog steeds het steunpunt moet zijn van een anti-BJP-coalitie voor de peilingen van 2024, zei hij dat het vrij duidelijk is dat het congres landelijk de enige politieke partij is die de verspreiding, het bereik en de bandbreedte heeft om het op te nemen tegen de BJP.

“Regionale partijen hebben een zeer belangrijke rol te spelen en we moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat we in 2024 de NDA kunnen verslaan. De resultaten van de vijf staatspeilingen waren duidelijk een tegenslag voor ons allemaal en het betekent dat we nog harder moeten werken en zoals mevrouw (Sonia) Gandhi op het CWC zei dat er een collectief besluit van opoffering moet zijn en ervoor moet zorgen dat dat we voortdurend met de mensen omgaan,” Piloot zei.

Het congres moet de “centrale pijler” blijven. waarrond andere krachten zich kunnen verzamelen, beweerde de voormalige minister van de Unie.

Hij merkte op dat er duidelijk sprake zal zijn van 'geven en nemen'. tussen alliantiepartijen voor de grotere zaak van het land en voor de verkiezingen van 2024. “Het is duidelijk geven en nemen, maar het congres zal en moet de spil blijven waarrond we een anti-BJP-formatie kunnen hebben om de Lok Sabha-verkiezingen van 2024 aan te gaan,” zei hij.

Verder onder druk gezet als de leiding van een anti-BJP-coalitie bij het congres zou moeten zijn, zei Pilot dat elke regionale partij zijn eigen kracht heeft in de regio, maar nationaal, in het hele land, zal het congres moet het middelpunt blijven om die structuur te laten komen. “Misschien is een UPA plus plus-formatie misschien wel de beste om tegen de NDA in te gaan,” zei hij.

Over de vraag of er binnenkort een grotere coalitie moet worden gevormd om de BJP in 2024 aan te pakken, zei Pilot dat er al een UPA is, maar hij gelooft wel dat er behoefte is aan "een groter canvas" om de NDA in 2024 op zich te nemen. “Vergeet niet dat de NDA sinds 2019 veel partners heeft verloren en dat iedereen die tegen de politiek van de Indiase regering is, naar voren moet komen, de handen ineen moet slaan in een show van partnerschap en vastberaden, want kijk naar het land waar we naartoe gaan,” zei hij.

Verwijzend naar de recente uitbarsting van geweld in bepaalde delen van het land, zei Pilot “veel branden” zijn op verschillende plaatsen aan de gang en beweerden dat dit soort opflakkeringen sporadisch zijn, maar misschien niet helemaal onbedoeld zijn, aangezien “er moeten enkele krachten achter zitten”.

&#8220 ;Zij (de BJP) proberen alleen maar een sfeer van vijandigheid te creëren, sloopacties op gericht publiek, het veranderen van namen van wegen, monumenten, het afleiden van de aandacht van mensen en het creëren van lawaai zodat de hoofden van mensen worden afgeleid, ” zei hij.

Gevraagd of het congres de capaciteit heeft om van binnenuit te hervormen of professionele hulp nodig heeft in het licht van de recente gesprekken die de partij heeft gevoerd met opiniepeiler Prashant Kishor, die wederom geen resultaat hebben opgeleverd, zei Pilot het is niet nieuw en in de afgelopen 10-15 jaar hebben bijna alle partijen agentschappen en platforms gebruikt om hun boodschap over te brengen om kiezers te bereiken.

Hij voegde er echter aan toe dat het congres voldoende middelen en in huiscapaciteiten om de dingen uit te voeren die het moet doen.