Bharuch-arrangement: Klasse 12-jentes “lege”-drøm gjør statsminister Modi emosjonell

0
35

Statsminister Narendra Modi (Fil)

Det fysiske og virtuelle rommet ble begge stille da statsminister Narendra Modi snakket fra en stor skjerm på DudhDhara Dairy Ground, og klasse 12-student Aliya Patel, 18, som han snakket med, ble emosjonell.

Faren hennes, 52 år gamle Ayub Patel, er 95 prosent synshemmet, og de bor i Vagra taluka i Bharuch-distriktet. Aliya oppnådde 80 prosent karakterer i science stream board-eksamenene, resultatene av disse ble erklært bare en time før PM’s program startet.

Da statsministeren spurte henne om hennes fremtidsplaner, sa hun at hun ville bli lege. “Jeg ønsker å behandle pasienter som min far,” sa hun nesten og brøt sammen, da faren fullførte setningen for henne. Stillhet fulgte da statsministeren kvalt og var synlig i mangel på ord for å svare.

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://images.indianexpress.com /2020/08/1×1.png

På spørsmål om synshemmingen hans, fortalte Ayub statsministeren at det var et resultat av “glaukom som resulterte i tap av synet” som ble diagnostisert mens han jobbet som bilfører i Saudi-Arabia for noen år siden. Statsministeren spurte deretter om han og familien hadde tatt begge dosene av vaksinen og hvordan han feiret Eid. “Jeg takker deg og døtrene dine for at du tok vaksinen, og for å ha feiret Eid godt. Du gjør god bruk av bistanden gitt av myndighetene, og du gjør din fysiske smerte til styrke,” sa Modi til Ayub.

Ayub og hans tre døtre var på Utkarsh Samaroh organisert av Bharuch-distriktsadministrasjonen for å overlevere fordeler til de 13 430 mottakerne under fire ordninger – Rashtriya Vrudh Pension Yojna, Niradhar Vrudh Pension Yojna, Rashtriya Kutumb Sahay Yojna og Ganga Swarup Arthik Sahay – av sentralregjeringen på Dudhidhara Dairy Ground i Bharuch by torsdag.

I samtale med The Indian Express sa Ayub: «Jeg har fått det første avdraget på Rs 750 under PM Kisan Pension-ordningen denne måneden. Min avdøde far Ibrahim, som var statslærer av yrke, etterlot meg en butikk som jeg har gitt til leie. Jeg får andre økonomiske fordeler fra mine slektninger og venner. Min eldste datter Aliya fikk et stipend på 10 000 Rs og i dag besto hun med en god prosentandel. Min andre datter Aksha (14) går i klasse 8 på VCT-skolen i nærheten av hjemmet mitt. Min yngste datter Ilsha fikk opptak gjennom RTE ( Right to Education), og nå trenger jeg ikke å bekymre meg for studiene hennes før klasse 12.”

Han sa at han følte seg dobbelt velsignet – han fikk en sjansen til å snakke med statsminister Modi og datteren hans besto klasse 12 med en god prosentandel samme dag. “Jeg hadde aldri forventet at statsminister Modi ville snakke direkte med meg og ta navnet mitt foran så mange mennesker. Jeg kom med familiemedlemmene mine på arrangementet, og de var også glade. Jeg er også medlem av Bharuch-distriktet Andhajan Mandal, og jeg vil råde andre til å dra nytte av slike ordninger.”

Ayub var blant de tre mottakerne som fikk en sjanse til å samhandle med Modi. to andre inkluderte Arunaben Vasava , en enslig kvinne som solgte te for å leve av, og en annen enslig kvinne Meenaben Daulat Dayra.