AverMedia PW315 Webcam Review: een geweldige prijs voor een onhandige prijs

0
54

Beoordeling: 6/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Zwijg en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut designnirvana

Prijs: $98 Amazon Andrew Heinzman

Avermedia is vooral bekend om zijn capture-kaarten, die populair zijn onder gamers. Dus ik was behoorlijk opgewonden toen het bedrijf ons vertelde over zijn PW315-webcam. Met slechts $ 120 is dit een van de goedkoopste webcams die 1080p 60FPS-video biedt, en ik dacht dat het van grote waarde zou zijn voor zowel livestreamers als externe werknemers.

Dit is wat we leuk vinden

Dit is wat we leuk vinden

h3>

 • Vloeiende 60FPS-video
 • Brede 95 graden FOV
 • Decente software
 • Stabiele prestaties, werkt bij slechte verlichting

En wat we niet doen

 • Korrelig, gecomprimeerd beeld
 • < li>Vaste focus, geen autofocus

 • Slechte microfoons
 • Niet-afneembare USB-kabel
 • Goede prijs, maar er zijn goedkopere opties

Ja, ik had gelijk; de PW315 is een grote waarde. Het legt boterzachte video vast, werkt bij weinig licht en kan op een monitor of statief worden gemonteerd. Maar het prijskaartje van $ 120 is een beetje onhandig, en tenzij je een strikt budget hebt, zul je merken dat je de PW315 overslaat voor iets goedkoper of duurder.

Tabel van Inhoud

Specs
Zijdezachte 60FPS ten koste van kwaliteit
Gebruik geen webcammicrofoons
Degelijk ontwerp en Bouwkwaliteit
Verrassend aanvaardbare software
De essentie: goede prijs, onhandige prijs

Specs

 • Oplossing: 1080p 60FPS
 • Field of View: 95 graden
 • Focus: vaste focus (geen autofocus)
 • < li>Video-indeling: MJPEG

 • Microfoons: dubbele microfoons
 • Connectiviteit: USB-A
 • Bevestiging: Clipbevestiging, optionele statiefschroef
 • Rotatie: 360 graden
 • Software: CamEngine-software
 • Privacy: Ingebouwde sluiter, stroomindicator

Zijdezachte 60FPS ten koste van kwaliteit

1 van 3
Korrelige beeldkwaliteit en uitgeblazen lichten.
Deze camera heeft ook wat moeite met kleur!
Ingebouwde gezichtsfilters?

De meeste webcams leggen video vast met 30 FPS, wat logisch is, aangezien hoge framesnelheden dat niet zijn belangrijk als je een videogesprek voert. Maar goed, de Avermedia PW315 legt vast met 60 FPS en het beeld is boterzacht. Netter, soepeler en consistenter dan wat andere webcams bieden tegen een hogere prijs.

Nu denk ik niet dat 60FPS een serieus verkoopargument is voor mensen die alleen videogesprekken willen voeren, en ik weet niet helemaal zeker waarom Avermedia het bij dit apparaat heeft geleverd. Maar als je een budgetwebcam nodig hebt voor het streamen van games, dan is een hoge framesnelheid natuurlijk een voordeel, vooral in combinatie met de 1080p-resolutie van de Avermedia PW315.

Ik ben ook onder de indruk van de prestaties van de PW315 bij weinig licht. Afbeeldingen en kleuren vallen zelden uit de lucht, zelfs niet als de lichten extreem fel of zwak zijn (maar superdonkere kamers vereisen enkele aanpassingen aan helderheid en belichting). Avermedia begrijpt duidelijk dat de gemiddelde bewoner van een thuiskantoor gewoon een webcam wil die zal werken.

O, en het gezichtsveld van 90 graden is geweldig. Deze webcam legt een behoorlijk brede video vast. Houd er rekening mee dat een breder gezichtsveld het voor andere mensen gemakkelijker maakt om uw kamer te zien in livestreams of videogesprekken. (Het is duidelijk iets waar ik niet over nagedacht heb voordat ik deze recensie schreef.)

1 van 2
In het donkerste deel van mijn huis voordat ik de instellingen aanpas.
… en na het aanpassen van de instellingen! Niet slecht!

Hier is het probleem; de videokwaliteit zelf is vrij slecht. Dit is een 1080p-webcam, maar al die pixels werken samen om een ​​korrelig beeld te produceren met veel bloemig wit. En ik denk dat agressieve videocompressie de schuld is: de Avermedia PW315 gebruikt een USB 2.0-kabel en codeert alle video als inefficiënte MJPEG's. Met zulke bandbreedtebeperkingen is zware compressie een noodzaak.

Tot eer van Avermedia lijkt de PW315 het beste te maken van slechte bandbreedte. Video slaat niet over of hapert niet, en nogmaals, de prestaties bij weinig licht zijn indrukwekkend. Dit is een solide plug-and-play webcam, wat meer is dan ik kan zeggen over goedkopere opties van Logitech. Oh, en daar is die lens met vaste focus.

GERELATEERDAlles wat je nodig hebt om er goed uit te zien en goed te klinken tijdens een videogesprek

Ik denk niet dat vaste focus per se slecht is. Kortom, alles wat verder dan 15 inch van de camera verwijderd is, is scherp, en je hoeft je geen zorgen te maken over de scherpstelling die in en uit gaat. Maar camera's met vaste focus hebben meestal een “sweet spot” en je kunt niet te dichtbij komen zonder wazig te worden. Een autofocuslens zou deze problemen oplossen.

En voor het geval u zich dit afvraagt, kunt u de framesnelheid van deze webcam instellen op 30FPS. Maar dit verbetert de videokwaliteit niet. Tenminste, dat is op geen enkele manier merkbaar.

Gebruik geen webcammicrofoons

Andrew Heinzman

< p>De microfoons van de Avermedia PW315 klinken verschrikkelijk. Ze zijn blikkerig, ze missen duidelijkheid, en het is niet verwonderlijk dat ze een belachelijke hoeveelheid kamerecho oppikken. Maar ik neem het Avermedia niet kwalijk, want dit is een probleem met alle webcams.

Vermijd het gebruik van webcammicrofoons waar mogelijk. Ze klinken gewoon verschrikkelijk, vooral voor deze prijs. Ik begrijp het; soms zit je even in de knoop! Ik heb vaak webcammicrofoons moeten gebruiken! Maar je collega's, of met wie je ook online spreekt, zouden een microfoon die niet zuigt erg op prijs stellen.

GERELATEERDDe 8 beste USB-microfoons van 2022

Ik dwaal trouwens niet af. Dit gaat helemaal over het onderwerp, want als je geen microfoon of headset hebt, moet je er een meerekenen in de kosten van deze webcam. Dat is een extra $50 als je iets fatsoenlijks koopt.< /p>

Degelijke ontwerp- en bouwkwaliteit

Andrew Heinzman

Het is niet verwonderlijk dat de Avermedia PW315 een beetje lichtgewicht en plasticachtig aanvoelt. De geïntegreerde privacysluiter voelt goedkoop aan en is moeilijk met één hand in te stellen, en hoewel de USB 2.0-kabel vrij lang is (iets minder dan 1,5 meter), is hij niet-losneembaar, wat vervelend is.

Maar de algehele bouwkwaliteit is behoorlijk, en ik geloof dat het geschikt is voor de prijs. Het scharnier van de clip van de webcam voelt prettig en veilig aan en ik ben er zeker van dat de PW315 zelfs in de meest chaotische reistas zou kunnen overleven.

Bovendien compenseert het ontwerp alle eigenaardigheden van de bouwkwaliteit. De camera van de Avermedia PW315 kan 360 graden draaien en kan voldoende op en neer kantelen om lastige instellingen te compenseren. Wat nog belangrijker is, er is zowel een monitorclip als een geïntegreerde statiefbevestiging. Het zou geen enkel probleem moeten zijn om deze webcam op een bureau te plaatsen.

Ik waardeer het ook dat er zowel een privacyluik als een LED-indicator op de PW315 zit. Deze functies zouden standaard bij elke webcam moeten zitten, maar om welke reden dan ook zijn ze dat niet.

Verrassend aanvaardbare software

1 van 2
Andrew Heinzman
Andrew Heinzman

Er is niets erger dan het omgaan met webcamsoftware. Maar het CamEngine-programma van Avermedia is verrassend draaglijk. Het is eenvoudig, je kunt de instellingen aanpassen die er echt toe doen, en het heeft een handvol speciale functies voor ervaren gebruikers.

In één oogopslag kun je met de CamEngine de helderheid van de webcam, het gamma, zoom en andere basisbedieningen. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden verwerkt door en opgeslagen in de webcam, dus u hoeft de software niet open te houden na het maken van aanpassingen.

U kunt ook sneltoetsen instellen om webcamfuncties te activeren, zoals het dempen van de microfoon. Het is een interessante functie en ik kan me voorstellen dat het best handig zou zijn tijdens livestreams. Helaas werken deze sneltoetsen alleen in de CamEngine-software, dus ik betwijfel of mensen ze zullen gebruiken tijdens videogesprekken.

En om wat voor reden dan ook, de PW315 heeft enkele AI-functies. Er zijn een handvol schattige gezichtsfilters, plus een AI-tool voor automatisch inlijsten die automatisch pannen en zoomen om je te volgen. Geen van deze AI-functies werkt zo goed, maar hey, niemand dwingt je om ze te gebruiken!

De essentie: goede prijs, onhandige prijs

Andrew Heinzman

In deze prijsklasse zul je nooit een geweldige webcam vinden. Er is altijd wel iets om over te klagen, vooral als je video van hoge kwaliteit probeert vast te leggen voor een livestream, een professionele conferentie of een YouTube-vlog.

Maar de gemiddelde persoon heeft geen gekke webcam nodig. Ze hebben gewoon iets nodig dat er beter uitziet dan een laptop-webcam en niet veel aandacht nodig heeft. Avermedia's PW315 past precies, het is een eenvoudige plug-and-play webcam die werkt bij weinig licht en draait op een soepele 60FPS, wat meer is dan je kunt zeggen voor goedkopere opties (en wat meer dure opties).

Helaas is de prijsstelling een beetje onhandig. Ik kan echt niet zeggen of Avermedia zich probeert te richten op livestreamers of externe werknemers. Met $ 120 is de PW315 een van de meest betaalbare 60FPS-webcams, maar je kunt een veel hogere videokwaliteit krijgen met de $ 200 Razer Kiyo Pro. Als ik een livestreamer was in de hoop volgers te krijgen, zou ik sparen voor het duurdere apparaat.

En als je gewoon probeert een fatsoenlijke webcam te kopen voor videogesprekken, is er zijn veel goedkopere opties dan de PW315. De Logitech C920x biedt bijvoorbeeld 1080p-video voor $ 68. Ik denk dat Avermedia een betere webcam verkoopt, maar het kwaliteitsverschil is te verwaarlozen als je alleen in Zoom-vergaderingen zit.

Beoordeling: 6/10 Prijs: $98 Amazon

Dit is wat we leuk vinden

 • Vloeiende 60FPS-video
 • Brede 95 graden FOV
 • Degelijke software
 • Stabiele prestaties, werkt bij slechte verlichting

En wat we niet doen< /h3>

 • Korrelig, gecomprimeerd beeld
 • Vaste focus, geen autofocus
 • Slechte microfoons
 • Niet-afneembare USB-kabel< /li>
 • Goede prijs, maar er zijn goedkopere opties