AverMedia PW315 webbkamerarecension: Ett stort värde till ett obekvämt pris

0
33

Betyg: 6/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta Ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Vissa fördelar, många nackdelar
 • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 98 USD Amazon Andrew Heinzman

Avermedia är mest känt för sina fångstkort, som är populära bland spelare. Så jag blev ganska exalterad när företaget berättade om sin PW315 webbkamera. För bara 120 USD är detta en av de billigaste webbkamerorna som erbjuder 1080p 60FPS-video, och jag tänkte att det skulle vara ett stort värde för både livestreamare och distansarbetare.

Här är vad vi gillar

h3>

 • Smidig 60FPS video
 • Bred 95 graders FOV
 • Anständig programvara
 • Stabil prestanda, fungerar i dålig belysning

Och vad vi inte gör

 • Kornig, komprimerad bild
 • < li>Fast fokus, ingen autofokus

 • Dåliga mikrofoner
 • Icke-löstagbar USB-kabel
 • Bra värde, men det finns billigare alternativ

Ja, jag hade rätt; PW315 är ett stort värde. Den fångar mjuk video, fungerar i dålig belysning och kan monteras på en bildskärm eller stativ. Men prislappen på 120 USD är lite besvärlig, och om du inte har en strikt budget kan du komma på att du hoppar över PW315 för något billigare eller dyrare.

Tabell över Innehåll

Specifikationer
Silky Smooth 60FPS på bekostnad av kvaliteten
Använd inte webbkameramikrofoner
Anständig design och Byggkvalitet
Overraskande tolerabel programvara
The Gist: Good Value, Awkward Price

Specifikationer

 • Upplösning: 1080p 60FPS
 • Synfält: 95 grader
 • Fokus: Fast fokus (ingen autofokus)
 • < li>Videoformat: MJPEG

 • Mikrofoner: Dubbla mikrofoner
 • Anslutning: USB-A
 • Montering: Klämfäste, valfri stativskruv
 • Rotation: 360 grader
 • Programvara: CamEngine-programvara
 • Sekretess: Inbyggd slutare, strömindikator

Silky Smooth 60FPS på bekostnad av kvalitet

1 av 3
Kornig bildkvalitet och utblåsta ljus.
Denna kamera har också lite problem med färg!
Inbyggda ansiktsfilter?

De flesta webbkameror spelar in video med 30 FPS, vilket är vettigt, eftersom höga bildhastigheter inte är allt det där viktigt när du deltar i ett videosamtal. Men hej, Avermedia PW315 fångar vid 60FPS, och bilden är smörig. Som, smidigare och mer konsekvent än vad andra webbkameror erbjuder till ett högre pris.

Nu tror jag inte att 60FPS är ett seriöst försäljningsargument för människor som bara vill ringa videosamtal, och jag är inte helt säker på varför Avermedia inkluderade det med den här enheten. Men om du behöver en budgetwebbkamera för spelströmning, så är en hög bildfrekvens en fördel, särskilt när den är ihopkopplad med Avermedia PW315’s 1080p-upplösning.

Jag är också imponerad av PW315:s prestanda i svag belysning. Bilder och färger går sällan ur spel, även när ljuset är för starkt eller svagt (men supermörka rum kräver vissa justeringar av ljusstyrka och exponering). Uppenbarligen förstår Avermedia att en vanlig hemmakontorsbo bara vill ha en webbkamera som fungerar.

Åh, och synfältet på 90 grader är fantastiskt. Den här webbkameran fångar en ganska bred video. Tänk bara på att en bredare FOV gör det lättare för andra att se ditt rum i livestreams eller videosamtal. (Helt klart något jag inte övervägde innan jag skrev den här recensionen.)

1 av 2
I den mörkaste delen av mitt hem innan jag justerar inställningarna.
… och efter att ha justerat inställningarna! Inte dåligt!

Här är problemet; videokvaliteten i sig är ganska dålig. Det här är en 1080p webbkamera, men alla dessa pixlar arbetar tillsammans för att producera en kornig bild med massor av blommande vita färger. Och jag tror att aggressiv videokomprimering är att skylla på, Avermedia PW315 använder en USB 2.0-kabel och kodar all video som ineffektiva MJPEG. Med sådana bandbreddsbegränsningar är kraftig komprimering en nödvändighet.

Till Avermedia’s ära verkar PW315 göra det bästa av dålig bandbredd. Videon hoppar inte över eller stammar, och återigen, prestanda i svagt ljus är imponerande. Det här är en solid plug-and-play-webbkamera, vilket är mer än jag kan säga om billigare alternativ från Logitech. Åh, och där finns det objektivet med fast fokus.

RELATEDAllt du behöver för att se och låta bra under ett videosamtal

Jag tror inte att fast fokus nödvändigtvis är en dålig sak. I princip är allt som är längre än 15 tum från kameran skarpt, och du behöver inte oroa dig för att fokus går in och ut. Men kameror med fast fokus tenderar att ha en “sweet spot,” och du kan inte komma för nära utan att bli suddig. Ett autofokusobjektiv skulle eliminera dessa problem.

Och om du undrar kan du ställa in den här webbkamerans bildhastighet till 30 FPS. Men att göra det förbättrar inte videokvaliteten. Åtminstone inte på något sätt som är märkbart.

Använd inte webbkameramikrofoner

Andrew Heinzman

< p>Avermedia PW315’s mikrofoner låter hemskt. De är tunna, de saknar klarhet och föga överraskande får de upp en löjlig mängd rumseko. Men jag skyller inte på Avermedia, eftersom det här är ett problem med alla webbkameror.

Du bör undvika att använda webbkameramikrofoner när det är möjligt. De låter bara hemskt, speciellt till det här priset. Jag fattar; ibland är du i en kläm—Jag har varit tvungen att använda webbkameramikrofoner många gånger! Men dina kollegor, eller vem du än pratar med online, skulle verkligen uppskatta en mikrofon som inte suger.

RELATERATDe 8 bästa USB-mikrofonerna 2022

Jag kommer inte ur spåret, förresten. Det här är helt på ämnet, för om du inte äger en mikrofon eller headset måste du räkna in en i kostnaden för den här webbkameran—det är 50 USD extra om du köper något anständigt.< /p>

Anständig design och byggkvalitet

Andrew Heinzman

Föga överraskande känns Avermedia PW315 lite lätt och plastig. Den integrerade integritetsslutaren känns billig och är svår att justera med en hand, och även om USB 2.0-kabeln är ganska lång (knappt 5 fot) är den inte löstagbar, vilket är irriterande.

Men den övergripande byggkvaliteten är anständig, och jag tror att den är lämplig för priset. Gångjärnet på webbkamerans klämma känns skönt och säkert, och jag är säker på att PW315 skulle kunna överleva även i den mest kaotiska åkpåsen.

Dessutom kompenserar designen för alla egenskaper av byggkvalitet. Avermedia PW315s kamera kan rotera 360 grader och den kan lutas tillräckligt upp och ner för att kompensera för besvärliga inställningar. Ännu viktigare, det finns både en bildskärmsklämma och ett integrerat stativfäste. Du borde inte ha några problem med att placera den här webbkameran vid ett skrivbord.

Jag uppskattar också att det finns både en integritetsslutare och en LED-indikator på PW315. Dessa funktioner bör vara standard med alla webbkameror, men oavsett anledning är de inte det.

Overraskande tolerabel programvara

1 av 2
Andrew Heinzman
Andrew Heinzman

Det finns inget värre än att hantera webbkameraprogramvara. Men Avermedia’s CamEngine-program är förvånansvärt acceptabelt. Det är okomplicerat, det låter dig justera inställningarna som faktiskt spelar roll, och det har en handfull specialfunktioner för avancerade användare.

I ett ögonkast låter CamEngine dig justera webbkamerans ljusstyrka, gamma, zoom och andra grundläggande kontroller. Alla ändringar du gör bearbetas av och sparas i webbkameran, så du behöver inte ha programvaran öppen efter att ha gjort justeringar.

Du kan också ställa in kortkommandon för att aktivera webbkamerafunktioner, som att stänga av mikrofonen. Det är en intressant funktion, och jag föreställer mig att den skulle vara ganska praktisk under livestreams. Tyvärr fungerar dessa snabbtangenter bara i CamEngine-mjukvaran, så jag tvivlar på att folk kommer att använda dem under videosamtal.

Och oavsett anledning har PW315 vissa AI-funktioner. Det finns en handfull söta ansiktsfilter, plus ett AI auto-framing-verktyg som automatiskt panorerar och zoomar för att följa dig runt. Ingen av dessa AI-funktioner fungerar för bra, men hey, ingen tvingar dig att använda dem!

The Gist: Good Value, Awkable Price

Andrew Heinzman

Du kommer aldrig att hitta en fantastisk webbkamera i den här prisklassen. Det kommer alltid att finnas något att klaga på, särskilt om du försöker spela in video av hög kvalitet för en livestream, en professionell konferens eller en YouTube-vlogg.

Men den genomsnittliga personen behöver inte en galen webbkamera. De behöver bara något som ser bättre ut än en bärbar webbkamera och som inte behöver en massa uppmärksamhet. Avermedias PW315 passar räkningen—det är en enkel plug-and-play-webbkamera som fungerar i dålig belysning och körs med jämna 60FPS, vilket är mer än man kan säga för billigare alternativ (och lite mer dyra alternativ).

Tyvärr är priset lite besvärligt. Jag kan verkligen inte säga om Avermedia försöker rikta in sig på livestreamare eller distansarbetare. För $120 är PW315 en av de mest prisvärda 60FPS webbkamerorna, men du kan få mycket högre videokvalitet med $200 Razer Kiyo Pro. Om jag var en livestreamare som hoppades få ett antal följare, skulle jag spara ihop till den dyrare enheten.

Och om du bara försöker köpa en anständig webbkamera för videosamtal, finns det är mycket billigare alternativ än PW315. Logitech C920x, till exempel, erbjuder 1080p-video för $68—Jag tror att Avermedia säljer en bättre webbkamera, men kvalitetsskillnaden är försumbar om du bara sitter i Zoom-möten.

Betyg: 6/10 Pris: 98 USD Amazon

Här är vad vi gillar

 • Smidig 60FPS video
 • Bred 95 graders FOV
 • Anständig programvara
 • Stabil prestanda, fungerar i dålig belysning

Och vad vi inte gör< /h3>

 • Kornig, komprimerad bild
 • Fast fokus, ingen autofokus
 • Dåliga mikrofoner
 • Icke-löstagbar USB-kabel< /li>
 • Bra värde, men det finns billigare alternativ