Android TV 13 zal de Picture-in-Picture-modus upgraden

0
54

Android TV voedt veel verschillende smart-tv's, kabelboxen en sommige van de beste streaming-apparaten, en een aangepaste versie genaamd Google TV is op sommige apparaten verschenen. Google heeft nu meer informatie gedeeld over de volgende grote update, Android TV 13.

Google heeft eerder deze maand al een eerste bèta van Android TV 13 uitgebracht, maar het was toen nog niet duidelijk wat er eigenlijk nieuw was. Nu hebben we een beter idee van wat er naar Android komt op tv's, als onderdeel van het Google I/O-evenement dat deze week plaatsvindt. De meeste wijzigingen zijn nieuwe API's en functies die ontwikkelaars kunnen gebruiken bij het maken van applicaties, zoals ondersteuning voor meer toetsenbordindelingen en reageren op HDMI-invoerwijzigingen (bijv. Netflix op een Chromecast met Google TV kan uw show pauzeren als u de tv-invoer wijzigt) .

GERELATEERDDe beste streamingapparaten van 2022 < p>Net als bij Android op telefoons en tablets, kunnen sommige apps hun video-inhoud naar een zwevend venster in de hoek van het scherm verplaatsen wanneer u naar huis gaat of naar een andere app overschakelt. De Picture-in-Picture-modus is al een tijdje beschikbaar op Android TV, maar de Android 13-update zal meer opties introduceren. Google zei in een aankondiging: “Beeld in beeld op de tv ondersteunt een uitgebreide modus om meer video's van een groepsoproep weer te geven, een gedockte modus om te voorkomen dat inhoud op andere apps wordt overlapt, en een keep-clear API om te voorkomen dat overlays van belangrijke inhoud verbergen in apps op volledig scherm.”

Het is nog niet duidelijk wanneer Android TV 13 zal worden uitgerold naar tv's en streaming-apparaten, maar de uitrol van Android TV-updates verliep in het verleden traag — meestal omdat ze relatief klein zijn (de meeste functies kunnen worden bijgewerkt zonder OS-upgrades). Google heeft in november Android TV 12 uitgebracht, maar er zijn nog geen tv's of streaming-apparaten met de update. Zelfs de eigen Chromecast van het bedrijf met Google TV draait nog steeds op Android TV 11.

De Android 13 Beta kan worden gedownload via de ADT-3-ontwikkelaarskit van Google.

LEES VOLGENDE

  • › Wat is een goede interne pc-temperatuur?
  • › Wi-Fi voor alles gebruiken? Dit is waarom je niet
  • › Google's Pixel 6a en Pixel 7 zien eruit als de beste telefoons tot nu toe
  • › Nomad Base One Max Review: de MagSafe-oplader die Apple had moeten maken
  • › Review MSI Clutch GM41 lichtgewicht draadloze muis: veelzijdig vedergewicht
  • › Wat betekent de schedel-emoji?