WMO-rapport: Onder normaal kwik in India van 2022 tot '26'

0
110

Een van de belangrijkste redenen voor het verlagen van de temperatuur in India vanaf volgend jaar is de mogelijke toename van de regenval in dit decennium.

In een zeldzame trend zou India een van de weinige regio's wereldwijd kunnen zijn waar voor dit jaar en de komende vier jaar onder normale temperaturen zijn voorspeld, aldus het decenniumrapport over klimaatvooruitzichten van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO).

In de laatste wereldwijde jaarlijkse tot tienjarige klimaatupdate zei de WMO dat 2022 koeler zal zijn (vergeleken met het gemiddelde van 1991 – 2020) boven India, samen met Alaska en Canada.

Eén van de belangrijkste redenen voor het verlagen van de temperaturen boven India vanaf volgend jaar is de mogelijke toename van de regenval in dit decennium.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

In april van dit jaar had de India Meteorological Department (IMD) gezegd dat de Indiase moesson spoedig het positieve tijdperk zal ingaan nadat het sinds 1971 onder een negatief tijdperk heeft gestaan.

Best of Express Premium

Premium

De persoonlijke vergelijking van PM Modi met Xi loste veel crises op: Ajit DovalPremium

Uitgelegd: voor de 5e premier van Lanka, politieke en economische uitdaging zoals n…

Premium

Inflatie, renteverlagingen, dalende markten: wat nu

Premium

Laten we de economieën van Nepal en Sri Lanka niet vergelijkenMeer Premium Stories >>

De toekomstige trend suggereert dat de tienjarige gemiddelde waarde in de periode 2021-2030 bijna normaal zal zijn. Daarna zal het positief worden, wat betekent dat het decennium 2031-2040 het begin zal zijn van een nat tijdperk, Mrutyunjay Mohapatra, directeur-generaal van IMD, had in april gezegd.

In een toespraak tot The Indian Express, zei D Sivananda Pai, directeur van het Institute for Climate Change Studies (ICCS) in Kerala: “Gedurende de komende vijf jaar, veel delen van India zullen meer dan normale regenval krijgen. Hierdoor zullen de temperaturen laag blijven.”

De WMO heeft echter met grote zekerheid gewaarschuwd dat gedurende een jaar tussen 2022 en 2026 de wereldwijde temperatuur nabij het oppervlak meer dan 1,5° Celsius zou kunnen bedragen. industriële niveaus.