Uw volgende aankoop van een Android-app kost mogelijk maar 5 cent

0
46
Google

Ten eerste heeft Google een deadline van 20 juni vastgesteld voor ontwikkelaars om het gedeelte Gegevensbeveiliging van hun app te updaten. Dit nieuwe gedeelte wordt weergegeven in Google Play Store-vermeldingen en legt uit welke machtigingen een app van uw apparaat zal vragen, samen met andere beveiligingsinformatie. En hoewel het gedeelte over gegevensveiligheid in april live ging (en vorig jaar werd aangekondigd), hebben veel ontwikkelaars het verwaarloosd, vandaar de deadline.

Google moedigt ontwikkelaars ook aan om de nieuwe Play Integrity API te gebruiken, die “frauduleuze en risicovolle interacties” vanaf uw apparaat. Voor beter of slechter, deze “frauduleuze” interacties omvatten apparaataanpassingen en sideloaded app-installaties. Het is duidelijk dat de Play Integrity API app-piraterij kan verminderen, maar het kan ook gevolgen hebben voor Android-hoofdgebruikers of mensen die van aangepaste ROM's houden.

GERELATEERDGoogle, Apple en Microsoft komen overeen om van wachtwoorden iets te maken van het verleden

En dan zijn er de wijzigingen in het betalingssysteem van Android. Ontwikkelaars kunnen nu slechts vijf cent in rekening brengen voor apps, in-game content en abonnementen (het minimum was voorheen $ 0,26). Google zegt dat deze wijziging ontwikkelaars zou moeten helpen om inhoud op wereldwijde markten te verkopen, wat logisch is. Maar het bedrijf suggereert ook dat klanten app-ontwikkelaars fooi kunnen geven voor hun werk. Ik denk dat een fooi van vijf cent beter is dan niets.

Bovendien kunnen ontwikkelaars nu prepaid app-abonnementen aanbieden die verlopen na een bepaalde tijd. En als uw kaart wordt geweigerd wanneer een app kosten in rekening brengt voor een abonnement, kan die app u nu vragen uw betaalmethode bij te werken met behulp van het in-app berichtensysteem van Android.

De Google I/O De conferentie van 2022 loopt tot en met 12 mei. Je kunt het lopende evenement live bekijken op de website van het bedrijf.