Uitgelegd: wat is tomatengriep en op wie heeft het invloed?

0
148

Het is essentieel om te voorkomen dat kinderen aan de blaren, veroorzaakt door de griep, krabben.

Tamil Nadu heeft de bewaking opgevoerd aan zijn grenzen in de nasleep van de “tomatengriep” gevallen worden gedetecteerd in Kerala. De griep die zijn naam dankt aan de rode blaar die het veroorzaakt, heeft tot bezorgdheid geleid in Coimbatore, met een team van ambtenaren die aan de grens tussen Tamil Nadu en Kerala mensen uit de naburige staat screenen.

Dr. P. Aruna, de adjunct-directeur van gezondheidsdiensten, Coimbatore, vertelde The Indian Express: “Drie teams bestaande uit belastinginspecteurs, gezondheidsinspecteurs en politie zijn op ploegenbasis ingezet. Ze noteren of iemand koorts en uitslag heeft.”

Ook in Explained |Nieuw onderzoek: de helft van de Covid-19-patiënten heeft 2 jaar later nog steeds minstens één symptoom

Wat is tomaat griep? Op wie is het van invloed?

Dr. Aruna vertelde dat de griep kinderen onder de vijf jaar treft. De symptomen van deze griep, ook wel Tomatenkoorts genoemd, zijn onder meer huiduitslag, huidirritatie en uitdroging. Volgens verschillende rapporten kan de griep ook vermoeidheid, gewrichtspijn, maagkrampen, misselijkheid, braken, diarree, hoesten, niezen, loopneus, hoge koorts en lichaamspijn veroorzaken. In sommige gevallen kan het ook de kleur van de benen en de handen veranderen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Deze griep is zelfbeperkend en er is geen specifiek medicijn voor,” merkte Dr. Aruna op. Dit betekent dat de symptomen vanzelf verdwijnen als er ondersteunende zorg wordt gegeven.

Best of Express Premium

Premium

Verklaard: de oorzaak en het gevolg van stijgende inflatie

Premium

PM Modi's persoonlijke vergelijking met Xi loste veel crises op: Ajit Doval

Premium

Uitgelegd: voor de 5e keer Sri Lanka PM Ranil Wickremesinghe, politieke en …Premium

Inflatie, renteverhoging, dalende markten: wat nuMeer Premium Stories >> Best of Explained

Klik hier voor meer informatie

Hoe kan tomatenkoorts worden behandeld? Hoe er voor te zorgen?

Net als andere griepgevallen is ook tomatenkoorts besmettelijk. “Als iemand met deze griep besmet is, moeten ze in afzondering worden gehouden, omdat dit zich snel van de ene persoon op de andere kan verspreiden,” zei Dr. Aruna.

Het is essentieel om te voorkomen dat kinderen aan de blaren, veroorzaakt door de griep, krabben. Goede rust en hygiëne wordt ook geadviseerd. Gebruiksvoorwerpen, kleding en andere items die door de geïnfecteerde personen worden gebruikt, moeten worden ontsmet om te voorkomen dat de griep zich verspreidt.

Vloeistofinname zou ook uitdroging helpen tegengaan. Het belangrijkste is dat het belangrijk is om uw arts om advies te vragen als u de bovengenoemde symptomen opmerkt.

Nieuwsbrief | Klik om de beste uitleg van de dag in uw inbox te krijgen

Preventieve maatregelen in Tamil Nadu

Een team van inkomsten, gezondheid en politiefunctionarissen zijn ingezet bij de Walayar-controlepost aan de grens tussen Tamil Nadu en Kerala om mensen uit de naburige staat te screenen.

Het district Coimbatore heeft drie teams ingezet om de grens de klok rond te bewaken op ploegenbasis. Ze zullen merken of iemand symptomen zoals koorts of huiduitslag vertoont.

Omdat de griep vooral kinderen treft, screenen de autoriteiten ook anganwadi-centra in het hele district en zijn er bijna 24 mobiele teams met gezondheidsfunctionarissen ingezet om de operatie uit te voeren. het proces, zei Dr. Aruna.