“Uformelt press fra RBI”: Dager etter lansering avskaffet Coinbase UPI-tjenester

0
43

Coinbase har tidligere påpekt at India er "et nøkkelelement" i sine globale ekspansjonsplaner og at de er ivrige etter å øke investeringene i India, sammen med planene om å ansette så mange som 1000 personer i India i år.

Global kryptovalutabørs Coinbase deaktiverte sine Unified Payments Interface (UPI)-tjenester etter “uformelle press» fra Reserve Bank of India, sa det Nasdaq-noterte selskapets medgründer og administrerende direktør Brian Armstrong i en inntjeningssamtale. Han påsto at til tross for Høyesterettskjennelsen fra mars 2020 som omgjorde RBI-direktivet til banker som forbød dem å håndtere virtuelle valutaer, er mange “elementer i regjeringen”, inkludert RBI, ikke positivt tilbøyelige til det.< /p>

“Så noen dager etter lanseringen endte vi opp med å deaktivere UPI (Unified Payments Interface) på grunn av et uformelt press fra Reserve Bank of India (RBI), som er på en måte tilsvarende finansdepartementet der,” sa Armstrong i en inntektsoppfordring til første kvartal 2022 på tirsdag. Han sa at India er et “unikt” marked ved at Høyesterett har avgjort at kryptovalutaer ikke kan forbys. Men “det er elementer i regjeringen der, inkludert i Reserve Bank of India som ikke ser ut til å være like positive til det,” sa Armstrong.

Coinbase har tidligere påpekt at India er “et nøkkelelement” i sine globale ekspansjonsplaner og at de er opptatt av å øke investeringene i India, sammen med planer om å ansette så mange som 1000 personer i India i år. I april ga National Payments Corporation of India, som administrerer UPI, en uttalelse som sa at de ikke var klar over noen kryptovalutautveksling som bruker UPI-betalingsinstrumentet. Mens NPCI ikke navnga Coinbase spesifikt, hadde uttalelsen kommet bare timer etter at Coinbase kunngjorde sine handelstjenester i landet aktivert av UPI-betalingsstøtte. Rett etter NPCIs uttalelse stanset Coinbase handelen via UPI, som senere også ble fulgt av CoinSwitch Kuber.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Under investorenes samtale sa Armstrong: “Det har blitt kalt et skyggeforbud i pressen. De bruker mykt press bak kulissene for å prøve å deaktivere noen av disse betalingene som kan gå gjennom UPI.» Handel med kryptovalutaer er ikke ulovlig i India etter en positiv dom fra Høyesterett. i 2020. Landet innførte nylig en skatt på 30 prosent på gevinster i kryptovaluta med en ekstra TDS-skatt på 1 % på alle handelstransaksjoner. Til tross for det har RBI fortsatt å hevde at virtuelle digitale eiendeler som kryptovalutaer trenger mer gransking.

Best of Express Premium

Premium

Forklart: Årsaken og effekten av økende inflasjon

Premium

Statsminister Modis personlige ligning med Xi løste mange kriser: Ajit DovalPremium

Forklart: For femte gang Sri Lankas statsminister Ranil Wickremesinghe, politisk og …

Premium

Inflasjon, renteøkning, fallende markeder: hva nåFlere premiumhistorier >>

I april 2018 forbød RBI, gjennom et rundskriv, alle banker å håndtere virtuelle valutaer effektivt, og kuttet av pengemengden til plattformer som letter tilgangen til disse digitale eiendelene. Rundskrivet ble utfordret av Internet and Mobile Association of India (IAMAI) i SC, og i mars 2020 opphevet retten forbudet som banet vei for oppstartsbedrifter til å drive børser og handelsplattformer.

I den 180 sider lange dommen utstedt av en benk med tre dommere ledet av dommer Rohinton F Nariman, satte retten RBI-sirkulæret til side på grunn av “forholdsmessighet”. Den påpekte at 2019-lovforslaget ikke hadde blitt lov, posisjonen per dato var at virtuelle valutaer (VC-er) ikke var forbudt. “…men handelen med VC-er og funksjonen til VC-børser blir sendt i koma av det anklagede rundskrivet ved å koble fra deres livslinje, nemlig grensesnittet med den vanlige banksektoren,” het det. “Det som er verre er at dette har blitt gjort (i) til tross for at RBI ikke fant noe galt med måten disse børsene fungerer på og (ii) til tross for at VC-er ikke er utestengt.” I kjølvannet av høyesterettskjennelsen begynte kryptovalutabørser og handelsplattformer å vokse over hele landet. Dette til tross for at flere store banker og aktører innen finansteknologi ikke tillot bruken av infrastrukturen deres til slike plattformer.

Men ifølge Armstrong har Coinbase en “bekymring” for at RBI kan være “i strid med Høyesterettsdom som ville vært interessant å finne ut om den skulle gå dit». “Men jeg tror at vi egentlig bare ønsker å jobbe med dem og fokusere på relansering,” sa han. NPCI og RBI svarte ikke på forespørsler om kommentarer før publisering.

“Det (er) en rekke veier som vi må relansere med andre betalingsmetoder (i India). Mitt håp er at vi vil være tilbake i India om relativt kort tid, sammen med en rekke andre land hvor vi driver internasjonal ekspansjon, la han til.