South Asian University haast zich om deadline te halen voor verhuizing naar nieuwe campus

0
60

SAU is opgericht door middel van een overeenkomst tussen SAARC-landen om onderwijs te bieden aan studenten uit alle acht landen. MEA

De South Asian University (SAU) is gevraagd om op 1 juni te verhuizen naar haar nieuwe campus in Maidan Garhi, volgens de deadline die is vastgesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken (MEA), zo heeft The Indian Express vernomen. Bronnen zeiden dat de universiteit – momenteel gevestigd in Akbar Bhawan in Chanakyapuri – zich voorbereidt op de verschuiving terwijl ze tegen de klok racet om telefoon- en internetverbindingen en hostels voor studenten op te zetten.

SAU is opgericht door een overeenkomst tussen Zuid-Azië Vereniging voor Regionale Samenwerking (SAARC) landen om onderwijs te bieden aan studenten uit alle acht landen en wordt door alle landen bestuurd. Het valt daarom onder de MEA.

Op 3 februari heeft de waarnemend president van de SAU, RK Mohanty, een kennisgeving uitgegeven waarin hij een 14-koppige commissie heeft opgericht met hemzelf als voorzitter “om te zorgen voor de verschuiving van de huidige campus”.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“De commissie zal bijeenkomen wanneer en wanneer dit nodig wordt geacht en alle vereiste stappen ondernemen om de verschuiving van de huidige campus te voltooien… uiterlijk op 1 juni 2022”, aldus het.

< h3 class="premium-story__title">Best of Express Premium

Premium

Horoscoop vandaag, 13 mei 2022: Tweelingen, Ram, Vissen en andere tekens — ch…

Premium

PM Modi’ De persoonlijke vergelijking met Xi loste veel crises op: Ajit Doval

Premium

Uitgelegd: voor de vijfde premier van Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, politiek en …Premium

Inflatie, renteverhoging, dalende markten: wat nuMeer Premium Stories >> Meer van Political Pulse

Klik hier voor meer

Op 17 februari heeft Mohanty, via een nieuwe kennisgeving, verschillende commissies ingesteld om “de deadline te halen” van de verschuiving op 1 juni. De negen commissies zijn verantwoordelijk voor taken zoals de aankoop van meubels en keukenapparatuur; de inrichting van de beveiliging en het huishouden van de campus; exploitatie van het pension; exploitatie van cafetaria; toewijzing van hostel-, personeels- en faculteitsgebouwen; en het verplaatsen van studentenpuin en kantine.

Bronnen zeiden dat er nog enige infrastructuur moet worden aangelegd, inclusief telefoon- en internetverbindingen en hostelfaciliteiten.

Op de vraag of het plan om op 1 juni te verhuizen op schema lag, zei een SAU-functionaris: “Ja, het plan om de campus te verplaatsen ligt goed op schema. De universiteit is helemaal klaar voor de verschuiving. Alle gerelateerde regelingen worden getroffen.”

“SAU heeft in maart 2022 de details van de geschatte kosten van de planning en verplaatsing van de universiteit ingediend bij de MEA. Er wordt gewacht op een sanctie van de MEA,” zei hij . De Indian Express heeft vernomen dat SAU om Rs 1,29 crore als fondsen had gevraagd, die nog moeten worden vrijgegeven.

Toen er contact werd opgenomen, weigerde de MEA commentaar te geven. Bronnen zeiden dat de fondsen niet waren vrijgegeven voor zover SAU werd gevraagd om documenten, aanbestedingen, enz. te verstrekken, wat ze nog moeten doen. Toen hem hierover werd gevraagd, zei een SAU-functionaris: “Dit is een interne aangelegenheid en we werken dit op een systematische manier uit met de MEA. Het ministerie is zeer coöperatief en ondersteunend geweest bij de ontwikkeling van kapitaalgoederen van de universiteit, waaronder de bouw van de permanente campus.”

De functionaris zei ook dat “de meeste infrastructurele voorzieningen zijn getroffen”.

p>

Nieuwsbrief | Klik om de beste uitleg van de dag in je inbox te krijgen

“De universiteit probeert systematisch problemen op te lossen die gewoonlijk worden geassocieerd met fysieke verschuivingen van grote instellingen zoals de onze. De studentenhuizen worden gebouwd. Er worden alternatieve regelingen getroffen om de studenten op de campus te huisvesten. We laten geen middel onbeproefd om ervoor te zorgen dat het gemak van studenten niet in gevaar komt terwijl ze hun programma's op de nieuwe campus volgen”, zei hij.

Hij zei dat de pandemie “het verschuivingsproces enorm heeft vertraagd”, en dat SAU zijn best deed om de deadline te halen. Volgens functionarissen is de eerste set van vijf gebouwen – Faculteit der Levenswetenschappen en Aardwetenschappen (LSES), drie blokken met personeelshuisvesting en club en gastenverblijf – tot op heden fysiek voltooid.

“Evenzo, het utiliteitsgebouw, de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Geesteswetenschappen en de Faculteit der Natuurkunde Scheikunde en IT zijn voltooid vóór de lockdown in 2020”, zei hij, eraan toevoegend dat veel andere gebouwen in de afrondende fase waren.