Oppositiepartijen juichen SC-order op opruiingsrecht toe; BJP zegt dat de fouten van de regering van het Congres worden rechtgezet

0
61

BJP-woordvoerder Nalin Kohli zei dat de SC-order moet worden gezien in de context van de suggestie van de regering om de zaak opnieuw te onderzoeken.

Oppositiepartijen, waaronder de Het congres, de CPI(M), het Trinamool-congres en de Democratische Volkspartij hebben woensdag het besluit van het Hooggerechtshof om de opruiingswet uit te stellen in de wacht gezet, terwijl de BJP reageerde door te zeggen dat “de historische fout van de regering van het Congres wordt rechtgezet”.

Het congres zei dat de uitspraak van de rechtbank een boodschap was aan “onderwerpers van afwijkende meningen dat je de stem van de waarheid niet langer kunt onderdrukken ” en degenen die kritiek hebben op de regering moeten worden gehoord.

In een Twitter-bericht zei congresleider Rahul Gandhi: “De waarheid vertellen is patriottisme, geen verraad en luisteren naar de waarheid is 'rajdharma’, terwijl het verpletteren van de waarheid arrogantie is. Wees niet bang.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Ook linkse partijen begroetten de aanwijzing van het Hooggerechtshof aan het Centrum en de staten om alle lopende procedures met betrekking tot Sectie 124A van de IPC (opruiing) op te schorten totdat de centrale regering de beloofde oefening voltooit om de kwestie te heroverwegen en opnieuw te onderzoeken. voorraad. De CPI(M) en de CPI drongen er bij de rechtbank op aan de wet helemaal te schrappen.

Best of Express Premium

Premium

Horoscoop vandaag, 12 mei 2022: Tweelingen, Ram, Vissen en andere tekens — ch…Premium

In House panelmeeting, SEBI-vlaggen moeten telefoons tikken tijdens sonde

Premium

Inflatie verslaan: RBI moet mogelijk de vraag dempen, de rente verhogen, de liquiditeit opzuigen

Premium

'Informele druk van RBI': dagen na de lancering stopte Coinbase met UPI-servicesMeer premiumverhalen >>

TMC's Mahua Moitra noemde het een “een geweldige dag voor de democratie”.

BJP-woordvoerder Nalin Kohli zei dat de SC-order moet worden gezien in de context van de suggestie van de regering die zij wenst om de zaak opnieuw te onderzoeken.

“Geen andere politieke partij dan BJP had de moed om dit te doen in de afgelopen 75 jaar. De historische fout van de regering van het Congres wordt rechtgezet door de BJP. Het congres heeft de opruiingswet in al zijn heersende staten misbruikt', zei BJP-woordvoerder Gaurav Bhatia.