NCW, IIM-K werken samen om cursussen voor vrouwelijke ondernemers te lanceren

0
123

Aanvragers hebben tot 3 juni 2022 de tijd om zich aan te melden voor deze programma's. (Representatieve afbeelding)

Het Indian Institute of Management Kozhikode (IIM-K) heeft de krachten gebundeld met de National Commission for Women (NCW) om kansen te bieden aan vrouwelijke ondernemers in India. Geïnteresseerde kandidaten kunnen de officiële website bezoeken — innovateindia.mygov.in — om zich aan te melden voor deze cursussen.

In het kader van dit partnerschap krijgen vrouwen de kans om een ​​professionele opleiding te volgen om hun ondernemerscarrière te starten, evenals een kans voor bestaande vrouwelijke ondernemers om hun bedrijf uit te breiden en op te schalen met professionele begeleiding.

Lees |IISc Bangalore lanceert geavanceerd certificeringsprogramma in 5G-technologieën

Aanvragers hebben tot 3 juni 2022 de tijd om zich aan te melden voor deze programma's. De aankondiging van de shortlist en inschrijving voor de propedeuse vindt plaats tussen 1 en 20 juli 2022 en voor de vervolgcursus is hetzelfde gepland van 10 juli tot 10 augustus 2022.

https://images. indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De basiscursus vindt plaats van 1 augustus tot 28 november 2022 en de gevorderdencursus is gepland tussen 5 september en 30 december 2022.

Best of Express Premium

Premium

PM Modi's persoonlijke vergelijking met Xi loste veel crises op: Ajit Doval

Premium

Uitgelegd: voor de 5e premier van Lanka, politieke en economische uitdaging zoals n…Premium

Inflatie, renteverlagingen, dalende markten: wat nu

Premium

Laten we de economieën van Nepal en Sri Lanka niet vergelijkenMeer Premium Stories > >

Hoe toepassen:

Stap 1: Bezoek de officiële website — innovateindia.mygov.in

Stap 2: Klik op de startpagina op de link voor "Foundation and Advanced Program in Entrepreneurship for Women"

Stap 3: Er wordt een nieuwe pagina geopend. Klik op de link voor het indienen van de aanvraag aan de linkerkant van het venster.

Stap 4: Log in/registreer met de vereiste gegevens en vul de vereiste informatie in.

Lees ook | IIT-Roorkee biedt certificaatprogramma aan in datawetenschap en machine learning

Kandidaten moeten onthouden dat voor het sollicitatieproces een korte video moet worden ingediend. Het indienen van video's moet zo professioneel mogelijk zijn en mag niet langer dan vijf minuten duren, en moet in het Malayalam of het Engels zijn. De aanvrager moet de link naar zijn video delen via services voor het delen van bestanden/videohosting zoals YouTube en Vimeo.

De twee instituten lanceren de twee programma's in het kader van dit partnerschap:

Fundamenteel Programma voor Ondernemerschap

Dit programma is bedoeld voor vrouwen die een eigen bedrijf willen starten, in plaats van voor vrouwen die al ondernemer zijn. De cursus omvat lezingen, discussies, gesprekken over ondernemerschap en mentorsessies met materiedeskundigen. Het is gelanceerd met als doel vrouwelijke ondernemers te helpen de ondernemersvaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een ​​zakelijke kans te identificeren en hen uit te rusten met vaardigheden voor het opzetten van een bedrijf en managementnuances.

Dit programma omvat zestig uur leren met veertig uur vaksessies en twintig uur gewijd aan mentoring en Q&A.

Top Onderwijsnieuws

Klik hier voor meer

Geavanceerd programma in Ondernemerschap

Dit programma is bedoeld voor vrouwen die hun bedrijf al hebben opgezet en die begeleiding willen krijgen om hun bestaande bedrijf op te schalen. Dit programma leert vrouwen over het bedrijfsmodel, het uitbreiden van hun markten, toegang tot fondsen en het diversifiëren van hun producten of diensten.

Beide programma's worden gegeven in het Engels en Malayalam en duren vier maanden, waarin de studenten vier uur per week geven. Er wordt ook verwacht dat studenten meer dan 80 procent aanwezig zijn bij de academische en mentorsessies. Bovendien moet ze meer dan 60 procent scoren in de eindevaluatie (één MCQ-examen) om in aanmerking te komen voor het certificaat van voltooiing in het Entrepreneurship Development Program for Women.