Narkotikasak: SC avviser Majithias bønn om FIR-opphevelse, ber ham flytte HC

0
52

Shiromani Akali Dal (SAD) leder Bikram Singh Majithia (Express File)

Høyesterett nektet tirsdag å underholde Shiromani Akali Dal (SAD) leder Bikram Singh Majithias bønn om å oppheve FIR registrert mot ham under loven om narkotiske stoffer og psykotrope stoffer, 1985, og ba ham om å i stedet henvende seg til Punjab og Haryana High Court.

“Hvorfor skal vi motta denne begjæringen og du har alle rettsmidler? Kan du ikke søke lettelse for Punjab og Haryana High Court?» Dommer D Y Chandrachud, som ledet en benk med tre dommere, spurte senioradvokat Kapil Sibal om å møte opp for begjæringen.

Senioradvokaten svarte at den ene dommeren allerede hadde tatt et syn på saken og at det var nå før divisjonsbenken.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Men benken, som også består av dommerne Surya Kant og PS Narasimha, sa: «Vi er ikke tilbøyelige til å underholde begjæringen som er inngitt i henhold til artikkel 32. Andrageren står fritt til å flytte divisjonsbenken i Punjab og Haryana High Court for å søke oppheving av FIR og for innvilgelse av kausjon.»

Best of Express Premium

Premium
Hvordan Russland og Kina utnytter historien for å fremme sine interesser

Premium

Høyesteretts dom over oppvigleri er en liten seier< figur>Premium

UPSC CSE Key – 11. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

Feirer landgudene i landlige Delhi i landsbyen KhirkiFlere premiumhistorier > > Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

I forkant av meningsmålingene i Punjab-forsamlingen hadde toppretten den 31. januar beskyttet ham fra arrestasjon til februar 23 i saken slik at han kunne påta seg valgkamp. Den ba ham imidlertid om å overgi seg etter valget og sa at han da kunne søke vanlig kausjon.

Han ble anmeldt i henhold til NDPS-loven på grunnlag av en rapport fra 2018 om en etterforskning av en narkotikaracket som opererte i Punjab. Majithia hevdet imidlertid at saken mot ham «var åpenlyst politisk av natur» og at FIR ble registrert 20. desember 2021, angående lovbrudd fra perioden 2004-2015.

Han ble anmeldt under seksjoner. 25 (straff for å tillate ens lokaler for bruk for å begå et lovbrudd), 27A (for finansiering av salg, kjøp, produksjon, produksjon, besittelse, transport, bruk eller forbruk, import og eksport eller enhver handling knyttet til til narkotika) og 29 (tilskyndelse til eller planlegging av lovbrudd) i NDPS-loven.