N Chandrasekaran: 'Uit recente meedogenloze geschiedenis, vijf megatrends om ons allemaal vorm te geven'

0
34

N Chandrasekaran

Om te benadrukken dat er de afgelopen jaren tientallen jaren tegenwind zijn geweest, wees N Chandrasekaran, voorzitter van Tata Sons, woensdag op vijf opkomende '8220 ;mega-trends” dat “ons allemaal vorm zal geven in het bedrijfsleven en de samenleving”. Hij zei dat deze megatrends digitale adoptie, herbalancering van de toeleveringsketen, duurzaamheid, focus op gezondheid en welzijn en een wereldwijde talentenpool zijn.

Op de CII Business Summit 2022 zei hij: “De recente geschiedenis is meedogenloos. Ten eerste, een wereldwijde pandemie, identiteitsoorlogen, militair conflict, opkomst van cryptocurrency, groeiende ongelijkheid – tientallen jaren ervaring, alles lijkt in een paar jaar te zijn geperst en verpakt. Van dit alles zijn er veel trends die opkomen, die een grote impact zullen hebben op economieën, landen en bedrijven – zowel nationaal als wereldwijd”.

Voortbordurend op de megatrends, zei Chandrasekaran dat internet “steeds verder is doorgedrongen in het dagelijks leven van iedereen”. in de afgelopen twee jaar. “Binnenkort moeten alle bedrijven data- en AI-bedrijven worden. Geen enkele branche kan aan deze trend ontsnappen. Maar deze ontwikkeling is een enorme kans voor India.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Explained

Draaien in databedrijven

Het hoofd van Tata Sons ging in op de noodzaak voor de industrie om “toekomstklaar” te worden, en merkte op dat alle bedrijven databedrijven moeten zijn.

Hij spoorde aan dat kwesties die voortkomen uit geopolitieke zaken “fundamenteel de wereldwijde toeleveringsketen opnieuw in evenwicht brengen”. “Toeleveringsketens moeten worden ontworpen voor veerkracht, niet alleen voor efficiëntie. Vanuit Indiaas perspectief is dit een wereldwijde kans voor ons”. In de toekomst zei hij dat de druk om de impact van klimaatverandering te verminderen zou toenemen en dat bedrijven enorme steun zouden vinden om de verschuiving naar elektrische voertuigen, groene waterstof, opslagbatterijen, circulaire economie, waterefficiëntie, enz. te versnellen. “Dit alles gaat gebeuren en het vereist een uniek ecosysteem…”.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 13 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

De meeste congresleiders worden vrijgesteld van 'één familie, één ticket…Premium

Uitgelegd: de oorzaak en het gevolg van stijgende inflatie

Premium

De persoonlijke vergelijking van PM Modi met Xi loste veel crises op: Ajit DovalMore Premium Stories >>

Ten vierde moet een focus op gezondheid en welzijn en veiligheid en gemak op de werkplek een belangrijke rol spelen binnen bedrijven om voorop te blijven lopen. Ten slotte zei Chandrasekaran dat vaardigheden op de eerste plaats zouden komen en zelfs belangrijker zouden worden dan formeel onderwijs.