Modi-regjeringen tar ikke beslutninger som vil glede folk, men de er bra for dem: Amit Shah

0
50

Visepresident M Venkaiah Naidu lanserer boken 'Modi@20: Dreams Meet Delivery' i nærvær av Unionens innenriksminister Amit Shah og utenriksminister S Jaishankar i New Delhi, 11. mai. (Foto: PTI)

Narendra Modi-regjeringen lager ikke politikk som appellerer til folk, men snarere de som gagner dem, sa Unionens innenriksminister Amit Shah onsdag.

Shah snakket ved lanseringen av boken Modi @ 20: Dreams Meet Delivery på Vigyan Bhavan. Boken, finansiert av BlueCraft Digital Foundation og utgitt av Rupa, er en antologi med 21 artikler skrevet av eminente personer, inkludert Amit Shah, utenriksminister S Jaishankar, NSA Ajit Doval, Infosys’ Nandan Nilekani og Sudha Murty, Uday Kotak fra Kotak Mahindra Bank og skytteren PV Sindhu, blant andre.

«Han har aldri hastverk med å utforme politikk. Men hans vilje til å implementere dem overrasker selv de beste. Mange lurer på hvordan han kan stå på sitt til tross for så mye motstand. Modi-regjeringen tar ikke beslutninger som vil glede folk. Den tar avgjørelser som er til beste for folket,» sa Shah under arrangementet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Arrangementet hadde visepresident M Venkaiah Naidu som hovedgjest og Shah og Jaishankar blant talerne bortsett fra Naidu. Det så også alle sentrale statsråder til stede, bortsett fra seniorbyråkrater og Bollywood-personligheter som Karan Johar, Siddharth Malhotra og Shankar Mahadevan.

Best of Express Premium

< figur>Premium

UPSC CSE Key – 12. mai 2022: Hva du trenger å lese i dagPremium

Forklart: Hva forårsaker høy inflasjon, og hvor?

Premium

Hvor den inflasjonsdrevne krisen i Sri Lanka kan føre til nestePremium

Jeg prøvde Asus' Zenbook 14X OLED Space Edition, og det er en av de kuleste…Flere Premium-historier >>

Mens han snakket på arrangementet, sa Naidu at selv Modis kritikere er enige om at han er et fenomen, enten de liker det eller ikke. «Under hans ledelse er India respektert over hele verden. Modi ga et trelinjers mantra – reformere, utføre og transformere – som han lever etter… Transformasjon for å bedre livene til folket i landet. Det er dette som har gjort ham så populær,” sa han.

Visepresident Venkaiah Naidu, innenriksminister Amit Shah og finansminister S Jaishankar løslater Modi @20: Dreams Meet Delivery i New Delhi på onsdag. (Ekspressfoto av Tashi Tobgyal)

Jishankar sa at odi hadde ledet en utenrikspolitikk som var mye mer “sikkerhetsfokusert” og praktiserte diplomati som er “utviklingsfokusert”.

«Han har drevet utenrikspolitikken til en sivilisasjonsstat. De åtte årene med Modi-regjeringen har satt terrorisme i sentrum av den offentlige debatten. Han har konsentrert seg om å utvikle grenseinfrastrukturen. Fordi han vet at det er avgjørende for sikkerheten. Så det kan være Uri og Balakot, det kan være Doklam og Ladakh… du kan se i dag at dette ikke er et land som viker unna sine harde sikkerhetsutfordringer,” sa Jaishankar.

Han la til at på sine utenlandsbesøk gjorde Modi alle mulige anstrengelser for å bringe kapital og teknologi til landet for å drive utvikling. Han sa at statsministeren ikke ser på verden som et marked, men som en “global arbeidsplass”. Han berømmet også regjeringens innsats for å evakuere mennesker fra konfliktsoner som Ukraina, og sa at i dag, når en indianer reiser til utlandet, vet han at regjeringen har ryggen hans.

Naidu sa at på grunn av Modi, Yoga og Indisk kultur hadde blitt en fascinasjon for verden. “Det er fordi lederen praktiserer, forplanter og bekjenner tro,” sa Naidu.

Naidu fortalte om sitt eget opphold i regjeringen og sa at mange mennesker kritiserte Modi for å være utålmodig. «Ja, han er utålmodig. Han liker ikke sakte fremgang. Han vil at alt skal fremskyndes. Det er fordi selv etter 70 år med uavhengighet, har vi problemer,” sa Naidu.

Shah sa at Modi hadde endret både størrelsen og omfanget av offentlige ordninger. «De har blitt presset i retning av fullstendig utryddelse av problemene. Tidligere ordninger hadde mål i hvert budsjett. Modi jis policy er at hvert hus vil få strøm, hvert hus vil få gasstilkobling, hvert hus vil få tappet vann,” sa Shah.

Shah sa at hvis man ønsket å forstå Modis suksess, skulle man ikke bare se på de siste 20 årene da han var CM for Gujarat og statsminister i nasjonen, men de 30 årene før da han jobbet i organisasjonen på grasrotnivå. Shah sa i denne perioden at Modi reiste mye gjennom landet og jobbet med vanlige mennesker, og forsto problemene deres. Han sa at det er grunnen til at Modis politikk er fokusert på velferden til de fattige og de fattige og å gjøre nasjonen sterk.

«Etter å ha reist seg fra fattigdom, var Modi ji klar over problemene de fattige står overfor. Før han ble CM i Gujarat, hadde han ikke engang deltatt i et kommunevalg. Når blandingen av hardt arbeid, forståelse av problemer med sensitivitet og deretter finne deres løsning varer i 30 år, først da lages en Narendra Modi som sjefsminister. Med mindre fattigdom, folks problemer og avtagende offentlig tillit til demokrati fremkaller smerte i hjertet, blir det ikke laget en Modi,” sa Shah.

På en personlig note sa Shah at blant de mange egenskapene statsministeren besitter er at han er en god lytter. «Jeg har vært en (politisk) arbeider de siste 40 årene, og jeg har ikke sett en bedre lytter enn ham. Han lytter med full oppmerksomhet. Du kan glemme hva du har sagt til ham. Men selv etter fem år vil han huske og minne deg på at du sa dette for fem år siden. Han tenker alltid kreativt med høye mål i tankene,” sa Shah og la til at Modi hadde gjort samfunnet til sin familie og det er vanskelig å finne en leder hvis familie ikke er kjent for noen.

Shah hevdet Modi var medvirkende til å formulere en rompolitikk og dronepolitikk i landet, noe som aldri hadde blitt gjort tidligere.

Shah sa at Modis ledelse også skilte seg ut for sitt fokus på helsevesen og den nasjonale utdanningspolitikken, som fokuserer på å øke kapasiteten til barn i stedet for å fokusere på jobber, slik politikk tidligere gjorde.

Jaishankar hevdet at Modi hadde formet den globale agendaen for solenergi, jordskjelv, svarte penger og terrorisme. Jaishankar beskrev Modi som en visjonær og sa at han var gjennomsyret av indisk kultur og arv, men også veldig moderne. “En sterk nasjonalist, men også en flittig internasjonalist,” sa han om Modi.

Han fortalte også om sin første omgang med Modi i 2011, da han var ambassadør i Kina og Modi var på besøk i landet. Han sa at Modis store interesse for Indias sikkerhet i forhold til Kina og den økonomiske ubalansen mellom de to landene fanget hans oppmerksomhet.

Shah fremhevet regjeringens fokus på hindi, og sa at ledere tidligere hadde et mindreverdighetskompleks når det gjaldt å snakke. på hindi. “Men ved å snakke hindi med full selvtillit over hele verden, kom Modi ji med en uttalelse om at språk bare er et kommunikasjonsmedium og ikke et barometer for ens evner,” sa han.

Naidu berømmet Modi for å bringe offentlig deltakelse i styresett og for å ta dristige beslutninger. Han sa at Modi var en vitenskapsmann som trodde på å utføre eksperimenter først og deretter implementere dem. Han sa at landets mål burde være Making of Developed India (MODI).