Home Dutch Modi govt neemt geen beslissingen die mensen zullen plezieren, maar die zijn goed voor hen: Amit Shah

Modi govt neemt geen beslissingen die mensen zullen plezieren, maar die zijn goed voor hen: Amit Shah

0

Vice-president M. Venkaiah Naidu lanceert het boek 'Modi@20: Dreams Meet Delivery' in aanwezigheid van de minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah en minister van Buitenlandse Zaken S Jaishankar in New Delhi, op 11 mei (Foto: PTI)

De regering van Narendra Modi maakt geen beleid dat mensen aanspreekt, maar eerder een beleid dat hen ten goede komt, zei minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah woensdag.

Shah sprak bij de lancering van het boek Modi @ 20: Dreams Meet Delivery bij Vigyan Bhavan. Het boek, gefinancierd door BlueCraft Digital Foundation en uitgegeven door Rupa, is een bloemlezing van 21 artikelen geschreven door vooraanstaande mensen, waaronder Amit Shah, minister van Buitenlandse Zaken S Jaishankar, NSA Ajit Doval, Infosys’ Onder andere Nandan Nilekani en Sudha Murty, Uday Kotak van Kotak Mahindra Bank en shuttler PV Sindhu.

“Hij heeft nooit haast met het maken van beleid. Maar zijn vastberadenheid om ze uit te voeren verbaast zelfs de beste. Velen vragen zich af hoe hij ondanks zoveel tegenstand stand kan houden. De Modi-regering neemt geen beslissingen waar mensen blij van worden. Het neemt beslissingen die in het belang zijn van de mensen”, zei Shah tijdens het evenement.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Het evenement had vice-president M Venkaiah Naidu als de belangrijkste gast en Shah en Jaishankar onder de sprekers, afgezien van Naidu. Er waren ook alle belangrijke ministers aanwezig, behalve hoge ambtenaren en Bollywood-persoonlijkheden zoals Karan Johar, Siddharth Malhotra en Shankar Mahadevan.

Best of Express Premium

< figuur>Premium

UPSC CSE-sleutel – 12 mei 2022: wat u vandaag moet lezenPremium

Uitgelegd: wat veroorzaakt de hoge inflatie en waar?

Premium

Waar de door inflatie veroorzaakte crisis in Sri Lanka de volgende keer zou kunnen toeslaan

Premium

Ik heb Asus' Zenbook 14X OLED Space Edition geprobeerd en het is een van de coolste… Meer Premium Stories >>

Tijdens zijn toespraak op het evenement zei Naidu dat zelfs de tegenstanders van Modi het erover eens zijn dat hij een fenomeen is, of ze het nu leuk vinden of niet. “Onder zijn leiding wordt India over de hele wereld gerespecteerd. Modi gaf een mantra van drie regels – hervormen, uitvoeren en transformeren – waar hij naar leeft… Transformatie om het leven van de mensen in het land te verbeteren. Dit is wat hem zo populair heeft gemaakt,” zei hij.

Vice-president Venkaiah Naidu, minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah en minister van Financiën S Jaishankar brengen Modi @20: Dreams Meet Delivery woensdag in New Delhi uit. (Express foto door Tashi Tobgyal)

Jishankar zei dat odi een buitenlands beleid had geleid dat veel meer “op veiligheid was gericht” en diplomatie had beoefend die “op ontwikkeling gericht was”.

“Hij heeft het buitenlands beleid van een beschavingsstaat geleid. De acht jaar van de regering-Modi hebben terrorisme in het middelpunt van het publieke debat gebracht. Hij heeft zich geconcentreerd op de ontwikkeling van de grensinfrastructuur. Omdat hij weet dat het essentieel is voor de veiligheid. Dus het kunnen Uri en Balakot zijn, het kunnen Doklam en Ladakh zijn… je kunt vandaag zien dat dit geen land is dat terugschrikt voor zijn harde veiligheidsuitdagingen”, zei Jaishankar.

Hij voegde eraan toe dat Modi tijdens zijn buitenlandse bezoeken al het mogelijke heeft gedaan om kapitaal en technologie naar het land te brengen om de ontwikkeling te stimuleren. Hij zei dat de premier de wereld niet als een markt ziet, maar als een “wereldwijde werkplek”. Hij prees ook de inspanningen van de regering bij het evacueren van mensen uit conflictgebieden zoals Oekraïne, en zei dat wanneer een Indiër tegenwoordig naar het buitenland gaat, hij weet dat de regering hem steunt.

Naidu zei dat vanwege Modi, Yoga en De Indiase cultuur was een fascinatie voor de wereld geworden. “Het is omdat de leider geloof praktiseert, propageert en belijdt”, zei Naidu.

Naidu vertelde over zijn eigen functie in de regering en zei dat veel mensen Modi bekritiseerden omdat hij ongeduldig was. “Ja, hij is ongeduldig. Hij houdt niet van langzame vooruitgang. Hij wil dat alles versneld wordt. Het is omdat we zelfs na 70 jaar onafhankelijkheid nog problemen hebben', zei Naidu.

Shah zei dat Modi zowel de omvang als de schaal van overheidsregelingen had veranderd. “Ze zijn in de richting van volledige uitroeiing van de problemen geduwd. Eerdere regelingen hadden doelstellingen in elk budget. Het beleid van Modi ji is dat elk huis elektriciteit krijgt, elk huis een gasaansluiting en elk huis tapwater”, zei Shah.

Shah zei dat als je het succes van Modi wilt begrijpen, je niet alleen moet kijken naar de afgelopen 20 jaar toen hij CM van Gujarat en PM van de natie was, maar de 30 jaar daarvoor toen hij in de organisatie werkte op het basisniveau. Shah zei dat Modi in deze periode veel door het land heeft gereisd en met gewone mensen heeft gewerkt om hun problemen te begrijpen. Hij zei dat dat de reden is waarom Modi's beleid gericht is op het welzijn van de armen en behoeftigen en het sterk maken van de natie.

“Na uit de armoede te zijn opgestaan, was Modi ji zich bewust van de problemen waarmee de armen worden geconfronteerd. Voordat hij CM van Gujarat werd, had hij niet eens deelgenomen aan gemeenteraadsverkiezingen. Wanneer het amalgaam van hard werken, problemen begrijpen met gevoeligheid en het vinden van hun oplossing 30 jaar duurt, pas dan wordt een Narendra Modi als eerste minister gemaakt. Tenzij armoede, problemen van de mensen en afnemend vertrouwen van het publiek in de democratie pijn in het hart oproept, wordt er geen Modi gemaakt', zei Shah.

Persoonlijk zei Shah dat een van de vele kwaliteiten die de premier bezit, is dat hij een goede luisteraar is. “Ik ben de afgelopen 40 jaar een (politiek) werker geweest en ik heb geen betere luisteraar gezien dan hij. Hij luistert met volle aandacht. Je zou kunnen vergeten wat je tegen hem hebt gezegd. Maar zelfs na vijf jaar zal hij zich herinneren en je eraan herinneren dat je dit vijf jaar geleden had gezegd. Hij denkt altijd creatief met hoge doelen voor ogen,” zei Shah, eraan toevoegend dat Modi de samenleving tot zijn familie had gemaakt en dat het moeilijk is om een ​​leider te vinden wiens familie bij niemand bekend is.

Shah beweerde dat Modi een belangrijke rol speelde bij het formuleren van een ruimtebeleid en dronebeleid in het land, wat nog nooit eerder was gedaan.

Shah zei dat Modi's leiderschap ook opviel door zijn focus op gezondheidszorg en het nationale onderwijsbeleid, die zich richt op het vergroten van de capaciteit van kinderen in plaats van zich te concentreren op banen, zoals eerder het beleid deed.

Jaishankar beweerde dat Modi de wereldwijde agenda op het gebied van zonne-energie, aardbevingen, zwart geld en terrorisme had gevormd. Jaishankar beschreef Modi als een visionair en zei dat hij doordrenkt was van de Indiase cultuur en erfgoed, maar ook erg modern was. “Een sterke nationalist, maar ook een ijverige internationalist”, zei hij over Modi.

Hij vertelde ook over zijn eerste contact met Modi in 2011, toen hij ambassadeur was in China en Modi het land bezocht. Hij zei dat Modi's grote interesse in de veiligheid van India in relatie tot China en de economische onevenwichtigheid tussen de twee landen zijn aandacht trokken.

De nadruk leggend op de druk van de regering op Hindi, zei Shah dat leiders eerder een minderwaardigheidscomplex koesterden over spreken in het Hindi. “Maar door met vol vertrouwen over de hele wereld in het Hindi te spreken, maakte Modi ji een statement dat taal slechts een communicatiemiddel is en geen barometer van iemands capaciteiten”, zei hij.

Naidu prees Modi voor het brengen van inspraak van het publiek in het bestuur en voor het nemen van gedurfde beslissingen. Hij zei dat Modi een wetenschapper was die geloofde in het uitvoeren van experimenten en deze vervolgens uitvoeren. Hij zei dat het doel van het land Making of Developed India (MODI) zou moeten zijn.