Lumbini maakt zich op voor Modi's bezoek

0
50

De premier brengt maandag een bezoek aan Lumbini

Een vliegtuig van de Indiase luchtmacht is geland op de nog te openen internationale luchthaven Gautam Buddha, Bhairahawa, met veiligheidspersoneel en kogelvrij auto's voor premier Narendra Modi Bezoek op 16 mei aan Lumbini, de geboorteplaats van Lord Buddha.

Dit zal Modi's eerste bezoek aan Nepal zijn in zijn tweede termijn als premier, die samenvalt met de geboortedag van Lord Buddha. PM Modi en zijn Nepalese tegenhanger Sher Bahadur Deuba zullen naar verwachting de hoofdceremonie bijwonen in de Maya Devi-tempel, de exacte plaats waar Boeddha zou zijn geboren.

Ambtenaren zeiden dat Modi vanuit Kushi naar Lumbini zal vliegen Nagar, een ander boeddhistisch bedevaartsoord waar Boeddha Nirvana bereikte. Hij zal waarschijnlijk ook de eerste steen leggen van een klooster dat met hulp van India zal worden gebouwd.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Hoewel functionarissen hier de mond vol hebben over de agenda voor discussie tussen de twee partijen, zou “connectiviteit van boeddhistische heiligdommen” op de lijst staan. Ook had Deuba onlangs op een verkiezingsbijeenkomst verteld dat Indiase hulp zal worden gezocht om het 760 MW West Seti Hydro Project te ontwikkelen. Deuba had gezegd dat aangezien India terughoudend was om stroom te kopen van door China gesteunde projecten in Nepal, hij met premier Modi zal praten over het West Seti-project.

Best of Express Premium

Best of Express Premium

h3>Premium

UPSC CSE-sleutel – 12 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

Waar de door inflatie veroorzaakte crisis in Sri Lanka de volgende stap kan zijn

Premium

Ik heb Asus' Zenbook 14X OLED Space Edition geprobeerd, en het is een van de coolste…Premium

In House panel meet, SEBI-vlaggen moeten op ph tikken die tijdens probeMore Premium Stories >>