Land, budsjett tildelt, men Mumbai Universitys Ambedkar-senter har ennå ikke tatt av

0
34

Mumbai University har imidlertid ingen forklaring på forsinkelsen.

To år senere fortsetter Mumbai Universitys plan om å starte Dr Babasaheb Ambedkar internasjonale forskningssenter for sosial rettferdighet på papiret.

Det ble kunngjort 11. april 2020 – fødselsdagen til Dr Ambedkar – og en hjørnestein ble satt opp 6. desember 2020, som er hans dødsårsdag. Arbeidet med prosjektet har ikke begynt på den tildelte tomten på universitetets Kalina-campus.

Etter kunngjøringen av det ambisiøse prosjektet, som forventes å gi en plattform for dyptgående forskning innen samfunnsvitenskap og sosial rettferdighet. med en budsjettbevilgning på Rs 1 crore for det samme, er det ingen videre utvikling på initiativet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Mens universitetet nå blir kritisert for forsinkelsen, stiller studentenes aktivister også spørsmålstegn ved universitetets agenda for å komme med kunngjøringer på viktige datoer og ikke handle på den etterpå.

Best of Express Premium

Premium

Forklart: Årsaken og effekten av økende inflasjonPremium

PM Modis personlige ligning med Xi løste mange kriser: Ajit Doval

Premium

Forklart: For femte gang Sri Lanka statsminister Ranil Wickremesinghe, politisk og …

Premium

Inflasjon, renteøkning, fallende markeder : hva nå Flere premiumhistorier >>

“Mumbai University er en utdanningsinstitusjon og det er utrolig at det opptrer som et politisk organ. Fødsels- og dødsdagen til Dr Babasaheb Ambedkar er viktige datoer, og universitetet fikk mye publisitet ved å kunngjøre prosjektet på den ene og sette opp en hjørnestein den andre dagen. Administrasjonen sendte også ut en pressemelding om det samme. Men det ser ut til å ha glemt prosjektet helt etter å ha publisert. Det burde absolutt ikke ta to år å begynne arbeidet med det nevnte forskningssenteret,” sa Rohit Dhale, fra Chatrabharati Vidyarthi Sanghatna (studentorganisasjon).

Han la til at det er verdt å stille spørsmål ved universitetets intensjon bak studiet. prosjekt etter å ha sett ingen utvikling på land etter hjørnesteinsbegivenheten, selv om det allerede er gjort en enorm budsjettbevilgning.

Mumbai University har imidlertid ingen forklaring på forsinkelsen.

Da de ble kontaktet av administrasjonen, sa tjenestemenn fra universitetet: “Planleggings- og arbeidsutvalget ved universitetet har godkjent utnevnelsen av arkitektur for utvikling av senteret på tildelt land. Derfor vil anbudsprosessen starte nå.»