Land, budget toegewezen, maar het Ambedkar-centrum van de Universiteit van Mumbai moet nog van start gaan

0
51

De Mumbai University heeft echter geen verklaring voor de vertraging.

Twee jaar later blijft het plan van de Universiteit van Mumbai om Dr. Babasaheb Ambedkar International Research Center for Social Justice te starten op papier staan.

Het werd aangekondigd op 11 april 2020 – de geboortedag van Dr. Ambedkar – en een hoeksteen werd geplaatst op 6 december 2020, zijn sterfdag. Het werk aan het project is nog niet begonnen op de toegewezen grond op de Kalina-campus van varsity.

Na de aankondiging van het ambitieuze project, dat naar verwachting een platform zal bieden voor diepgaand onderzoek in sociale wetenschappen en sociale rechtvaardigheid met een budgettaire toewijzing van Rs 1 crore voor hetzelfde, is er geen verdere ontwikkeling op het initiatief.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Hoewel de varsity nu wordt bekritiseerd vanwege de vertraging, stellen studentenactivisten ook vraagtekens bij de agenda van de varsity om aankondigingen te doen op belangrijke data en er daarna niet naar te handelen.

Best of Express Premium

Premium

Uitgelegd: oorzaak en gevolg van stijgende inflatiePremium

PM Modi's persoonlijke vergelijking met Xi loste veel crises op: Ajit Doval

Premium

Uitgelegd: voor de vijfde premier van Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, politieke en …

Premium

Inflatie, renteverhoging, dalende markten : wat nuMeer Premium Stories >>

“Mumbai University is een onderwijsinstelling en het is ongelooflijk dat ze zich als een politiek orgaan gedraagt. De geboorte- en sterfdag van Dr. Babasaheb Ambedkar zijn belangrijke data en de universiteit kreeg veel publiciteit door het project op de ene aan te kondigen en de andere dag een hoeksteen op te zetten. De administratie heeft hiervoor ook een persbericht uitgegeven. Maar het lijkt het project volledig te zijn vergeten na het maken van de publiciteit. Het zou zeker geen twee jaar moeten duren om te beginnen met het werk aan het genoemde onderzoekscentrum,” zei Rohit Dhale van de Chatrabharati Vidyarthi Sanghatna (studentenorganisatie).

Hij voegde eraan toe dat het de moeite waard is om de bedoeling van de universiteit achter de project na het zien van geen ontwikkeling op het land na de hoeksteengebeurtenis, zelfs als er al een enorme budgettaire toewijzing is gedaan.

De Mumbai University heeft echter geen verklaring voor de vertraging.

Toen de administratie contact met hen opneemt, zeiden functionarissen van de varsity: “De commissie voor planning en werken van de varsity heeft de benoeming van architectuur goedgekeurd voor de ontwikkeling van het centrum op toegewezen land. Daarom zal het aanbestedingsproces nu beginnen.”