Kina sier advart amerikansk krigsskip da det passerte Taiwanstredet

0
89

USA har gjennomført slike reiser omtrent en gang i måneden, noe som har gjort Kina sint. (Representasjonsbilde)

Kinas militær sa onsdag at de hadde overvåket og advart et amerikansk krigsskip som hadde seilt gjennom det følsomme Taiwanstredet, et oppdrag som skjedde kort tid etter at Kina gjennomførte øvelser nær øya.

US Navy’s 7th Fleet sa at den guidede missilkrysseren USS Port Royal gjennomførte en “rutine” Taiwanstredet transitt gjennom internasjonalt farvann “i samsvar med internasjonal lov” tirsdag, det andre slike oppdrag på to uker.

USA har gjennomført slike reiser omtrent en gang i måneden, og har gjort Kina sint, som ser på dem som et tegn på støtte til Taiwan, den demokratisk styrte øya at Beijing ser på som kinesisk territorium.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Best of Explained

Klikk her for mer

The People’s Liberation Army’s Eastern Theatre Command sa i en uttalelse at dens styrker hadde overvåket skipet hele veien og “advart” it.

Best of Express Premium

Premium

Horoskop i dag, 12. mai 2022: Tvillinger, Væren, Fiskene og andre tegn — ch…

Premium

I husets panelmøte må SEBI-flagg trykk på telefoner under sonde

Premium

Slo inflasjonen: RBI må kanskje redusere etterspørselen, øke renten, suge til seg likviditet

Premium

'Uformelt press fra RBI': Dager etter lansering , Myntbaserte UPI-tjenesterFlere premiumhistorier >>

“USA iscenesetter ofte slike dramaer og provoserer frem problemer, sender feil signaler til Taiwans uavhengighetsstyrker, og øker bevisst spenningen over Taiwanstredet,” la det til. “Teatertropper opprettholder høy beredskap til enhver tid, motvirker resolutt alle trusler og provokasjoner, og forsvarer resolutt nasjonal suverenitet og territoriell integritet.”

Den amerikanske marinen sa at skipet “ passert gjennom en korridor i sundet som er utenfor territorialhavet til enhver kyststat”.

“Port Royal’s transitt gjennom Taiwanstredet demonstrerer USA’ forpliktelse til et fritt og åpent Indo-Stillehavet. Det amerikanske militæret flyr, seiler og opererer hvor som helst internasjonal lov tillater det.”

Taiwan’s forsvarsdepartement sa at det amerikanske skipet seilte nordover gjennom sundet, og at situasjonen i vannveien var “som normalt”.

Sent på tirsdag sa departementet at et enkelt kinesisk WZ-10 angrepshelikopter kort hadde krysset sundets uoffisielle midtlinje, som kampfly fra begge sider normalt unngår å passere, selv om Kinas luftvåpen gjør det noen ganger. så.

Den rapporterte også at to kinesiske KA-28 anti-ubåthelikoptre ble oppdaget i et område omtrent halvveis mellom Taiwans sørvestlige kyst og de Taiwan-kontrollerte Pratas-øyene på den øverste delen av Sør-Kinahavet.

Kinas væpnede styrker gjennomførte en ny runde med øvelser nær Taiwan i forrige uke for å forbedre felles kampoperasjoner, sa People's Liberation Army mandag, etter at den kinesiske- hevdet øya rapporterte en økning i aktiviteten.

Den guidede missil-destroyeren USS Sampson seilte gjennom Taiwanstredet 27. april, som Kina fordømte, og sa at slike oppdrag “bevisst” skade fred og stabilitet.

USA, som de fleste land, har ingen formelle diplomatiske bånd med Taiwan, men er dens viktigste internasjonale støttespiller og våpenleverandør, noe som gjør den til en konstant kilde til spenning mellom Beijing og Washington.