'Informele druk van RBI': dagen na lancering stopte Coinbase met UPI-services

0
43

Coinbase heeft er eerder op gewezen dat India “een sleutelelement” is. in zijn wereldwijde uitbreidingsplannen en dat het erop gebrand is investeringen in India op te voeren, naast plannen om dit jaar maar liefst 1.000 mensen in India aan te nemen.

Wereldwijde cryptocurrency-uitwisseling Coinbase heeft zijn Unified Payments Interface (UPI)-services uitgeschakeld na “informele druk” van de Reserve Bank of India, zei Brian Armstrong, de mede-oprichter en CEO van het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf, in een winstoproep. Hij beweerde dat, ondanks het bevel van het Hooggerechtshof van maart 2020 waarbij de RBI-richtlijn aan banken werd teruggedraaid die hen verbood om met virtuele valuta om te gaan, veel “elementen in de regering”, waaronder de RBI, er niet positief over zijn.< /p>

“Dus een paar dagen na de lancering hebben we UPI (Unified Payments Interface) uitgeschakeld vanwege informele druk van de Reserve Bank of India (RBI), die daar een soort Treasury-equivalent is”, zei Armstrong in een winstoproep voor het eerste kwartaal van 2022 op dinsdag. Hij zei dat India een “unieke” markt is omdat het Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat cryptocurrencies niet kunnen worden verboden. “Er zijn echter elementen in de regering daar, waaronder de Reserve Bank of India die er niet zo positief over lijken te zijn”, zei Armstrong.

Coinbase heeft er eerder op gewezen dat India “een sleutelelement” in zijn wereldwijde uitbreidingsplannen en dat het erop gebrand is de investeringen in India op te voeren, naast plannen om dit jaar maar liefst 1.000 mensen in India aan te nemen. In april heeft de National Payments Corporation of India, die UPI beheert, een verklaring uitgegeven waarin staat dat zij niet op de hoogte was van enige cryptocurrency-uitwisseling die het UPI-betaalinstrument gebruikt. Hoewel de NPCI Coinbase niet specifiek noemde, kwam de verklaring slechts enkele uren nadat Coinbase zijn handelsdiensten in het land had aangekondigd, mogelijk gemaakt door ondersteuning van UPI-betalingen. Kort na de verklaring van NPCI stopte Coinbase met handelen via UPI, wat later ook werd gevolgd door CoinSwitch Kuber.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Tijdens de oproep van de investeerders zei Armstrong: “Het wordt in de pers een schaduwverbod genoemd. Ze oefenen achter de schermen lichte druk uit om te proberen sommige van deze betalingen, die mogelijk via UPI verlopen, uit te schakelen”. Handelen in cryptocurrencies is niet illegaal in India na een gunstige uitspraak van het Hooggerechtshof. in 2020. Het land heeft onlangs een belasting van 30 procent opgelegd op cryptocurrency-winsten met een extra TDS-belasting van 1% op alle handelstransacties. Desondanks blijft de RBI volhouden dat virtuele digitale activa zoals cryptocurrencies meer aandacht nodig hebben.

Best of Express Premium

Premium

Uitgelegd: de oorzaak en het gevolg van de stijgende inflatie

Premium

De persoonlijke vergelijking van premier Modi met Xi loste veel crises op: Ajit DovalPremium

Uitgelegd: voor de 5e premier van Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, politiek en …

Premium

Inflatie, renteverhoging, dalende markten: wat nuMeer Premium Stories >>

In april 2018 verbood de RBI via een circulaire alle banken om effectief met virtuele valuta om te gaan, waardoor de geldvoorraad werd afgesneden van platforms die toegang tot deze digitale activa vergemakkelijken. De circulaire werd aangevochten door de Internet and Mobile Association of India (IAMAI) in de SC, en in maart 2020 vernietigde de rechtbank het verbod dat de weg vrijmaakte voor start-ups om beurzen en handelsplatforms te exploiteren.

In het 180-pagina's tellende vonnis dat werd uitgevaardigd door een bank van drie rechters onder leiding van rechter Rohinton F Nariman, vernietigde de rechtbank de RBI-circulaire op grond van “evenredigheid”. Het wees erop dat het wetsvoorstel van 2019 nog geen wet was geworden, de stand op datum was dat virtuele valuta (VC's) niet waren verboden. “… maar de handel in VC's en het functioneren van VC-beurzen worden door de betwiste circulaire in coma gebracht door hun levenslijn, namelijk de interface met de reguliere banksector, los te koppelen”, zei het. “Erger is dat dit is gedaan (i) ondanks dat RBI niets verkeerds heeft gevonden over de manier waarop deze uitwisselingen werken en (ii) ondanks het feit dat VC's niet zijn verboden”. In de nasleep van het bevel van het Hooggerechtshof begonnen cryptocurrency-uitwisselingen en handelsplatforms in het hele land als paddestoelen uit de grond te schieten. Dit was ondanks het feit dat verschillende grote banken en financiële technologiespelers het gebruik van hun infrastructuur voor dergelijke platforms niet toestonden.

Volgens Armstrong heeft Coinbase echter de “zorg” dat de RBI “in strijd is met de Uitspraak van het Hooggerechtshof, wat interessant zou zijn om te weten of het daarheen zou gaan. “Maar ik denk dat het onze voorkeur is om gewoon met hen samen te werken en ons te concentreren op de herlancering”, zei hij. NPCI en RBI reageerden pas na publicatie op verzoeken om commentaar.

“Er (zijn) een aantal paden die we opnieuw moeten lanceren met andere betaalmethoden (in India). Ik hoop dat we in relatief korte tijd terug zullen zijn in India, samen met een aantal andere landen waar we internationale expansie nastreven,” voegde hij eraan toe.