India streeft naar herstel van 26 miljoen ha aangetast land tegen 2030, ondanks Covid, economische uitdagingen: minister van Milieu

0
49

Bhupender Yadav op de Conferentie van de Partijen van de Verenigde Naties ter bestrijding van woestijnvorming (UNCCD). (Twittwe/@bhupenderyadav)

De minister van Milieu, Bossen en Klimaatverandering van de Unie, Bhupender Yadav, zei dinsdag dat de pandemie van Covid-19 “de uitdaging van de bestrijding van de opwarming van de aarde heeft verergerd”, aangezien economische druk de voortgang van klimaatactie rond de wereld.

In een toespraak tot de Conferentie van de Verenigde Naties ter bestrijding van woestijnvorming (UNCCD) tijdens de 15e sessie in Ivoorkust, zei Yadav, die ook de voorzitter van de COP is, dat India aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt in zijn toezegging om 26 miljoen hectare aangetaste land tegen 2030, en voegde eraan toe dat er grote initiatieven zijn gelanceerd en bestaande programma's zijn versterkt om onze doelstellingen voor neutraliteit van landdegradatie te halen.

“Er zijn tussen 2015 en 2019 meer dan 229 miljoen Bodemgezondheidskaarten uitgegeven aan boeren en dit programma heeft geleid tot een daling van 8-10% in het gebruik van kunstmest en een verhoging van de productiviteit met 5 tot 6%”, aldus Yadav.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Hij voegde eraan toe dat na de wereldwijde oproep tot het indienen van nominaties voor World Restoration Flagships, de regering van India zes vlaggenschepen voor restauratie heeft goedgekeurd die zich richten op het herstel van 12,5 miljoen hectare aangetast land.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 12 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

Uitgelegd: wat veroorzaakt de hoge inflatie en waar?

Premium

Waar de door inflatie veroorzaakte crisis in Sri Lanka de volgende keer zou kunnen toeslaan

Premium
Ik heb de Zenbook 14X OLED Space Edition van Asus geprobeerd en het is een van de coolste… Meer Premium Stories >>

“Ik wil erop wijzen dat de Indiase programma's voor levensonderhoud op het platteland een onderliggend ethos hebben van behoud en herstel van natuurlijke hulpbronnen. Bij het herstellen van de pandemie hebben we onze programma's voor levensonderhoud uitgebreid gebruikt om te werken aan landherstel. Het bouwen aan betere en groenere gemeenschappen, vooral voor kwetsbare groepen, zal centraal moeten staan ​​op de restauratieagenda
”, aldus de huidige COP-voorzitter.

Benadrukkend dat landschapsherstel meer is dan beplanting bomen, zei Yadav dat het essentieel wordt dat we de kracht van lokale en inheemse kennis erkennen met de nauwe hulp van wetenschap
en technologie, en dat we de behoeften, prioriteiten en expertise van de gemeenschap in alle delen van het proces moeten integreren.

Tijdens de COP 15 van UNCCD, die wordt gehouden van 9 mei tot 20 mei, zullen 197 partijen discussiëren over droogte, landherstel en aanverwante factoren zoals landrechten, gendergelijkheid en empowerment van jongeren.