Grenobles pooldebatt: Är topless eller burkini okej?

0
58

Frågan om det täckande badplagget burkini vållar återigen politisk debatt i Frankrike. I Grenoble ska kommunfullmäktige på måndag diskutera ett förslag om att låta människor ”klä sig som de vill” på simanläggningar utomhus, något som borgmästaren Éric Piolle, från De gröna, har föreslagit. Enligt honom är det en jämlikhetsfråga att kvinnor ska kunna bada både topless eller i burkini om de så önskar, rapporterar radionätverket France Bleu. Regionstyret för Auvergne-Rhône-Alpes, där Grenoble ingår, har däremot hotat med att dra in alla regionala medel till staden om reglerna lättas, skriver The Guardian. Högerpolitikern och regionledaren Laurent Wauquiez skriver på Twitter att kommunen inte ska få ett öre om den ”underskastar sig islamismen”.