Förklarat: Varför vill vissa läkare att NEET-PG 2022 försenas?

0
50

Provstyrelsen har meddelat att det kommer att äga rum den 21 maj och har börjat utfärda antagningskort.

MBBS-utexaminerade är upprörda och har också vänt sig till Högsta Domstol, med kravet att skjuta upp NEET-PG till 2022 med sex till tio veckor, eftersom rådgivningsprocessen för den föregående gruppen antingen precis har avslutats eller fortfarande pågår. Men National Examination Board (NBE) — som genomför testet — har meddelat att det kommer att äga rum den 21 maj och har börjat utfärda inträdeskort.

Efter att ha gått ut på gatorna för att protestera mot förseningar i NEET-PG-rådgivningen 2021, varför vill vissa läkare nu att undersökningen 2022 ska försenas?

Läs också |Elever protesterar och kräver att NEET-PG 2022 skjuts upp

Varför är studenter som kräver försening av tentamen?

MBBS-utexaminerade som har slutfört sin ettåriga obligatoriska praktikplats måste dyka upp för NEET-PG för att kvalificera sig för efterexamensplatser. Antalet studenter som dyker upp varje år är nästan tre till fyra gånger de 42 000 platser som finns tillgängliga över hela landet. Därför slutar många med att ta flera bilder vid testet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

NEET-PG 2021 försenades kraftigt på grund av Covid-pandemin och rättstvister, som ett resultat av vilket rådgivningsprocessen började först i januari i år. Det som skulle ha avslutats om ett par månader pågår fortfarande – återigen på grund av rättstvister och processuella förseningar som till exempel att vissa platser tilldelas offline men återspeglas som lediga för nästa omgång av onlinerådgivning och följaktligen tilldelas två personer.< /p>

Best of Express Premium

Premium

Horoskop idag, 13 maj 2022: Tvillingarna , Väduren, Fiskarna och andra tecken — ch…

Premium

PM Modis personliga ekvation med Xi löste många kriser: Ajit Doval

Premium

Förklarat: För femte gången Sri Lankas premiärminister Ranil Wickremesinghe, politisk och …

Premium

Inflation, räntehöjning, fallande marknader: vad nuMer Premiumberättelser >>

Rådgivningsprocessen är äntligen avslutad. Men med bara tio dagar kvar till nästa års tentamen säger eleverna att de inte kunde få ett studieuppehåll mellan rådgivningsprocessen för 2021 och tentamen för 2022.

“Faktum är att datumet för undersökningen 2022 krockar med datumen för rådgivning för College of Physicians and Surgeons of Mumbai. Det kan också krocka för vissa studenter från Rajasthan. Dessutom, eftersom processen har försenats länge och de bosatta läkarna redan är överarbetade, borde ytterligare två veckor inte göra någon skillnad”, hävdade Dr Rohan Kishnan, ordförande för Federation of All India Medical Associations (FAIMA), som var en av föreningarna som strejkade förra året för att påskynda NEET PG-rådgivning.

Best of Explained

Klicka här för mer

Varför förseningen spelar roll

Forskarstuderande , förutom sina klasser, även arbeta på sjukhusen som är associerade med medicinska högskolor som yngre bosatta läkare som en del av sin utbildning.

Förseningarna med att genomföra tentorna och rådgivningen förra året resulterade i en lucka i den akademiska kalendern. Det tredje året efter examen, efter sina slutprov, kommer de att tillträda jobb som äldreboende. Andraårseleverna går över till tredje året, men de som skulle gå andra året går först nu i första året. Med fastboende läkare som ryggraden i de tjänster som tillhandahålls på medicinska universitetssjukhus, kommer det att finnas en tredjedel brist på arbetskraft.

Denna brist var anledningen till att de överarbetade bosatta läkarna över hela Indien gick i strejk i december förra året för att påskynda rådgivningsprocessen.

NEET PG-examen |Medicinstudenter uppmanar premiärminister Modi att gå in

Gör något läkare motsätter sig flytten?

Ja. En stor del av de bosatta läkarna som deltog i protesten förra året känner att eventuella förseningar kommer att fortsätta att skjuta tillbaka den akademiska kalendern ytterligare. “Det är dags att stämma av den akademiska kalendern nu när Covid-19 har gått ner. Plus, om provet är försenat just nu, vad är garantin att det inte kommer att bli en ökning i Covid-fall efter tio veckor? Även förra året sköts provet först när Covid-fallen inte var för höga, och sedan blev det försenat på grund av Covid och rättsfall”, sa en bosatt läkare, på villkor av anonymitet.

< strong>Nyhetsbrev | Klicka för att få dagens bästa förklaringar i din inkorg

En annan sa: “Förseningen i rådgivningsprocessen har till stor del berott på rättstvister från studenter. Det stod tydligt i riktlinjerna inför rådgivningsprocessen att de som tar plats i andra omgången inte kommer att vara berättigade till mop-up-omgången, men några elever gjorde det ändå och andra lämnade in ett ärende. Detta ledde till stora förseningar. Nu vill eleverna driva det vidare? Av vilken anledning? Om de ansökte i NEET 2021 måste de ha studerat hela det senaste året i alla fall.”

Examineringen för 2022 har redan flyttats fram en gång från mars i år till maj eftersom rådgivningsprocessen inte slutfördes.< /p>