Ditt nästa köp av Android-app får bara kosta 5 cent

0
57
Google

Vi är knädjupt i Googles I/O-utvecklarkonferens, och företaget har meddelat några udda förändringar för Play Butik. Vissa av dessa förändringar fokuserar på säkerhet, medan andra helt enkelt hjälper apputvecklare att få ut mer pengar på kunderna.

För det första har Google satt en deadline den 20 juni för utvecklare att uppdatera sin apps datasäkerhetsavsnitt. Det här nya avsnittet visas i listor i Google Play Butik och förklarar vilka behörigheter en app kommer att begära från din enhet, tillsammans med annan säkerhetsinformation. Och även om avsnittet Datasäkerhet gick live i april (och tillkännagavs förra året) har många utvecklare försummat det—därav deadline.

Google uppmuntrar också utvecklare att använda det nya Play Integrity API, som upptäcker “bedrägliga och riskfyllda interaktioner” från din enhet. På gott och ont, dessa “bedrägliga” interaktioner inkluderar enhetsmodifieringar och sidladdade appinstallationer. Uppenbarligen kan Play Integrity API minska piratkopiering av appar, men det kan också ha en inverkan på avancerade Android-användare eller de som gillar anpassade ROM-skivor.

RELATERATGoogle, Apple och Microsoft är överens om att göra lösenord till en sak från det förflutna

Och så finns det ändringarna i Androids betalningssystem. Utvecklare kan nu ta ut så lite som fem cent för appar, innehåll i spelet och prenumerationer (minimumet var tidigare $0,26). Google säger att denna förändring borde hjälpa utvecklare att sälja innehåll på globala marknader, vilket är vettigt. Men företaget föreslår också att kunder kan tipsa apputvecklare för deras arbete—Jag antar att ett femcents tips är bättre än ingenting.

Dessutom kan utvecklare nu erbjuda pre-paid app-prenumerationer som löper ut efter en viss tid. Och om ditt kort avvisas när en app debiterar dig för en prenumeration, kan den appen nu be dig uppdatera din betalningsmetod med Androids meddelandesystem i appen.

Google I/O Konferensen 2022 pågår till och med den 12 maj. Du kan se det pågående evenemanget live på företagets webbplats.