Den internationella scouten skulle kunna återvända som en elbil terrängbil

0
56
Velocity Restorations

< p>Den ikoniska International Scout var före sin tid som den första SUV, som ursprungligen tillverkades från 1961 till 1980. Och även om det fortfarande är ett svårt att hitta klassiskt samlarfordon, vill Volkswagen återuppliva terrängbilen som en ny elbil för USA.

I en rapport tidigare i veckan sa The Wall Street Journal det tyska bilmärket Volkswagen, som köpte rättigheterna till International (Navistar) 2021, kommer att lansera en “ny Scout-märkt elektrisk SUV” tillsammans med en elektrisk pickup. Personligen låter den här nyheten fantastisk.

Rapporter började omedelbart antyda att det skulle konkurrera med Rivian, som släppte den första moderna elektriska lastbilen, Rivian R1T, som ett “äventyrsfordon”. ; Ändå kan detta drag hjälpa VW att ta sig an den större elkonkurrensen i allmänhet. Vi hörde liknande rykten 2021 efter att VW förvärvade Navistar, men nu låter det som att detta verkligen kan hända.

Företaget planerar att rösta om flytten, och om det godkänns kommer det att ta med en ny “Scout” märke av elfordon till USA, främst inriktat på elektriska lastbilar och stadsjeepar.

TechCrunch via namnlös källa

Enligt VW America’s chef Johan de Nysschen, kan Scout likna Rivian R1T och R1S men med en prislapp närmare $40.000 istället för $70.000. Bilden ovan är enligt uppgift ett tidigt koncept som delas med TechCrunch, som ser ut som en modern International Harvester Scout i kombination med Rivian R1S.

Det låter som att VW vill återuppliva sortimentet som en helt ny terrängbil. EV-märket under Scout-namnet och skulle kunna investera uppemot 100 miljoner dollar i det nya företaget. Då skulle VW sannolikt behöva lite extern finansiering eller ta företaget offentligt med en börsnotering för att öka FoU och produktion, och få fordonen på vägen.

RELATERADE8 fantastiska Rivian R1T elektriska lastbilsfunktioner

Baserat på Wall Street Journals rapporter, om denna plan godkänns, kommer vi att kunde se den första Scout SUV EV och Scout elektrisk lastbil någon gång under 2026, med det nya företaget som siktar på att släppa 250 000 fordon inom det första året.

Förhoppningsvis, om Scout återvänder, kommer företaget att återanvända en del av sina klassiska färgkombinationer från 1970-talet som gjorde dess fordon så fantastiska.

via WSJ