Delhi vertrouwelijk: Amit Shah's pauwverhaal onthult PM Narendra Modi's 'gevoelige' kant

0
54

Terwijl hij sprak over hoe gevoelig de premier was, vertelde Shah een incident waarbij een pauw een serieuze vergadering op het kantoor van de premier verstoorde.

Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah, die premier Narendra Modi al tientallen jaren kent, onthulde woensdag vele facetten van zijn persoonlijkheid tijdens een evenement om een ​​boek te lanceren over de politieke reis van de premier. Terwijl hij sprak over hoe gevoelig de premier was, vertelde Shah een incident waarbij een pauw een serieuze vergadering op het kantoor van de premier verstoorde. Shah zei dat hij toen de BJP-president was. Tijdens de bijeenkomst kwam er een pauw die met zijn snavel op de ruiten begon te slaan. Nadat hij dit twee of drie minuten had bekeken, drukte de premier op de bel en zei tegen zijn staf dat ze de pauw moesten voeren omdat hij honger had. “Te denken aan een pauw tijdens zo'n serieuze ontmoeting laat zien hoe gevoelig hij is”, zei Shah. In 2020 was premier Modi te zien in een video die viraal ging en een pauw voedde in zijn woning.

Snelle actie:De meeste ministers van de Unie zijn actief op sociale media. Maar minister van Burgerluchtvaart Jyotiraditya Scindia is een van degenen die snel actie ondernemen als hij wordt gewaarschuwd. Een paar dagen geleden kreeg Scindia een bericht op zijn Twitter-handvat van een passagier die klaagde over een raam van een SpiceJet-vliegtuig. Hoewel het geen ernstig veiligheidsprobleem was, beval de minister het afslaan van de vlucht om het te laten repareren. Pas na 12 uur mocht er worden gevlogen. Scindia gaf de functionarissen ook opdracht om een ​​audit uit te voeren op het SpiceJet-vliegtuig om te zien of elk vliegtuig in goede staat verkeerde. Volgens mensen die dicht bij de minister staan, herinnert Scindia de ambtenaren en de luchtvaartmaatschappijen er steeds aan dat de klant koning is en dat hun klachten serieus moeten worden genomen.

Kracht van meningsuiting:De regering heeft nooit openlijk toegegeven dat demonetisering een vergissing was en het gestelde doel niet heeft bereikt. Vice-president Venkaiah Naidu verwees woensdag echter schuin naar dit terwijl hij premier Narendra Modi prees voor zijn communicatieve vaardigheden. “Dankzij zijn communicatieve vaardigheden kon hij, ondanks demonetisering, de verkiezingen winnen. Omdat hij kon communiceren met de mensen en mensen hem vertrouwden. Dit soort vertrouwen heeft hij bij de mensen opgebouwd vanwege zijn communicatieve kracht,” zei Naidu tijdens een evenement om een ​​boek te lanceren over 20 jaar Narendra Modi aan de macht in Gujarat en in het Centrum.

Het beste van Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 13 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

De meeste congresleiders zijn vrijgesteld van 'één familie, één ticket…

Premium

Uitgelegd: de oorzaak en effect van stijgende inflatiePremium

PM Modi's persoon al vergelijking met Xi loste veel crises op: Ajit DovalMore Premium Stories >>