De Pixel 6a komt voor een geweldige prijs

0
46
De Pixel 6a Google

Zoals verwacht heeft Google de Pixel 6a-smartphone onthuld tijdens de I/O 2022-conferentie. De meeste lekken met betrekking tot deze telefoon bleken waar te zijn, en indrukwekkend, het kost slechts $ 450. Pre-orders gaan echter open op 21 juli, dus bereid je voor om even te wachten.

Opmerking:Het einde van Google's I/O-conferentie was een doozy. Samen met de Pixel 6a kondigde het bedrijf de Pixel 7, Pixel Watch, Pixel Buds Pro en vreemd genoeg de Pixel-tablet aan.

Update, 5/12/22 : AT&T vertelt ons dat de Pixel 6a wordt geleverd met 128 GB opslagruimte, een Gorilla Glass 6-scherm heeft en werkt op een 4306 mAh-batterij. (Ter referentie: de standaard Pixel 6 heeft 256 GB opslagruimte, een Gorilla Glass Victus-scherm en een 4614 mAh-batterij.)

De Pixel 6a is eigenlijk gewoon een afgezwakte versie van de standaard Pixel 6. Hij heeft een kleiner 6,1-inch scherm in plaats van een 6,4-inch scherm. Bovendien hergebruikt Google zijn oude 12MP-hoofdcamera in plaats van de nieuwe 50MP-camera (Pixel 6a gebruikt ook een 12MP ultragroothoeklens).

Maar een afgezwakte smartphone is niet per se slecht ding. Qua specificaties steekt de Pixel 6a ver boven zijn gewicht uit. Het gebruikt dezelfde Tensor-processor als de Pixel 6, dus AI-functies zoals Live Translate en Magic Eraser werken perfect.

Google

Deze Tensor-processor is de sleutel tot de uitstekende camerakwaliteit van de Pixel. Hoewel we de Pixel 6a nog niet hebben geprobeerd, zijn we er zeker van dat de 12 MP-lens nog steeds geweldige beelden produceert. En alleen vanuit prestatieperspectief is een vlaggenschipprocessor voor $ 450 een koopje.

En dat is niet alles, de Pixel 6a heeft ook mmWave 5G-ondersteuning en een ontwerp met glazen achterkant (in plaats van plastic). Deze functies zijn zeldzaam in budgettelefoons en ze zijn niet wat we verwachtten van een apparaat uit de Pixel A-serie.

GERELATEERDDe Pixel Watch komt dit najaar uit met Fitbit-integratie

Helaas weten we nog steeds niet alles over de Pixel 6a. Google heeft de IPX-classificatie van de telefoon niet bevestigd, of deze nu draadloos opladen ondersteunt of de opslagcapaciteit. We weten ook niet zeker hoeveel RAM de Pixel 6a inpakt; we gaan uit van 8 GB, want dat is wat je zult vinden in de standaard Pixel 6.

Pre-orders voor de Pixel 6a openen op 21 juli voor $ 450. Maar als je via Verizon koopt, kost de telefoon $ 500, vermoedelijk vanwege mmWave-ondersteuning – raar! We zijn van plan om de telefoon te beoordelen wanneer deze uitkomt, dus als je hoopt op voorbeeldfoto's, zullen we ze eind volgende maand publiceren.