De International Scout kan terugkeren als een EV-offroader

0
31
Velocity-restauraties

< p>De iconische International Scout was zijn tijd ver vooruit als de eerste SUV, die oorspronkelijk werd geproduceerd van 1961 tot 1980. En hoewel het nog steeds een moeilijk te vinden klassiek verzamelvoertuig is, wil Volkswagen de offroader nieuw leven inblazen als een nieuwe EV voor de Verenigde Staten.

In een rapport eerder deze week zei The Wall Street Journal dat het Duitse automerk Volkswagen, die de rechten op de International (Navistar) in 2021 kocht, een 'nieuwe Scout-branded elektrische SUV' zal lanceren. samen met een elektrische pick-up truck. Persoonlijk klinkt dit nieuws fantastisch.

Rapporten begonnen meteen te suggereren dat het Rivian, die de eerste moderne elektrische vrachtwagen, de Rivian R1T, uitbracht als een 'avonturenvoertuig', zal gaan wedijveren met Rivian. ; Toch zou deze stap VW kunnen helpen de grotere elektrische concurrentie in het algemeen aan te gaan. We hoorden soortgelijke geruchten in 2021 nadat VW Navistar overnam, maar nu klinkt het alsof dit echt zou kunnen gebeuren.

Het bedrijf is van plan om over de verhuizing te stemmen, en als het wordt goedgekeurd, zal het een nieuwe “Scout” merk van elektrische voertuigen naar de Verenigde Staten, voornamelijk gericht op elektrische vrachtwagens en SUV's.

TechCrunch via naamloze bron

Volgens Johan de Nysschen, de baas van VW America, zou de Scout vergelijkbaar kunnen zijn met de Rivian R1T en R1S, maar met een prijskaartje dat dichter bij $ 40.000 ligt in plaats van $ 70.000. De afbeelding hierboven is naar verluidt een vroege conceptweergave die is gedeeld met TechCrunch, die eruitziet als een moderne International Harvester Scout in combinatie met de Rivian R1S.

Het klinkt alsof VW de line-up nieuw leven wil inblazen als een geheel nieuwe off-road EV-merk onder de naam Scout en zou meer dan $ 100 miljoen kunnen investeren in de nieuwe onderneming. Dan zou VW waarschijnlijk wat externe financiering nodig hebben of het bedrijf naar de beurs brengen met een beursgang om R&D en productie te verhogen en de voertuigen op de weg te krijgen.

GERELATEERD8 geweldige Rivian R1T elektrische vrachtwagenfuncties

Op basis van The Wall Street Journal-rapporten, als dit plan wordt goedgekeurd, zullen we zou ergens in 2026 de eerste Scout SUV EV en Scout elektrische truck kunnen zien, waarbij het nieuwe bedrijf ernaar streeft om binnen het eerste jaar 250.000 voertuigen op de markt te brengen.

Hopelijk zal het bedrijf, als de Scout terugkeert, een deel van zijn klassieke kleurencombinaties uit de jaren 70 die de voertuigen zo verbluffend maakten.

via The WSJ