BHU vormt gesponsorde onderzoeks- en industriële adviescel

0
103

De SRICC wordt een systeem met één venster voor end-to-end beheer van de volledige levenscyclus van alle projecten voor gesponsord onderzoek en industrieel advies. (Bestandsafbeelding)

Met het doel om de onderzoeksproductiviteit te verbeteren door middel van gesponsorde projecten en industriële consultancy, heeft Banaras Hindu University de Sponsored Research and Industrial Consultancy Cell – SCHRIK. Het SRICC wordt een systeem met één venster voor end-to-end beheer van de gehele levenscyclus van alle projecten voor gesponsord onderzoek en industrieel advies.

Het zal de ontwikkeling en indiening van projectvoorstellen, het probleemloze beheer van projecten en het netwerken met financieringsinstanties vergemakkelijken. Vice-kanselier Prof. Sudhir K Jain heeft Prof. D.S. Pandey, Afdeling Chemie, Institute of Science, benoemd tot Professor In-Charge van de SRICC.

Lees |Vergoedingenstructuur, financieringsmechanisme onduidelijk: Experts uiten hun bezorgdheid over UGC reglement voor internationale samenwerkingen

De Cel Sponsored Research and Industrial Consultancy zal intra-institutionele en inter-institutionele onderzoekssamenwerkingen opbouwen door potentiële onderzoekers van verschillende faculteiten te identificeren en aan te moedigen om grote, disciplinaire en interdisciplinaire projectvoorstellen te ontwikkelen. Het zal ook dergelijke stuwkrachtgebieden identificeren en koesteren die het potentieel hebben voor onderzoekssamenwerkingen, consultancy en outreach tussen de universiteiten en de industrie.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De cel zal netwerken met de industrie en financieringsinstanties en informatie over financieringsmogelijkheden verspreiden onder de faculteitsleden. Andere belangrijke verantwoordelijkheden van de SRICC zijn onder meer het aanmoedigen van ondernemerschap onder studenten en docenten, het bevorderen van universitair onderzoek in verschillende fora, het verwerken en beheren van projectgerelateerde overeenkomsten en MoU's, het verwerken van de benoeming van projectpersoneel/postdoctorale fellows, het creëren van kansen voor onderzoek & Ontwikkelingsactiviteiten, prijzen en beurzen voor studenten en het faciliteren van creatie en beheer van intellectueel eigendom (octrooien, ontwerpen enz.).

Best of Express Premium

Premium

PM Modi's persoonlijke vergelijking met Xi heeft veel opgelost crises: Ajit DovalPremium

Uitgelegd: voor de 5e keer dat Lanka premier wordt, politieke en economische uitdaging zoals n…Premium

Inflatie, renteverlagingen, dalende markten: wat nu

Premium< /figuur>Laten we de economieën van Nepal en Sri Lanka niet vergelijkenMeer Premium Stories >>