Al Jazeera zegt dat journalist gedood door geweervuur ​​van Israëlisch leger op Westelijke Jordaanoever

0
31

Shireen Abu Akleh

Een Al Jazeera-verslaggever werd woensdag gedood door geweervuur ​​van het Israëlische leger op de bezette Westelijke Jordaanoever, zei de in Qatar gevestigde nieuwszender, maar het leger zei dat ze mogelijk is neergeschoten door Palestijnen terwijl ze slaags raakten met zijn troepen.

Een Palestijnse functionaris zei dat Shireen Abu Akleh was "vermoord" door Israëlische troepen terwijl ze verslag uitbrachten van een inval in de stad Jenin, waar de afgelopen weken intensievere legerinvallen plaatsvonden naarmate het geweld toenam.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigde de dood van Abu Akleh en zei dat een tweede verslaggever, Ali Samodi, gewond was geraakt.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

In een verklaring, zei het leger dat zijn troepen hadden teruggeschoten nadat ze onder “enorm vuur” in Jenin en dat “er is een mogelijkheid, nu wordt onderzocht, dat verslaggevers werden geraakt – mogelijk door schoten afgevuurd door Palestijnse schutters”.

Best of Express Premium

Premium

Hoe Rusland en China de geschiedenis uitbuiten om hun belangen te behartigen

Premium
Het oordeel van het Hooggerechtshof over opruiing is een kleine overwinning

Premium

UPSC CSE-sleutel – 11 mei 2022: wat je nodig hebt om vandaag te lezenPremium

De landgoden van het landelijke Delh vieren ik in het dorp KhirkiMeer Premium Stories >>