Adhir skriver til Shah: Sørg for at Pak-hinduer ikke blir trakassert

0
113

Adhir Ranjan Chowdhury (File)

Dager etter at det kom frem at nesten 800 pakistanske hinduer i Rajasthan kom tilbake til landet i fjor, kongressleder i Lok Sabha Adhir Ranjan Chowdhury skrev onsdag til Unionens innenriksminister Amit Shah og ba om umiddelbare tiltak fra regjeringen for å sikre at «våre hinduistiske brødre» ikke blir utsatt for «trakassering» og ikke trenger å returnere til Pakistan «av frustrasjon».

Disse menneskene hadde kommet til India for å søke statsborgerskap på grunnlag av religiøs forfølgelse i Pakistan.

Chowdhury trakk Shahs oppmerksomhet på «den alvorlige situasjonen til pakistanske hinduer som returnerte til India», og skrev at «et stort antall pakistanske hinduer som hadde kommet til India for å unnslippe religiøs forfølgelse, måtte returnere fordi de ikke var i stand til å sikre indisk statsborgerskap.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

«Innenriksdepartementet i 2018 og igjen i 2021 hadde annonsert at hinduer, kirister, sikher, parsier, jains og budhister fra Pakistan, Afghanistan og Bangladesh kan søke om indisk statsborgerskap på nettet. Tusenvis og tusenvis av hinduer fra Pakistan kom til India og søkte om indisk statsborgerskap. På grunn av den langsomme og tungvinte prosessen er det imidlertid liten fremgang, og de har blitt så frustrerte at de skal tilbake til Pakistan,” skrev han.

Best of Express Premium< /h3>

Premium

Horoskop i dag, 13. mai 2022: Tvillinger, Væren, Fiskene og andre tegn — ch…Premium

PM Modis personlige ligning med Xi løste mange kriser: Ajit Doval

Premium

Forklart: For femte gang Sri Lanka statsminister Ranil Wickremesinghe, politisk og …

Premium

Inflasjon, rentekutt, fallende markeder : hva nå Flere premiumhistorier >>

I et annet brev ba Chowdhury Shah om å trekke tilbake statsborgerskapsendringen.

“Det er mer enn to år nå at du har vedtatt den dårlige gjennomtenkte loven kalt CAA, skrev han. “Men fortsatt er du ikke i stand til å implementere det på grunn av dets iboende og åpenbare grunnlovsstridighet. Det er derfor pakistanske hinduistiske hjemvendte reiser tilbake til Pakistan av ren frustrasjon og håpløshet. Denne drakoniske lovgivningen kan ikke implementeres fordi det er en lovgivning som er rettet mot et bestemt samfunn. Det er i strid med de grunnleggende prinsippene og det grunnleggende i vår konstitusjonelle etos.»

Kongresslederen nevnte at den underliggende verdien av indisk grunnlov er “å leve og la leve”. “Og derfor er jeg sikker på at denne målrettede lovgivningen mot et bestemt samfunn ikke vil tåle rettslig gransking,” sa han. “Kanskje du vet det godt, og det er grunnen til at til tross for vedtakelsen av loven på mer enn to år, har du ikke vært i stand til å ramme selv de rudimentære reglene til CAA.”

Understreker at “verden ser på oss og de har merket oss som et land av spesiell bekymring med hensyn til religionsfrihet,” Chowdhury skrev, “det er viktig at vi bevarer det grunnleggende i vår styring, det vil si sekularisme og sosial rettferdighet. Ellers vil vår store sivilisasjon med sekulære og tolerante verdier bli tilsmusset uopprettelig…. Jeg appellerer til deg om å trekke tilbake CAA-lovgivningen i den forestående monsunsesjonen i parlamentet, som de tre kontroversielle gårdslovene.»

Chowdhury uttalte i sitt første brev at den pakistanske regjeringen tvinger mange av de returnerte til å si at de ble mishandlet i India. «Det verste er at etter at de (pakistanske hinduer) kom tilbake, ble de brukt av pakistanske byråer til å ærekrenke India. De blir paradert foran media og tvunget til å si at de blir mishandlet i India,” skrev han.

Påpekte feil i systemet, uttalte han: “Selv om hele prosessen er online, er portalen godtar ikke pakistanske pass som har utløpt, noe som tvinger folk som søker tilflukt til å skynde seg til Pakistans høykommisjon i Delhi for å få passet fornyet for en stor sum.”

Chowdhury skrev: “Disse menneskene kommer til India midt i store økonomiske vanskeligheter og å hoste opp en ublu sum for fornyelse av sitt pakistanske pass er veldig vanskelig for dem. Tilstanden til disse pakistanske hinduistene i India er elendig, forferdelig og patetisk. De er verken her eller der. Jeg appellerer til dere om å ta umiddelbare og passende skritt slik at våre hinduistiske brødre ikke blir trakassert og de ikke trenger å reise tilbake til Pakistan av frustrasjon.»